Sari direct la conținut

​​VIDEO Cum s-a dat startul constructiei bazei anti-racheta de la Deveselu. Cum arata baza acum si ce au construit deja americanii

HotNews.ro

​Un presedinte „implinit”, un ministru care a uitat sa mai astepte ca cineva sa-i traduca discursul, inalti oficiali din NATO si Pentagon, zeci de cadre militare, precum si o cohorta de jurnalisti si reprezentanti ai administratiei locale au participat, luni, la baza din comuna olteana Deveselu, la startul constructiei componentei din Romania a scutului american antiracheta. Desi lucrarile principale abia acum incep, americanii deja si-au instalat organizarea de santier, iar constructiile planuite vin in contrast cu imaginile unei baze invechite, cu unele cladiri in paragina si elemente ruginite ce nu au mai fost folosite de zeci de ani.

  • Vezi mai jos imagini cu Baza de la Deveselu, cadre cu ce au construit deja americanii si secvente de la ceremonia de luni

Mai multe detalii cu desfasurarea ceremoniei de luni, precum si declaratiile oficialilor romani, dar si a oficialilor din NATO si din Departamentul de Aparare al SUA:

Baza de la Deveselu va gazdui interceptori anti-racheta, o componenta a scutului american care include facilitati in Turcia, Polonia, Spania sau Marea Mediterana. Baza din judetul Olt va deveni operationala, potrivit calendarului agreat, in 2015.

La Deveselu urmeaza sa fie instalate trei baterii, adica 24 de rachete interceptoare SM-3 tip Block 1B. La acestea se adauga si un radar de control al rachetelor interceptoare.

Rachetele interceptoare nu au incarcatura exploziva si nu sunt purtatori ai unor incar­caturi periculoase, nucleare, biologice sau chi­mice, fiind proiectate sa distruga rachetele ostile prin forta impactului.

Mai multe detalii despre sistemul anti-racheta si elementele ce vor fi instalate in Romania, puteti citi mai jos:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro