Sari direct la conținut

VIDEO Sarah Palin, contestata tot mai mult de republicani

HotNews.ro

Sarah Palin, nominalizata de republicani pentru functia de vicepresedinte al Statelor Unite, este contestata tot mai mult de lideri si analisti conservatori, nemultumiti de slabele performante ale guvernatorului de Alaska in interviurile acordate in ultimele saptamani. Bloggerii americani care urmaresc campania pentru Casa Alba sustin chiar ca strategi republicani solicita retragerea lui Palin din campanie, deoarece entuziasmul produs dupa numirea sa nu a fost urmat de prestatii convingatoare in aparitiile sale publice.

Editorialistul conservator Kathleen Parker, un fost suporter declarat al lui Palin, a afirmat ca aceasta trebuie sa se retraga din cursa „pentru binele partidului”. „Doar Palin il poate salva pe McCain, partidul si tara pe care o iubeste”, a punctat editorialista, adaugand ca nimeni nu o va critica daca se va retrage ca sa-si petreaca mai mult timp cu familia. Solicitarea lui Parker a fost sustinuta de Kathryn Jean Lopez, care a scris, intr-un material publicat in National Review, ca „aceasta nu este o solicitare nebuneasca” si ca „ceva trebuie sa se schimbe”.

La randul sau, un analist republican, Tony Fabrizio, a afirmat ca prestatia lui Palin intr-un recent interviu la postul CBS „nu o descalifica insa este clar un semnal de alarma”, in timp ce, un alt strateg al Partidului Republican, Chris Lacivita, a sustinut ca „nu am fost dat pe spate de interviurile sale, insa nu pot sa nu ma gandesc ca habar n-are despre ce vorbeste. Dar, trebuie sa luam in considerare faptul ca ea nu e Dick Cheney, Joe Biden si, fara discutie, nici Hillary Clinton”.

Criticile unor strategi republicani au crescut in intensitate dupa ce Palin a avut o prestatie considerata dezamagitoare intr-un interviu realizat de ziarista Katie Couric, de la canalul CBS. Palin nu a reusit sa explice clar o afirmatie facuta de ea recent, potrivit careia apropierea geografica a statului Alaska de Rusia o indreptateste sa sustina ca are experienta in chestiunile de politica externa. In plus, Palin pare sa fi fost luata complet pe nepregatite dupa ce ziarista a intrebat-o in legatura cu relatia dintre consilierul lui McCain, Rick Davis, si directorii de la Freddie Mac. Intr-un interviu precedent, cu Charlie Gibsonn de la ABC, Palin s-a balbait in momentul in care a fost chestionata in legatura cu „Doctrina Bush”.

Echipa lui McCain continua sa o sustina

Prestatia lui Palin la CBS si faptul ca echipa sa de campanie face tot posibilul sa evite solicitarile de interviuri ale presei americane nu par insa sa fi determinat tabara lui John McCain sa renunte la sustinerea in continuare a guvernatorului de Alaska. „S-a descurcat bine. Este un candidat fantastic”, a declarat un reprezentant al lui McCain dupa interviul cu Couric. Pentru a elimina orice urma de indoiala, el a adus in discutie faptul ca Palin se bucura de un sprijin important in randul bazei republicane, continua sa atraga zeci de mii de oameni la mitingurile electorale, este un adevarat magnet pentru donatori iar nominalizarea sa a adus un numar mare de voluntari pentru campanie.

Cu toate acestea, voci republicane majore, precum David Brooks, George Will sau David Frum, sustin ca lipsa de experienta a lui Palin ar putea sa afecteze negativ sansele lui McCain de a deveni presedinte al Statelor Unite. Surse din interiorul Partidului Republican si-au exprimat ingrijorarea ca vicepresedintele lui McCain nu va reusi sa faca fata democratului Joe Biden, in cadrul dezbaterii ce-i va pune fata in fata, vineri, la Washington University in St. Louis (Missouri). Senatorul de Delaware este cunoscut pentru raspunsurile sale directe, iar functia de presedinte al Comitetului pentru Relatii Externe din Senat este o dovada a experientei sale in chestiuni de afaceri internationale.

In plus, asa cum scriam intr-un material recent, tabara democrata ar putea recurge la o miscare radicala prin aducerea in prim-plan, in postul de vicepresedinte, a senatorului de New York, Hillary Clinton. Sustinerea de care se bucura fosta Prima Doamna a SUA in randul membrilor partidului este foarte mare iar plasarea sa pe acelasi bilet electoral cu Obama i-ar revitaliza pe cei care formeaza baza democrata si ar complica situatia republicanilor.

Sarah Palin, explicand meritele sale in politica externa

Raspunsul guvernatorului de Alaska la intrebarea despre „Doctrina Bush”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro