Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 23-24 martie: plimbări printre magnolii, party cu grătar și burgeri DeSoi și premiera primului film făcut la Hollywood după cartea unui autor român

HotNews.ro
Harta magnoliilor București, Foto: Pagina de Facebook Harta magnoliilor
Harta magnoliilor București, Foto: Pagina de Facebook Harta magnoliilor

​După zile cu ploaie, avem parte din nou de un weekend plin de soare și cu temperaturi numai bune de plimbat prin oraș – în medie, cam 15 grade.

Este o ocazie bună pentru a face o plimbare prin Cotroceni, pentru a admira magnolii în floare. Te trimitem în acest cartier pentru că aici sunt foarte multe astfel de exemplare, le găsești ușor pe Harta Magnolilor, dar și pentru că în această zonă ai și numeroase opțiuni pentru o cafea de specialitate și pentru un brunch.

Dacă vii în Cotroceni cu metroul și cobori la Eroilor, la ieșirea dinspre Biserica Elefterie, pe strada Dr. Joseph Lister 1 îi găsești pe cei de la Zissou Coffee Shop. Este probabil cea mai mică cafenea de specialitate din oraș, dar are un farmec aparte, iar clienții și-au făcut deja un obicei din a rămâne în fața cafenelei la povești, mai ales că există câteva scaune pe care le poți muta pe trotuar după cum pică soarele.

Cafeaua de aici vine din Amsterdam, de la prăjitoria Friedhats, așa că merită să o încerci (pentru că nu o găsești în prea multe alte locuri din oraș), dacă nu ai făcut-o până acum.

O altă cafenea de specialitate cu personalitate, dar și cu terasă și deschisă recent (în toamna anului trecut) găsești în curtea unei frumoase case de pe Carol Davila 21. Aceasta se cheamă Die kleine Garage Kaffee und Weinhaus și are în meniu cafea de la Origo și dulciuri curate de la sirop.

E de trecut pe aici și pentru a testa a doua parte din numele locului, acela care sugerează că te poți lungi și la un pahar de vin la soare.

Dacă tot te-ai apucat să rătăcești pe străzile de aici, e recomandat și un popas la Pergola Cotroceni (Doctor Frederic Joliot-Curie 1). Acesta e un boutique hotel care are și un mic bistro la parter, cu o terasă pe care-ți poți bea cafeaua la soare, dar mai ales pe care te poți lungi și la un brunch bun și fotogenic.

Cu siguranță există șanse mai mari ca în acest loc să te simți ca un turist în București, datorită clienților hotelului pe care-i poți vedea la mesele vecine planificându-și traseul prin oraș.

Pentru un eveniment culinar aparte, ne mutăm în cealaltă parte a orașului, pe străduțele din apropierea UNATC-ului, la Modelier (Duzilor 12). Duminică, 24 martie, începând cu ora 13:00, băieții și fetele de aici pun grătarul la încins.

„Vom dansa și ne vom bucura de burgeri delicioși, preparați cu ingrediente alese cu grijă de pe rafturile prietenilor de la DeSoi”, anunță ei. Atmosfera va fi completată de mixurile DJ-ului Alt Om. Terasa de aici este destul de generoasă, dar se umple repede, aviz celor care vor să participe la eveniment.

Evenimente

Performanțele cineaștilor români vor fi recompensate în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București. Până atunci poți afla cele mai interesante povești din lumea filmului la Gopo Film Talks, powered by Promenada.

Pe 23 martie, de la ora 11:00, îi poți asculta #LIVE pe actorii Alec Secăreanu (nominalizat în 2017 la Premiul Filmului Britanic Independent pentru cel mai bun actor) și Cosmina Stratan (câștigătoarea Premiului pentru Cea mai bună actriță la Festivalul de la Cannes, în 2012, pentru filmul „După dealuri”) în cadrul întâlnirilor Gopo Film Talks. Moderator va fi Olimpia Melinte.

Evenimentul are loc în Promenada Mall, Piațeta H&M, Nivel 1, iar intrarea este gratuită.

Dacă vrei să mergi la un concert, în acest weekend au loc patru astfel de evenimente care merită luate în considerare, în funcție și de gusturile fiecăruia.

„Dacă anul 2000 a fost anul în care ne-am început, împreună, călătoria numită Luna Amară, anul 2004 și albumul de debut „Asfalt” reprezintă pentru noi atât un mod de „oficializare” a relației muzicale dintre noi, cât și un pas către așezarea călătoriei noastre lângă celelalte călătorii care compun lumile voastre și ale noastre.

După 20 de ani, ca niște mușchetari nostalgici după energia, inocența și inconștiența dintâi, vă chemăm să re-vizităm acele timpuri sonore, să ascultăm, să cântăm împreună și să ne răspundem: a mai rămas ceva din acele vise, din acele depresii, din acele fericiri, din acea lume? Suntem aceeași, dar totuși alții?”, scriu cei de la Luna Amară în descrierea concertului aniversare care va avea loc sâmbătă, ora 19:00, la Quantic. Un bilet costă 80 de lei.

