Sari direct la conținut

VIDEO Ce se întâmplă când soldații ruși încearcă să atace la deal o poziție a armatei ucrainene

HotNews.ro
Un atac la deal nu este niciodata o idee buna cand esti in inferioritate numerica, Foto: Captura video
Un atac la deal nu este niciodata o idee buna cand esti in inferioritate numerica, Foto: Captura video

O nouă înregistrare video filmată din dronă a surprins consecințele unui atac al soldaților ruși împotriva unei poziții ocupate de armata ucraineană în vârful unui deal nu foarte înalt.

După cum se poate observa în înregistrare, militarii Ucrainei au apelat la grenadele din dotare după ce un soldat rus mai temerar a dat înapoi, realizând că este în inferioritate numerică.

Deși nu este clar unde a fost realizată înregistrarea, unii internauți speculează că „lupta” ar fi avut loc în regiunea Donețk, dând exemplu în acest sens o altă filmare similară.

O altă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare mai devreme în cursul acestei săptămâni arată de asemenea că lupte grele au loc în această regiune separatistă din estul Ucrainei, una dintre cele două folosite drept pretext de președintele rus Vladimir Putin pentru a-și lansa invazia pe 24 februarie.

Armata ucraineană a lansat atacuri împotriva separatiștilor din Donbas

Filmările au apărut în contextul în care Denis Pușilin, liderul așa-zisei Republici Populare Donețk, avertiza la începutul acestei săptămâni că situația de pe front este dificilă în regiunea pe care o conduce după ce pozițiile armatei rusești din Harkovul învecinat s-au prăbușit ca un castel de nisip săptămâna trecută.

Un jurnalist militar rus a avertizat de asemenea în direct la una dintre televiziunile de stat ale Moscovei că lucrurile nu arată bine pentru trupele din regiunile separatiste, acesta adăugând că oamenii de aici se tem că vor fi „abandonați” de Rusia.

Lunea aceasta trupele ucrainene au reușit să intre în orașul Sviatogorsk din Donețk, la aproape trei luni după ocuparea sa de către trupele rusești.

Înspre sfârșitul lunii august ministerul britanic al Apărării nota în una dintre evaluările sale privind războiul din Ucraina că rușii au probleme în a motiva trupele separatiste din Lugansk și Donețk și că unele dintre unități nu mai vor să lupte. Este posibil însă acum ca situația să se schimbe, dat fiind faptul că luptele au ajuns pe teritoriile pe care pretind că le aparțin.

Amintim că pe 22 februarie, cu două zile înainte de declanșarea invaziei rusești, Vladimir Putin a recunoscut suveranitatea separatiștilor asupra întregilor teritorii ale regiunilor Donețk și Lugansk, nu doar asupra acelora pe care le controlau.

Joi, și separatiștii pro-ruși din Lugansk s-au plâns că forțele armate ucrainene au lansat noi atacuri asupra întregii lungimi a frontului, avertizând că acestea sunt „la granițele republicii”.

Leonid Pasecinik, liderul „republicii”, a dat însă asigurări că „nu există motive de panică” și că, în pofida „situației tensionate”, ofensiva ucraineană va fi oprită.

Urmărește ultimele evoluții din a 205-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro