Viata pe Pamant dispare la fiecare 27 milioane ani
Viata pe Pamant dispare la fiecare 27 de milioane de ani, potrivit oamenilor de stiinta de la de la Universitatea din Kansas si Institutul Smithsonian din Washington DC, informeaza Daily Mail . In urma unui studiu indelungat, cercetatorii au concluzionat ca pana la urmatoarea extinctie au mai ramas 16 milioane de ani.
In anii 1980, oamenii de stiinta credeau ca extinctiile regulate ale vietii pe Pamant ar putea fi rezultatul unei ploi de comete trimise in directia sistemului solar de catre Nemesis, o stea indepartata. Teoria se bazeaza pe faptul ca Nemesis trece la fiecare 27 de milioane de ani prin norul Oort, o centura vasta de praf si gheata, aflata la aproape un an lumina de Soare. In timpul trecerii sale prin norul lui Oort, Nemesis starneste o furtuna de comete, care patrund in interiorul sistemului nostru solar si ating astfel, Pamantul. Oamenii de stiinta sustin insa ca regularitatea extinctiei nu are legatura cu Nemesis deoarece orbita s-ar fi schimbat in timp, in urma interactiunii cu alte stele.
Ultima extinctie in masa a fost cauzata de un asteroid masiv care a lovit Pamantul in zona Mexicului. Asteroidul, care a avut aproximativ 15 km latime, a lovit Pamantul cu o forta de un miliard de ori mai mare decat bomba atomica de la Hiroshima.