Sari direct la conținut

VIDEO Joe Biden, Kamala Harris, Donald Trump și J.D. Vance, împreună la evenimentul de comemorare 9/11

VIDEO Joe Biden, Kamala Harris, Donald Trump și J.D. Vance, împreună la evenimentul de comemorare 9/11
Joe Biden, Kamala Harris, Donald Trump și J.D. Vance, împreună la evenimentul de comemorare 9/11. Foto: Adam GRAY / AFP / Profimedia

Președintele SUA, Joe Biden, vicepreședinta Kamala Harris, fostul președinte Donald Trump și partenerul său de campanie, senatorul JD Vance, au stat împreună la memorialul din New York City dedicat victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, relatează CBS News.

În imagini se observă cum Harris și Trump dau mâna, în timp ce Joe Biden și J.D. Vance privesc momentul.

În același rând cu cei patru la ceremonie s-au aflat liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, Michael Bloomberg și fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani. 

Giuliani, acum un apropiat aliat al lui Trump, era primar în timpul atacului, iar Bloomberg a fost ales primar în noiembrie 2001.

Imaginile cu cei doi contracandidați la alegerile din SUA vin în contextul în care Harris și Trump au avut, miercuri dimineața, ora României, prima dezbatere din cadrul campaniei. Ei s-au atacat reciproc pe diverse teme precum imigrația, avortul, economia și politica externă.

Evenimentul de comemorare a fost organizat după ce, în 11 septembrie 2001, două avioane cu pasageri la bord au fost deturnate de teroriști și apoi au lovit în plin cele două turnuri gemene ale complexului World Trade Center, în timp ce alt avion cu pasageri s-a prăbușit peste Pentagon, iar o altă aeronavă a căzut pe un câmp din Pennsylvania. 3.000 de victime din 90 de țări, inclusiv 5 români, din care peste 1.000 încă nu au fost oficial identificate a fost bilanțul atentatelor. 

INTERVIURILE HotNews.ro