Sari direct la conținut

Vrei să programezi Adobe Firefly, modele de AI care transformă textul în imagini și video creative în câteva secunde?

Smile Media
De la Text-To-Image, în câteva secunde., Foto: Adobe România
De la Text-To-Image, în câteva secunde., Foto: Adobe România

Despre inteligența artificială, tehnologia incredibilă din spate și lucrurile remarcabile care pot fi realizate cu ajutorul modelelor AI, s-a tot scris. Este un subiect pe cât de dezbătut, pe atât de complex, dar simplist explicat, în esență este vorba despre antrenarea unui computer să recunoască modele, să ia decizii și să învețe din experiență. Iar unul dintre cele mai uluitoare și fascinante domenii în care inteligența artificială face progrese semnificative este generarea de imagini.

Două echipe din Adobe România lucrează pentru Adobe Firefly, o familie de modele generative care este integrată în produsele Adobe, focusate pe generare și editare de imagini și efecte de text. Modelul Firefly AI va oferi moduri noi de a idea, crea și comunica îmbunătățind în același timp substanțial fluxurile de lucru creative.

Echipa de AI Science din Adobe România se ocupă de componenta de cercetare și dezvoltare a modelelor de AI/ML, având ca scop să transforme cercetarea și inovația în soluții și produse concrete care să rezolve probleme și să ofere avantaje competitive soluțiilor Adobe. Alături de echipa de AI, există și o echipă de “productizare” care ajută ca aceste modele să fie integrate în Adobe Firefly, sau în alte produse importante ale Adobe, cum ar fi Adobe Express sau Photoshop.

Ei dezvoltă AI creativ generativ în mod responsabil, misiunea Adobe fiind să ofere creatorilor toate avantajele – nu doar creativ, ci și practic.

Dacă și tu vrei să contribui la transformarea creației digitale cu ajutorul modelelor AI și Machine Learning, găsește pozițiile deschise în Adobe România pe Pagina de Cariere, actualizată constant cu cele mai recente posturi disponibile.

De la Text-To-Image, în câteva secunde.

Un șoricel îmbrăcat în conte, care scrie scrisori de dragoste așezat într-un fotoliu masiv, într-un castel construit în stil gotic. O orchestră cu animale din savană condusă de un dirijor castor. Un avion militar pilotat de un lup îmbrăcat în majordom. O girafă care construiește un zgârie-nori în centrul Bucureștiului.

Așadar, o componentă foarte importantă a acestei tehnologii este reprezentată de integrarea modelelor de limbă cu cele de generare de imagini. În această tehnologie, modelul de generare automată de imagini este antrenat pe seturi de date care conțin perechi de imagini și texte corespunzătoare care sunt descrise. Modelul învață să asocieze descrierile textuale cu caracteristicile vizuale ale imaginilor. Asta înseamnă că modelul dezvoltă o înțelegere asemănătoare omului despre modul în care anumite cuvinte și expresii sunt legate de aspectul și conținutul imaginilor. Utilizatorul poate furniza o descriere a scenei, iar modelul va încerca să genereze o imagine corespunzătoare acelei descrieri.

Ce imagini pot fi generate cu această tehnologie?

Această tehnologie are numeroase aplicații practice putând genera imagini fantastice sau imaginare, cum ar fi creaturi mitologice, peisaje fantastice sau obiecte fictive. Aceste imagini pot fi utile în producția de jocuri video, filme, ilustrații și în alte medii artistice. Sau transformări și manipulări ale imaginilor existente, de exemplu, poate fi folosit pentru a schimba culorile, pentru a adăuga sau a elimina obiecte, sau pentru a aplica diferite efecte artistice. Și, nu în ultimul rând, poate fi folosit pentru stilizări și adaptări artistice, adică imaginile pot fi modificate pe baza stilului și caracteristicilor unui anumit artist sau perioadă artistică și pot fi utilizate pentru a genera imagini în acel stil specific. Acest lucru poate fi deosebit de util în domeniul artei digitale și al designului grafic.

Adobe Firefly, tehnologia care oferă oamenilor noi moduri de a-și imagina, experimenta și de a-și aduce ideile la viață.

Firefly este unic deoarece Adobe intenționează să fie mai mult decât un simplu generator de imagini AI.

Ca parte a Creative Cloud, dezvoltăm Firefly ca acesta să suplimenteze instrumentele creative pe care creatorii Adobe le cunosc și le iubesc cu editarea pe bază de text și generarea unei varietăți de tipuri de media, de la imagini statice la video, la 3D, precum și componente creative precum pensule, vectori, texturi și multe altele –spune Paul Chiriță, Senior Director, Adobe Romania Digital Media.

Cum se diferențiază Firefly din punct de vedere etic?

Actualul model AI generativ Firefly este antrenat pe un set de date Adobe Stock, împreună cu lucrări cu licență deschisă și conținut din domeniul public în care drepturile de autor au expirat.

Pe măsură ce Firefly evoluează, Adobe explorează modalități prin care creatorii pot antrena modelul de învățare automată cu propriile imagini, astfel încât să poată genera conținut care se potrivește cu stilul, brandingul și limbajul lor de design unic, fără influența conținutului altor creatori. Adobe va continua să asculte și să lucreze cu comunitatea creativă pentru a aborda evoluțiile viitoare ale modelelor de instruire Firefly.

Firefly va atașa automat o etichetă în acreditările de conținut încorporate pentru a face arta și conținutul generat de AI să fie ușor de distins de lucrările create fără AI generativă.

Dacă și tu vrei să contribui la transformarea creației digitale cu ajutorul modelelor AI și Machine Learning, găsește pozițiile deschise în Adobe România pe Pagina de Cariere, actualizată constant cu cele mai recente posturi disponibile.

​Articol susținut de Adobe România

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro