Sari direct la conținut

​VIDEO FOTOGALERIE Prima impresie: Samsung Galaxy S II

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

HotNews.ro a testat cea de-a doua editie a celui mai bine vandut telefon cu Google Android din lume, Samsung Galaxy S II, in cadrul conferintei europene anuale Samsung European Forum de la Budapesta. Bazat pe versiunea 2.3 a sistemului de operare de la Google si pe interfata TouchWiz, noul smartphone are toate sansele sa continue succesul predecesorului sau.

Hardware – cu o grosime de mai putin de un centimetru, Galaxy S II detine, pentru moment, titlul de “cel mai subtire smartphone din lume”, cu o grosime de doar 8,49mm, o distinctie notabila, dar care devine din ce in ce mai putin relevanta, date fiind diferentele de ordinul zecimilor de milimetru dintre concurenti. Cu o diagonala de 4,3 inci (10,92 cm), noul smartphone pare aproape bidimensional cand este tinut in mana, lucru care ar putea sa nu fie pe gustul tuturor.

Calitatea constructiei este excelenta, lucru de asteptat de altfel de la un telefon din aceasta clasa. Spatele terminalului este confectionat dintr-un material plastic texturat, care se aseaza bine in mana si scade sansele unei scapari accidentale. Partea superioara gazduieste o camera foto-video de 8MP si un blitz LED, capabila sa inregistreze clipuri video FullHD.

Partea frontala este dominata de un ecranul Super AMOLED Plus de mari dimensiuni. Noua tehnologie folosita pentru ecran reprezinta un progres clar fata de standardul precedent, Super AMOLED, culorile fiind afisate semnificativ mai bine atunci cand ecranul este privit din laterale. Problema devierii de culoare spre verde a generatiei precedente de ecrane AMOLED este si ea rezolvata. Lumunozitatea display-ului este foarte puternica, iar contrastul este excelent.

Rezolutia de “doar” 480×800 de pixeli nu este cea mai buna de pe piata, mai ales pentru un ecran de dimensiuni atat de mari, dar imaginile si textul au fost afisate foarte bine in ciuda densitatii mai scazute a pixelilor. Deasupra ecranului sunt pozitionati doi senzori aproape invizibili, unul pentru ajustarea automata a luminozitatii display-ului si unul de proximitate.

Galaxy S II este dotat si cu o camera foto frontala, folosita mai ales pentru video-conferinte. Sub display, Samsung a pozitionat un singur buton fizic, pentru revenirea la ecranul principal al sistemului de operare, si doua “butoane” capacitive, “Inapoi” si “Meniu”. Cel de-al patrulea buton standard al platformei Android, “Cautare”, este eliminat in noul model. Partea lateral-dreapta a aparatului gazduieste un singur buton, cel de pornire, iar in partea stanga sunt pozitionate doua butoane pentru controlul volumului.

Marginea superioara a aparatului gazduieste o mufa pentru casti de 3,5mm, iar cea inferioara un port MHL, care integreaza functionalitate USB si HDMI intr-un singur port. Conectorul arata la fel ca un microUSB obisnuit si va putea fi folosit pentru incarcare, transfer de date si transmisie de continut audio-video catre un ecran de inalta definitie.

Software – Galaxy S II este bazat pe cea mai noua versiune a sistemului de operare Google pentru telefoane mobile, Android 2.3 Gingerbread. Telefonul nu foloseste varianta standard a OS-ului, ci integreaza interfata personalizata TouchWiz, care adauga o serie de functii suplimentare si integreaza aparatul in familia Android produsa de Samsung. Procesorul cu doua nuclee s-a dovedit extrem de util, responsivitatea aparatului fiind excelenta.

Pe langa toate imbunatatirile de performanta aduse de ultimul Android, interfata TouchWiz permite un nivel ridicat de personalizare, dupa cum se poate observa si in testul video de mai jos. Per ansamblu, telefonul s-a comportat foarte bine: in timpul in care l-am testat nu am observat incetiniri ale sistemului de operare, lucru care era destul de comun in editiile precedente de Android.

La fel ca toate telefoanele care folosesc o interfata personalizata a sistemului de operare de la Google, Galaxy S II ar putea sa primeasca eventualele update-uri de Android cu intarziere. Puteti urmari o prezentare pe larg a functiilor telefonului in video-testul HotNews.ro. Terminalul va fi disponibil dupa sfarsitul lunii aprilie la un pret care nu a fost comunicat.

NOTA: Nu toate serviciile integrate in sistemul de operare erau active in momentul testului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro