Sari direct la conținut

VIDEO Olimpicii romani la Matematica s-au intors in tara. Ce au spus dupa competitia in care au clasat Romania pe primul loc din UE

Olimpicii romani la Matematica, Foto: Hotnews
Olimpicii romani la Matematica, Foto: Hotnews

Lotul olimpic al Romaniei la Olimpiada Internationala de Matematica s-a intors in tara, luni, dupa ce elevii romani au reusit sa castige o medalie de aur si cinci de argint si sa claseze tara noastra pe locul 11 in lume si pe primul loc intre tarile Uniunii Europene. Elevii si profesorii coordonatori au stat de vorba cu reporterii HotNews.ro despre problemele date la concurs si despre competitia care a avut loc anul acesta in Africa de Sud.

  • Anul acesta, se implinesc 55 de ani de la prima olimpiada internationala de matematica din istorie, organizata la Brasov

Rezultatele Romaniei la Internationala ed Matematica 2014

Rezultatele Romaniei la Internationala de Matematica 2014

Foto: Hotnews

Toti cei sase elevi ai echipei Romaniei au obtinut medalii la Olimpiada din Africa de Sud. Astfel, Stefan Spataru a castigat medalia de aur, iar Paul Gabriel Musca, Teodor Andrei Andronache, Viorel-Andrei Bud, Simona Diaconu si Ioan Laurentiu Ploscaru au castigat medalii de argint.

Lotul olimpic a fost insotit de profesorii Radu Gologan (Leader) si Bogdan Enescu (Deputy leader).

Romania s-a clasat pe locul 11 la nivel Mondial, la egalitate cu Australia, insa s-a clasat pe primul loc intre tarile din Uniunea Europeana. Intre tarile UE, pe locul doi s-a clasat Olanda.

Stefan Spataru, medaliat cu aur:

Cred ca am reusit sa ma descurc cu emotiile destul de bine de data asta. In ziua a doua si problema a doua din acea zi a fost destul de grea. Am ramas cu putin timp pentru ultima problema si nu am reusit s-o fac.

Andrei Bud, medaliat cu argint:

A fost relativ ok competitia si ne-am descurcat ok. Ultima problema asa este aleasa, sa fie mai grea pentru toata lumea. Momentan nu avem pe cineva in Romania care sa fie de nivelul de a rezolva ultima problema. A fost neasteptat ca problemele din prima zi au fost destul de usoare. Tot neasteptat a fost si faptul ca acele probleme usoare nu au fost facute de oameni din echipe mai mari. Aparent am mers foarte bine in prima zi si datorita acelei zile am obtinut locul 11 pentru echipa noastra.

Cred ca as fi putut sa fac ceva mai bine. Chiar profesorii cu care am fost mi-au spus ca puteam sa fac ceva mai bine. Eu aveam o solutie la o problema aproape completa, doar ca portiunea respectiva nu facea parte din niciun barem, nici pentru cel de patru puncte, nici pentru cel de doua puncte. Solutia mea nu se incadra nicaieri.

Simona Diaconu, medaliata cu argint:

Problemele au fost ok ca dificultate, numai ca ne-a influnentat si conditiile care erau putin cam dure. In sala de examen era foarte foarte frig. Ultima problema e cea mai grea din tot concursul, foarte putini o rezolva si asta cred ca spune totul.

Paul Musca, medaliat cu argint:

Toate problemele au fost frumoase. A fost si putin frig si am fost si emotionat. Am avut idei cam la majoritatea dintre probleme. A fost oarecum vina mea, dar a fost un rezultat decent pana la urma.

Bogdan Enescu, profesorul coordonator adjunct al lotului (deputy leader):

A fost bine si am venit bucurosi. A fost cum ne-am propus. Puteam si mai bine, puteam si mai rau. Ultima problema a fost cam dura, e adevarat. Si a treia a fost foarte grea si i-a cam departajat, insa am avut o echipa omogena si asta a contat. Intodeauna apar si probleme care sunt neasteptate prin enunt si au fost doua care au surprins cam pe toata lumea. Per total rezultatul este excelent. Sa speram ca anul viitor vom fi mai sus putin.

Vezi aici subiectele date anul acesta la Olimpiada Internationala de Matematica si detalii despre rezultatul Romaniei:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro