Sari direct la conținut

VIDEO Incident la conferința de alegeri de la PNL Prahova: Roberta Anastase a căzut cu scaunul

HotNews.ro
Roberta Anastase a cazut cu scaunul la conferinta de alegeri a PNL Prahova, Foto: Captura
Roberta Anastase a cazut cu scaunul la conferinta de alegeri a PNL Prahova, Foto: Captura

Senatorul PNL Roberta Anastase a căzut cu scaunul, marți, la conferința județeană de alegeri din PNL Prahova, la care participă și liderul partidului, Ludovic Orban, aflat în turneu prin filiale în încercarea de a-și convinge colegii să îl voteze la congresul din septembrie.

Incidentul a avut loc în timpul discursului președintelui filialei, Iulian Dumitrescu, care vrea un nou mandat la șefia PNL Prahova.

Roberta Anastase a căzut cu scaunul în timp ce încerca să se aplece pentru a auzi ce îi spune un coleg. Ea a fost ajutată apoi să se ridice și s-a așezat pe un alt scaun de pe scenă.

(De la secunda 10)

La începutul conferinței de alegeri, PNL Prahova a prezentat un videoclip în care Iulian Dumitrescu, care este și preşedinte al Consiliului Judeţean, apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv sub acuzaţia că a influenţat fraudarea alegerilor din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din localitate. Mesajul videoclipului: ”Am învins!”.

Din echipa propusă de Iulian Dumitrescu pentru conducerea PNL Prahova fac parte Roberta Anastase şi George Ionescu în calitate de prim-vicepreşedinţi. Parlamentarii sunt membri de drept ca vicepreşedinţi ai organizaţiei, iar printre aceştia se numără deputatul Mircea Roşca, scrie News.ro. Roşca, fost deputat în legislatura 2012-2016, a candidat din nou pe un loc eligibil pe lista PNL Prahova şi a primit un nou mandat de parlamentar în urma alegerilor din 6 decembrie.

Roşca a fost condamnat într-un dosar de corupţie, sentinţa în primă instanţă, dictată de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, pedeapsă la care se adaugă un termen de încercare de 5 ani. Roşca a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2015. În octombrie 2019, în baza deciziei CCR referitoare la neconstituirea de către Instanţa supremă a completurilor specializate pentru judecarea infracţiunilor de corupţie, apelul lui Roşca a fost admis, stabilindu-se ca procesul să se judece de la zero.

CCR a admis în iulie 2019 sesizarea lui Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor, privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

(De la minutul 6.07)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro