Sari direct la conținut

Vreme caldă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi de 25-27 de grade în majoritatea zonelor țării

HotNews.ro
Vreme frumoasa, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Vreme frumoasa, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

​Vremea se anunță caldă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi care vor atinge 25-27 de grade în majoritatea zonelor țării. Potrivit meteorologilor, o ușoară răcire va fi în intervalul 15-17 septembrie, însă apoi temperaturile vor crește din nou.

Prognoza anunțată luni de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 9-22 septembrie:

BANAT

În această săptămână, vremea va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 28 de grade până în 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul săptămânii viitoare, când se va ajunge la o medie de 24-25 de grade. Media minimelor termice va scădea în prima zi de la 17 grade până în jurul a 14 grade, valoare care se va menține până în 14 septembrie. Apoi, se va produce o nouă scădere, în 16 și 17 septembrie, spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată până la finalul intervalului de prognoză, spre 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată în intervalele 9-10 și 14-17 septembrie.

CRIŞANA

Vremea va fi caldă în această săptămână, astfel că temperaturile maxime vor crește ușor, de la o medie în jur de 26 de grade, în primele două zile, spre 28 de grade în 11 septembrie, urmând ca până în 14 septembrie să oscileze în jurul a 27 de grade. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va fi în scădere, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, când se va ajunge la o medie în jur de 24 de grade. Media minimelor termice va scădea în primele două zile de la 16 grade până în jurul a 13 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul săptămânii. Se va produce o nouă scădere, în 15 și 16 septembrie, spre 7 grade, ulterior această medie urmând să crească treptat, până la finalul intervalului, spre 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 9-10, 12-13 și 14-17 septembrie.

TRANSILVANIA

În această săptămână, vremea va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade, până în 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie în jurul a 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 11 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 5 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 7 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

MARAMUREŞ

Această săptămână va fi caracterizată de un regim termic mai cald decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor oscilând ușor în jurul a 27 de grade. În cea de a doua săptămână, după o răcire în intervalul 15-17 septembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie la nivelul regiunii, de 22-23 de grade, valori apropiate de cele normale. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade până în 15 septembrie. Apoi, după o scădere, spre 6 grade în 16 și 17 septembrie, această medie va oscila ușor în jurul a 8 grade până la finalul intervalului celor două săptămâni. Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 9-10 și 14-17 septembrie.

MOLDOVA

În prima săptămână, vremea va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie regională de 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în primele șase zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, după care în intervalul 15-17 septembrie se va răcori, astfel că media va scădea spre 19 grade. Ulterior, până în 22 septembrie valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, în medie, spre 23 de grade. Media minimelor termice se va situa în prima săptămână în jurul valorii de 17 grade, iar apoi va fi cuprinsă, în general, între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 17 și 18 septembrie, când va fi mai scăzută, în jurul a 10-11 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

MUNTENIA

În această săptămână, vremea va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 29 de grade până în 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25-26 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 14 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 16-17 septembrie.

OLTENIA

În această săptămână, vremea va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 28 de grade până în 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25-26 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 15 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 15-17 septembrie.

LA MUNTE

Regimul termic va marca o scădere în intervalul 15-17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creștere treptată a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1-2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca până pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, local însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro