VIDEO Cum este reconstruita portiunea de autostrada demolata dintre Sibiu si Orastie de catre muncitorii Companiei de Autostrazi
Portiunea de 200 de metri demolata din Lotul 3 al autostrazii A1 Orastie – Sibiu, inchis pentru deficiente majore la nici un an de la inaugurarea intempestiva din noiembrie 2014, este in plin proces de reconstruire chiar de catre Compania de Autostrazi, cu forte proprii. Termenul pentru repunerea in circulatie a lotului inchis este luna septembrie 2016, iar lucrarile de reparatie sunt un test pentru CNADNR care isi pune la incercare, astfel, capacitatea proprie de a interveni in teren cu muncitori si utilaje.
CNADNR a publicat pe contul oficial de Facebook imagini video cu lucrarile de remediere ce se executa chiar si pe timp de noapte:
Pe 9 august CNADNR a aprobat solutia tehnica pentru repararea autostrazii Orastie-Sibiu ce a fost inchisa si demolata partial la nici un an de la inaugurare.
Conform specialistilor, vor fi executate ia multe trasei drenante necesare atat pentru evacuarea apelor drenate catre paraul din aval, cat si pentru asanarea zonei mlastinoase aflate in aval la cca. 200 m de autostrata, arata un comunicat al CNADNR.
„Lungimea acestor transei este de 65 m pentru 4 drenuri si de 285 m pentru doua dintre acestea, La capul aval al transeilor transversale cu lungimea de 65 m, se monteaza camine de vizitare. Intre aceste camine se realizeaza drenurile de evacuare, care unesc toate aceste camine de vizitare”, sustine Companiei de drumuri.
Peste terenul astfel pregatit, se va incepe refacerea corpului rambleului din materiale granulare, ranforsate cu geogrile, mai spun specialistii.
In luna aprilie, Directorul Companiei de Drumuri, Catalin Homor, declara ca infiinteaza una un Departament de Proiectare la nivelul CNADNR, „ca o parghie de a jongla cu evolutia si implementarea proiectului”, si ca vrea ca CNADNR sa realizeze diverse lucrari in regim propriu, cu propriile resurse, precum refacerea sectorului demolat din autostrada A1 Orastie – Sibiu Lot 3.
„Asta e ca un semnal dat constructorilor care sunt neseriosi. In orice moment putem lua decizia ca lucrarile sa fie finalizate in regie proprie si sa reziliem contractele fara sa mai stam pe ganduri”, a spus Homor.
Lotul trei al autostrazii Sibiu-Orastie, a fost inaugurat in noiembrie 2014 cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale si inchis in septembrie 2015 intre localitatile Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt. Primele fisuri in asfalt au aparut la doar o saptamana de la inaugurare.
Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011 si are o valoare de 182,9 milioane de euro.