Sari direct la conținut

VIDEO Cascada prezentată de China drept „cea mai înaltă din Asia” e alimentată cu o conductă

HotNews.ro
Cascada din China, Foto: Shutterstock
Cascada din China, Foto: Shutterstock

Angajații parcului natural chinez în care se află Cascada Yuntai, una dintre atracțiile principale din Munții Yuntai aflați în regiunea Henan din Vestul Chinei, au fost nevoiți să admită că aceasta este alimentată cu ajutorul unei conducte, relatează Reuters.

Oficialii parcului au admis acest lucru într-o scrisoare publicată marți după ce o înregistrare video apărută pe Douyin, o platformă de videosharing asemănătoare TikTok, s-a viralizat în China. Filmarea făcută de un vizitator a arătat cum în vârful cascadei este instalată o conductă din care curge apa.

Cascada Yuntai este cea mai abruptă din China și o destinație favorită a chinezilor care vizitează munții cu același nume.

Înregistrarea video a declanșat un val de comentarii acuzatoare pe rețelele de socializare din China.

Oficialii parcului au dat vina pe „factorii sezonieri” pentru instalarea conductei, afirmând totodată că pentru cascadă a fost făcută „o mică îmbunătățire în timpul sezonului secetos”.

Oficialii chinezi afirmă că „îmbunătățirea” cascadei a fost făcută de dragul vizitatorilor

Ei au mai scris pe contul de Weibo, echivalentul chinezesc al platformei de socializare „X”, că măsura a fost menită să „îmbunătățească experiența vizitatorilor” și să facă „excursia să merite” pentru cei care au călătorit o distanță lungă pentru a vedea cascada.

Mulți internauți chinezi nu au fost însă convinși de explicații.

„Lucrul principal este că conducta de apă este instalată atât de grosolan, alții măcar o ascund într-un mod superior”, a scris un utilizator al Weibo.

„Măsura nu respectă legile naturii și nici vizitatorii”, a comentat un alt internaut.

Oficialii parcului și autoritățile locale susțin că această cascadă este cea mai înaltă din Asia, cu o cădere verticală de 314 de metri, și că anul trecut zona Munților Yuntai a atras peste 7 milioane de vizitatori.

Unii internauți chinezi au adoptat un ton mai conciliant față de instalarea conductei, unul dintre ei afirmând că „este mai bine decât să nu vezi nicio cascadă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro