Sari direct la conținut

Weekend trending în București: 10 locuri din oraș unde poți să bei un vin bun

HotNews.ro
Weekend trending în București: 10 locuri din oraș unde poți să bei un vin bun

​Motive pentru a ieși la un pahar de vin bun sunt nenumărate, dar și serile au devenit mai răcoroase, iar berea parcă nu mai merge la fel de bine toamna, pentru că altcumva te încălzește un pahar de vin roșu. Pur și simplu am intrat în sezonul vinului.

Așa că am strâns într-o listă zece dintre locurile din oraș care au mult vin bun, dar și atmosferă plăcută și alte lucruri bune care să meargă de minune cu enologia.

Lovin’ Wine Bar (Intrarea Tudor Ștefan 26) este un wine bar căruia îi place să potrivească vinurile cu feluri deosebite de mâncare. Așa că în niciun caz nu o să pleci de aici flămând, ci doar cu o dragoste mai mare pentru vin.

De asemenea, la Lovin’ se organizează frecvent sesiuni de wine tasting, iar în meniu se regăsesc vinuri din toate țările cu tradiție în această „artă”. Deși se află în zona Floreasca, are prețuri accesibile.

Tasting Room by Ethic Wine. FOTO: Facebook

Tasting Room by Ethic Wine (Puțul Lui Zamfir 64) este opțiunea perfectă dacă ești în căutarea unui loc în care să te lungești la vinuri speciale și povești spumoase. Și aici se gătește bine, chiar foarte bine, pentru a complimenta vinurile zilei cu tot felul de preparate pregătite de bucătari cu experiență.

Atmosfera este una foarte plăcută și, datorită poziționării, e foarte posibil să te trezești că ești vecin de masă cu tot felul de vedete.

Un alt loc unde mâncarea face echipă bună cu vinul este Bucătăria.localfood (Ion Slătineanu 30). Vei găsi aici „un comfort food bistro cu ingrediente aduse din nostalgia bucătăriei old school, dar puse-n dishuri actuale”. Acest loc s-a născut din pasiunea pentru gătit, dar și din cea pentru vinurile românești.

Cei doi frați care au deschis acest mic restaurant au avut și ideea de a promova vinurile spumante românești, o nișă încă neexplorată, care are un potențial mare. Ultima oară, în meniu aveau peste 15 produse românești, dar lista crește odată cu trecerea timpului.

Un wine bar cu o atmosferă relaxată și care a mizat tot pe băuturi autohtone, deschis la sfârșitul lunii iunie în Centrul Vechi, este La Spritz (Franceză 46-48). Acesta este condus de somelierul Andrei Popa și are în meniu o ofertă de peste 50 de vinuri românești. Bineînțeles, le poți încerca pe toate la pahar, pe mesele butoi, cu un platou cu brânzeturi și mezeluri lângă.

Corks Cozy Bar. FOTO: Facebook

Un alt wine bar din Centrul Vechi este Corks Cozy Bar (Băcani 1). Vei găsi aici o mare diversitate de vinuri la pahar, dar și gustări care să se potrivească cu diferitele soiuri de vinuri servite. De asemenea, Corks este un wine bar fără pretenții, fără fițe și care nu se dorește a fi exclusivist sau elitist.

În același timp, aici este încurajată socializarea, de aceea organizează multe evenimente, unele cu muzică live. La Corks Cozy Bar mai au și seri în care pentru 75-80 de lei primești un pahar pe care-l poți umple de câte ori vrei cu oricare dintre vinurile selectate pentru acea seară.

După o plimbare prin Parcul Carol I, poți să treci pe la Grapes (bulevardul Mărășești 2B) pentru o degustare de vinuri – se organizează săptămânal. Este un wine bar care încearcă să combine clasicul cu noul, iar asta înseamnă și că în unele seri ai parte de o atmosferă intimă, romantică, dar în altele poți să dai peste un party în toată regula, cu DJ și dans.

De menționat că este și un loc în jurul căruia s-a strâns o comunitate a celor pasionați de trabucuri.

UVA. FOTO: Facebook

La doi pași de Cișmigiu s-a deschis și unul dintre cele mai noi și selecte wine bars din oraș: UVA (Constantin Mille 18). Misiunea sa declarată e de a promova vinurile românești de calitate din toate regiunile viticole ale țării. Ca o curiozitate, UVA se mândrește și cu cea mai reprezentativă selecție de Fetească Neagră din România.

O altă garanție că ești în locul potrivit dacă ești un pasionat de vinuri e că somelier aici este Sergiu Nedelea, cel mai bun somelier din 2019, la Gala HoReCa Awards. În unele seri au loc și concerte de muzică live.

Tot în apropiere de Cișmigiu se află și Pâine și Vin (strada Actor Ion Brezoianu 4). Așa cum spune și numele, locul este construit în jurul acestui pairing special. În meniu există multe flatbreads (pizza), platouri cu brânzeturi și mezeluri ce provin de la mici producători locali, dar și feluri deosebite de pâine.

În plus, locul are un design superb și foarte multe vinuri românești ce provin doar de la crame recunoscute, din toate regiunile viticole cu tradiție din România: Dobrogea, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Crișana – Maramureș, Banat și Moldova. Așa că, dacă vrei să ajungi să cunoști cât mai multe vinuri deosebite din România, Pâine și Vin e unul dintre locurile ideale.

Pentru cei care preferă ceva mai sofisticat există în Cotroceni un concept de wine bar care-și propune să aducă experiența cramelor din Dealul Mare în inima Bucureștiului: The Great Hill (Pasteur 6). Deci, după o plimbare pe frumoasele străduțe ale cartierului Cotroceni, poți să-ți surprinzi perechea cu o degustare de vinuri la The Great Hill.

În meniu vei găsi licori de la cinci crame importante din regiunea viticolă Dealul Mare. În afară de o selecție mare de vinuri, vei găsi aici și platouri cu brânzeturi românești tradiționale și mezeluri rafinate, dar și cel puțin un vernisaj pe lună al unui pictor român contemporan.

Marvin Wineshop. FOTO: Facebook

Rămânem în Cotroceni pentru Marvin Wineshop (Sfântul Elefterie 8) care se recomandă ca un loc în care „pasiunea pentru oameni” e pe primul loc:

„Iubim oamenii în general, dar îi adorăm pe cei cu pasiune sau interes pentru vin – licoarea vie și magică”, se recomandă cei de la Marvin. Și aici au loc destul de des degustări, iar meniul e plin de tot felul de vinuri deosebite.

Nu uita și că te dacă alegi să vii aici te vei afla într-o zonă frumoasă a orașului, pe care o poți explora după unul-două pahare de vin gustate aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro