Sari direct la conținut

VIDEO O imensa lumina portocalie aparuta noaptea, pe cer, uimeste oamenii de stiinta si locuitorii din regiunea Urali

HotNews.ro
Cer luminat portocaliu in Rusia, Foto: Captura YouTube
Cer luminat portocaliu in Rusia, Foto: Captura YouTube

O imensa lumina portocalie care a inundat cerul Rusiei in regiunea Sverdlovsk din Urali a intrigat locuitorii din zona, care au reusit sa filmele evenimentul pe numeroase camerele, iar oamenii de stiinta si serviciile de urgenta nu au pana in prezent un raspuns, scrie Russia Today.

Cerul intunecat din zona orasului Rezh, in regiunea Sverdlovsk, in apropiere de Ekaterinburg, a devenit portocaliu pentru circa zece secunda in data de 14 noiembrie.

Un sofer a filmat imaginile cu camera din masina si le-a postat ulterior pe YouTube, iar alti oameni au comentat ca au vazut si ei evenimentul. Mai multi tineri din orasul Rezh au filmat si ei fenomenul cu telefoanele mobile.

In presa si pe retelele sociale teoriile abunde, pe primele locuri figurand un nou meteorit sau exercitii militare, dar si OZN-uri. Serviciile regionale de urgenta au precizat ca in regiune nu s-a inregistrat niciun accident iar pana in prezent nu a fost raportat niciun zgomot al incidentului.

Potrivit E1.ru, oficiali din serviciile de urgenta au sugerat ca in spatele evenimentului s-ar afla armata, care ar fi putut avea programata o procedura de eliminare a unor explozibili. Si primaria orasului a precizat ca o astfel de procedura ar fi putut avea loc, dar armata a negat.

„Niciun exercitiu sau antrenament nu a avut loc in acea zi si nicio unitate militara nu este amplasata in regiunea, deci nu avem nicio legatura cu asta”, a declarat un purtator de cuvant al armatei, pentru E1.ru.

O alta teorie sugereaza ca lumina ar fi fost provocata de intrarea unui asteroid in atmosfera pamantului.

Un astronom, Vadim Krushinsky, nu crede insa acest lucru, argumentand ca lumina produsa de astfel de evenimente este in general mai alba, dupa cum a declarat el pentru Ekburg.tv. El sugereaza insa ca lumina ar fi putut fi produsa de lansarea unei rachete spatiale.

O parte din lansarile de pe cosmodromul Plesetsk trec pe deasupra acestei zone, spune Krushinsky. Dar, potrivit Agentiei Spatiale a Rusiei, ultimul test pe cosmodromul Plesetsk a avut loc in 29 octombrie, iar urmatoarea este programata pe 24 noiembrie.

Populatia din Urali a fost martora, in urma cu un an si jumatate, a fenomenului Celiabinsk, cand un meteorit a explodat si a ranit sute de oameni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro