Sari direct la conținut

Vladimir Putin le-a spus elevilor la deschiderea noului an școlar cât de bine merge războiul din Ucraina: „Nu am mai avut un asemenea ritm de mult timp”

HotNews.ro
Vladimir Putin le-a spus elevilor la deschiderea noului an școlar cât de bine merge războiul din Ucraina: „Nu am mai avut un asemenea ritm de mult timp”
Vladimir Putin a participat la deschiderea anului școlar la o școală din orașul Kîzîl, reședința administrativă a regiunii Tuva, FOTO: Vyacheslav Prokofyev / AFP / Profimedia

Președintele Vladimir Putin a participat luni la deschiderea noului an școlar la o școală din regiunea Tuva a Rusiei și le-a vorbit elevilor despre progresele înregistrate de forțele armate ale țării în estul Ucrainei, unde spune că ritmul ofensivei este unul nemaivăzut „de mult timp”, relatează Reuters.

În pofida propriilor succese înregistrate în incursiunea din regiunea Kursk a Rusiei, forțele armate ucrainene s-au confruntat în ultimele săptămâni cu probleme majore în luptele de pe frontul din Pokrovsk, un oraș strategic din regiunea Donețk aflată în estul Ucrainei.

„Nu am avut un asemenea ritm al ofensivei în Donbas de mult timp”, le-a spus luni Vladimir Putin elevilor de la Școala Secundară nr. 20 din Kîzîl, reședința administrativă a regiunii Tuva din sudul Siberiei.

„Nu vorbim acum despre mișcări de 200 sau 300 de metri înainte… Forțele armate rusești aduc deja teritorii sub control nu cu 200-300 de metri ci cu kilometri pătrați” în fiecare zi, le-a spus elevilor liderul de la Kremlin.

Blogerii militari ruși au scris luni că forțele Moscovei luptă acum pentru localitățile Selîdove și Ukrainsk, aflate la aproximativ 20, respectiv 14 kilometri sud de Pokrovsk. Aceste localități aveau o populație de 20.000, respectiv 10.000 de locuitori înainte de începerea invaziei rusești pe scară largă în februarie 2022.

Rybar, unul dintre cele mai cunoscute canale de Telegram pro-rusești, susține că se duc lupte pentru ambele localități controlate în prezent de Ucraina, în timp ce agenția rusă de stat TASS a transmis că forțele Moscovei au intrat deja într-o suburbie a Selîdove.

RIA, o altă agenție de presă a statului rus, a transmis luni că forțele țării au preluat controlul asupra satului Skucine din estul regiunii Donețk.

Putin le-a spus elevilor ruși că în familia sa se vorbește mandarina

Liderul de la Kremlin le-a mai spus luni elevilor din Kîzîl că cei mai mici membri ai familiei sale vorbesc fluent mandarina, dar că școlarii nu trebuie să uite nici de importanța limbii engleze.

„Unii dintre membrii familiei mele, cei mici, vorbesc și chineza – o vorbesc fluent”, le-a spus Putin elevilor de la Școala Secundară nr. 20 din Kîzîl.

Putin are două fiice cu fosta sa soție Liudmila ce vorbesc rusă, engleză, germană și franceză. Putin, care a divorțat de soția sa în 2014, vorbește rar despre familia sa, dar are cel puțin trei nepoți, potrivit presei ruse.

Pe fondul parteneriatului tot mai strâns între China și Rusia, mandarina a devenit din ce în ce mai populară în Rusia ca limbă străină, o tendință despre care Putin a spus că se datorează dezvoltării contactelor în economie, politică și societate.

Putin, care vorbește fluent germana, dar a luat și lecții pentru a-și îmbunătăți engleza, a spus că elevii nu ar trebui să uite importanța limbii engleze.

„Engleza este o limbă minunată, care a oferit omenirii multe în ceea ce privește combinarea cunoștințelor și unirea oamenilor în domeniul culturii și așa mai departe”, a spus Putin.

Rusa, engleza, tătara, germana și ceceana sunt cele mai vorbite limbi din Rusia, potrivit recensământului din 2022. Deși mandarina este mult mai puțin vorbită, în ultimii ani a crescut rapid în popularitate ca limbă străină.

INTERVIURILE HotNews.ro