Sari direct la conținut

VIDEO Te poti uita la acest videoclip fara sa casti?

HotNews.ro
Actul de a casca, Foto: Captura YouTube
Actul de a casca, Foto: Captura YouTube

Exista multe conceptii despre căscat, cea mai raspandita fiind cea conform careia acest act fiziologic se produce in mod spontan din nevoia de a corecta lipsa de oxigen a creierului. De multe ori, tendinta de a casca este molipsitoare, fiind inteleasa ca expresie a empatiei fata de persoana de la care se imprumuta acest gest. In unele momente, insa, indiferent de aspectele mentionate, cascatul este interpretat ca un gest nepoliticos, ca semn al plictiselii.

Conform unor cercetari recent efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din San Antonio, Texas, s-a descoperit ca, desi actul de a casca se manifesta intotdeauna la fel, cauzele sunt numeroase, aceasta reactie fiziologica fiind cu mult mai complicata decat se credea anterior.

Cascatul este intr-adevar molipsitor, dar acest lucru nu se manifesta in cazul copiilor, si nici in cazul oamenilor ce sufera de autism sau schizofrenie. De asemenea, cascatul apare adesea, si in mod surprinzator, in momente nepotrivite, precum li se intampla atletilor inainte de a intra in competitie. In astfel de momente, cascatul este considerat de catre cercetatori a fi un mijloc de a tine creierul in alerta, in momente de stres, scrie wsj.com.

In videoclipul de mai jos echipa CollegeHumor pune la incercare atat empatia, cat si autocontrolul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro