Sari direct la conținut

VIDEO Nou atac armat comis în Israel: O femeie ucisă, alte zece persoane rănite și un atacator „neutralizat”, la Beer Şeva

HotNews.ro
VIDEO Nou atac armat comis în Israel: O femeie ucisă, alte zece persoane rănite și un atacator „neutralizat”, la Beer Şeva
Nou atac armat comis în Israel, la la Beer Şeva (Foto: Tsafrir Abayov / AP / Profimedia)

O femeie a fost ucisă, duminică, într-un atac comis cu armă de foc și armă albă în orașul Beer Șeva din sudul Israelului. Alte zece persoane au fost de asemenea rănite în atac, al cărui autor a fost „neutralizat”, au anunțat autoritățile israeliene, potrivit AFP.

„Echipele de salvare au declarat decesul unei femei de 25 de ani și au evacuat zece răniți la spitalul Soroka”, a anunțat serviciul Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roșii, într-un comunicat. Unii dintre răniți au fost împușcați, iar alții înjunghiați.

Poliția israeliană anunțase anterior că „mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu armă de foc în staţia centrală de autobuze din Beer Şeva (Beersheba)”.

„Teroristul a fost neutralizat, iar forţele de poliţie sunt la faţa locului”, se preciza într-un comunicat.

Armata israeliană a fost plasată duminică în stare de alertă de teama unor atentate, cu o zi înainte de marcarea unui an de la atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, atac ce a declanşat războiul din Fâşia Gaza.

Atacul vine la doar câteva zile după unul similar comis într-o staţie de tramvai din Jaffa, lângă Tel Aviv, în centrul Israelului. Marți, șapte persoane au fost ucise și alte aproximativ zece au fost rănite, cu armă automată şi armă albă, de către doi palestinieni din Cisiordania ocupată.

Acest atac de la Tel Aviv, revendicat de Hamas, a fost atacul cel mai sângeros comis de mişcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian după 7 octombrie 2023.

Atacul din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1 205 persoane de partea israeliană, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de Agenţia France Presse pe baza cifrelor oficiale israeliene şi care include și ostaticii care au murit sau au fost ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

În acea zi de Sabat, sute de oameni înarmaţi din mişcarea islamistă palestiniană Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului plecând din Fâşia Gaza. Ei au ucis oameni la întâmplare pe străzi, în case din mai multe oraşe şi kibbutz-uri sau la un rave-party.

De atunci, cel puțin 41.870 de palestinieni, majoritatea civili – potrivit datelor furnizate de ministerul sănătății al guvernului Hamas din Gaza, date considerate fiabile de către ONU – au fost uciși în campania militară de represalii a Israelului asupra Fâşiei Gaza.

INTERVIURILE HotNews.ro