Sari direct la conținut

Vlad Marcoci, candidatul USL la presedintia CJ Neamt. El trebuie sa demisioneze din PSD si sa se inscrie in PNL, partid din care a plecat in 2008 pentru a intra in PLD

HotNews.ro

Social-democratul Vlad Marcoci a confirmat, luni, pentru Agerpres, ca va candida din partea USL pentru presedintia Consiliului Judetean Neamt dar va trebui, pentru acest lucru, sa demisioneze din PSD si sa se inscrie in PNL.

Potrivit protocolului USL, candidatura la presedintia CJ Neamt trebuie data de liberali.

In anul 2000, Vlad Marcoci s-a inscris in PNL, partid in care a ramas pana in 2008, cand a trecut la Partidul Liberal Democrat, devenit ulterior PDL. A demisionat din PDL in 2011 si, dupa ce a trecut o scurta vreme la UNPR, s-a inscris in PSD.

Acum, Vlad Marcoci este nevoit sa revina in PNL pentru a putea candida la presedintia Consiliului Judetean Neamt dupa prevederile protocolului USL.

„Biroul Permanent National al PSD si PNL au aprobat candidatura mea la functia de presedinte al Consiliului Judetean Neamt. Am pus insa doua conditii si anume sa fie sustinuta financiar campania electorala si sa nu plece primari ai USL in alte partide. Oricum este o onoare pentru mine sa candidez la presedintia consiliului judetean si imi doresc sa castig aceasta functie”, a declarat Vlad Marcoci.

Vlad Marcoci s-a nascut pe 1 februarie 1968 in Piatra Neamt si a fost cel mai tanar prefect al judetului, fiind numit in functie la doar 32 de ani. In anul 2006 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Neamt pe vechiul sistem, dintre consilierii judeteni, dupa declararea ca incompatibil a fostului presedinte.

In anul 2008 a candidat din partea PDL pentru un mandat de deputat in colegiul 3 Neamt dar a pierdut in fata lui Culita Tarata.

In anul 2009 a fost numit presedinte al Administratiei Nationale a Fondului de Mediu, functie din care a fost schimbat doi ani mai tarziu.

Pana acum si-au mai anuntat candidatura la presedintia CJ Neamt si deputatul Culita Tarata, presedinte al UNPR Neamt, dar si presedintele in exercitiu, democrat liberalul Vasile Pruteanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro