Sari direct la conținut

webPR: 200.000 de preșcolari au învățat despre colectarea bateriilor uzate

Smile Media
200.000 de preșcolari au învățat despre colectarea bateriilor uzate, Foto: ecotic
200.000 de preșcolari au învățat despre colectarea bateriilor uzate, Foto: ecotic

​​Cea de-a 10-a ediție a campaniei „Și cei mici fac fapte mari”, organizată de ECOTIC BAT, s-a încheiat cu peste 365 de grădinițe participante din toată țara. Copiii, părinții și cadrele didactice s-au implicat activ în colectarea separată a bateriilor și a acumulatorilor uzați precum și în activități de eco-educație.

Lista grădinițelor câștigătoare de la această ediție este disponibilă pe website-ul www.ecotic.ro la secțiunea Știri.

În cei 10 ani de existență a proiectului educativ au participat peste 800 de grădinițe din toată țara, acestea colectând deșeuri de baterii și acumulatori în vederea reciclării și realizând diferite activități eco- educaționale pentru preșcolari, pe baza materialelor transmise de către organizatori. Peste 200.000 de copii au învățat despre baterii, substanțele periculoase conținute de acestea și modalitățile corecte de debarasare prin intermediul jocurilor și activităților dedicate vârstei lor.

Pe lângă materialele educativ-informative, grădinițele au beneficiat de recipiente de colectare pentru deșeurile de baterii și acumulatori, fiecare dintre acestea fiind dotată cu un astfel de set.

Următoarea ediție a proiectului „Și cei mici fac fapte mari” se va lansa la începutul anului 2023. Mai multe detalii vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Organizației ECOTIC și pe www.ecotic.ro.

Proiectul urmărește informarea și conștientizarea preșcolarilor privind importanța colectării separate a DBA, precum și dezvoltarea unei atitudini responsabile a acestora față de acest tip de deșeu. Proiectul include atât activități informativ-educative cât și o componentă practică de colectare.

“Ne bucurăm să ne aflăm la închiderea cele de-a 10-a ediții a proiectuluI Și cei mici fac fapte mari. Longevitatea sa este dovada necesității unui astfel de proiect în instituțiile de învățământ preșcolar din România precum și a interesului acordat de acestea protecției mediului înconjurător. Ne dorim să continuăm să informăm și să educăm preșcolarii pentru a avea un comportament responsabil față de mediu și să îi susținem în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeurilor de baterii”, ne-a declarat Georgiana Ene, Manager de proiect, ECOTIC.

Mai multe detalii pe www.ecotic.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro