Voiculescu, contestat de cativa ”locotenenti” din PC
Mircea Chelaru nu mai vrea partid de latifundiari
In urma cu doua luni au aparut primele divergente de opinii in interiorul PC prin vocea vicepresedintelui partidului generalul Mircea Chelaru. Acesta a recunoscut pentru HotNews.ro ca exista diferente de opinii intre el si Dan Voiculescu, in special pentru faptul ca electoratul percepe partidul ca unul “monocefal si de latifundiari”.
“Am incercat sa-mi expun punctul de vedere in ceea ce priveste structura, imaginea, modul in care este preceput partidul. In opinia mea trebuie sa iesim din sfera de partid duplicitar si sa terminam cu imaginea de partid de nisa.
Doresc o regandire a conceptelor, structruii si imaginii paridului pentru ca suntem perceputi alaturi de altii ca o formatiune de proprietari”, a declarat Chelaru pentru HotNews.ro.
Totodata, Chelaru a tinut sa precizeze ca nu este vorba de un grup de disidenti in interiorul PC, ci ca si-a expus punctul de vedere individual, fara ca alti colegi sa adere la acesta.
“Vreau sa precizez ca aceaste idei le-am expus in Biroul Politic al partidului, dar nu au castigat adepti. Nu fac parte din nici o gasca de disidenti, si nici nu am complotat pentru a-l da jos pe Dan Voiculescu”, a mai spus Chelaru.
Nemultumiri in teritoriu
Pe de alta parte, surse din interiorul partidului confirma ca exista nemultumiri la nivelul filialelor din tara, nemultumiri legate de politica dusa de liderul Dan Voiculescu.
O dovada in acest sens o constituie votul favorabil dat de parlamentarii PC la investirea guvernului Tariceanu. Desi Dan Voiculescu anuntase ca partidul sau nu va vota componenta noului guvern, mai multi parlamentari PC au votat alaturi de liberali.
O alta nemultumire a membrilor PC este si demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Conform surselor HotNews.ro, actiunile virulente ale lui Dan Voiculescu impotriva presedintelui, care au culminat cu numirea acestuia in functia de presedinte al comisiei de ancheta, a avut un impact negativ asupra partidului.
Conform acelorasi surse, Voiculescu este convins ca fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a scos dosarul Felix in presa la comanda presedintelui Traian Basescu. Pe de alta parte, oponentii lui Voiculescu considera ca de fapt liberalii sunt cei care au scos dosarul de colaborare cu securitatea al liderului PC. Motivul? Pentru a santaja PC-ul cu iesirea de la guvernare.
Acestia refuza sa continue lupta impotriva lui Traian Basescu si nu sunt de acord cu votul pe care PC intentioneaza sa-l dea pentru suspendarea sa.
Printre numele disidentilor vehiculate in partid se numara si deputatul Codrin Stefanescu. Acesta a negat insa orice implicare in grupul “disidentilor” si chiar a negat existenta unui astfel de grup.
“Nu am nici o legatura cu asa-zisii nemultumiti din partid pentru ca nu exista astfel de oameni in partid. Este o intoxicare, tot ce a aparut in presa sunt materiale comandate”, a declarat Stefanescu pentru HotNews.ro
Conducerea PC neaga existenta unui grup de disidenti in interiorul partidului. Purtatorul de cuvant Bogdan Ciuca – un apropiat al lui Dan Voiculescu, a declarat pentru Hotnews.ro ca “nu exista nici o nemultumire si nici o disensiune in partid in momentul de fata. Este o intoxicare, doar zvonuri care intentioneaza sa destabilizeze partidul”, a precizat Ciuca.
Declaratiile lui Ciuca au fost insa infirmate chiar de Dan Voiculescu, care a spus marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca va propune in Biroul Politic excluderea membrilor care “destabilizeaza partidul”.
„Voi propune Biroului Politic excluderea a celor care vor sa destabilizeze partidul, Din pacate pentru ei, i-am identificat, insa nu vreau sa dau nume. Probabil ca in urmatoarele doua saptamani vor parasi partidul”, a declarat Voiculescu.