Tot sâmbătă, de la ora 16:00, soprana Irina Baianț, alături de Orchestra Simfonică București, te invită la un eveniment de gală la Ateneul Român, eveniment ce va fi condus de dirijorul David Crescenzi. Irina Baianț, cunoscută pentru vocea sa cu totul deosebită și prezența captivantă, propune un repertoriu clasic, cu arii de operă și cântece nobile, care să marcheze experiența covorului roșu pe care vei păși la primirea în Ateneu. Un bilet costă 300 de lei.

Duminică, Alternosfera va susține un concert la Hard Rock, parte din primul turneu unplugged din istoria trupei. Pentru prima dată în istoria trupei, Alternosfera pornește într-un turneu acustic care va trece prin opt orașe. Așteptat de toți fanii, povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic.

Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll | Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Iar acum vine în fața fanilor cu primul program acustic! Un bilet costă 89 de lei.

Tot pe 24 martie, poți opta și pentru un concert Direcția 5 la Sala Palatului, unde va avea loc lansarea albumului nou al trupei, „Senzitiv”. Prețul unui bilet începe de la 89 de lei.

Teatru & Film

„Furtuna” după William Shakespeare, versiunea muzicală de Ada Milea se joacă sâmbătă, de la 19:00, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

„Este o versiune muzicală a celebrului text shakespearian. Spectatorul e invitat în „insula de sunete” construită de Ariel și poate urmări cum realitatea personajelor se schimbă până când acestea „nu își mai dau seama ce e vis și ce nu”. În jungla de microfoane, cabluri, instrumente și proiecții video, unii actori joacă mai multe roluri: Caliban devine Antonio, apoi se transformă în Ferdinand, iar Regele e, de fapt, un Prospero urmărit de același cuțit criminal”, scrie Ada Milea despre piesa gândită de ea. Un bilet costă între 40 și 80 de lei.

„Alcesta” se joacă duminică la unteatru, de la ora 20:00. Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi zeii ar decide că trebuie să mori? Ce s-ar întâmpla dacă tot zeii ar decide că ai putea să fii scutit de moarte, dacă cineva s-ar oferi de bunăvoie să moară în locul tău? Cine ar trebui și cine s-ar oferi să moară în locul tău? Ce ai face cu viața ta salvată?

Euripide a scris piesa Alcesta în 438 î.e.n, în amurgul democrației ateniene. În piesele lui, legea zeilor nu este dreaptă, este sursa luptei interioare. Povestea Alcestei este despre oameni, deși zeii o complică.

O tragedie despre Admet, rege în Phera și frumoasa lui soție, Alcesta, a căror dragoste a supărat zeii și acum ei trebuie să se supună pedepsei. Dar, cum în viață nimic nu rămâne suspendat în tragic, și în povestea aceasta apare un erou care va încerca imposibilul. Un bilet costă 70 de lei.

În ceea ce privește filmele noi care urcă pe marele ecran în acest weekend, avem cel puțin patru care merită toată atenția.

„Băieții buni ajung în Rai” este o dramedie românească care-și propune să vorbească despre moarte pe un ton relaxat și, oarecum, cu zâmbetul pe buze. Dan, 41 de ani, moare într-un accident de mașină. Ajunge în Paradis, o plajă pustie unde vremea e mereu caldă, iar berea mereu rece. Curând, însă, Dan află că nu e singur în acest loc: Laura, fata de care era îndrăgostit în liceu, e și ea aici. Vor reuși, în sfârșit, cei doi să fie împreună?

HotNews.ro a stat de vorbă cu Bogdan Dumitrache despre rolul principal pe care-l interpretează în acest film (articolul puteți să-l citiți tot în acest weekend).

„Sleeping Dogs” este un alt film pentru care ar trebui să ne ducem în număr cât mai mare la cinema. De ce? Este primul film făcut la Hollywood după cartea unui autor român, iar Russell Crowe interpretează rolul principal, pe Roy Freeman, un fost detectiv criminalist cu pierderi de memorie, forțat să revină asupra unui caz pe care nu și-l mai amintește.

În timp ce viața unui om atârnă în balanță pe culoarul morții, Freeman trebuie să pună cap la cap dovezile brutale dintr-o anchetă veche de zece ani, descoperind o rețea sinistră de secrete îngropate și trădări legate de trecutul său. Având încredere doar în instincte, Freeman se confruntă cu un adevăr înfricoșător – uneori, cel mai bine este să uiți de fantomele trecutului.

HotNews.ro a stat de vorbă cu Eugen Ovidiu Chirovici, autorul romanului „Cartea Oglinzilor” pe care se bazează acest film.

„Immaculate” este film horror aș weekendului, cu o actriță care e pe val acum la Hollywood – Sydney Sweeney. Ea o interpretează pe Cecilia, o femeie devotată complet bisericii și care este primită cu căldură la o mănăstire strălucitoare din peisajul mirific al Italiei rurale.

Tânăra călugăriță începe treptat să înțeleagă că noua ei casă ascunde secrete întunecate și înfiorătoare.

„Io Capitano” a fost propunerea Italiei pentru Premiile Oscar din acest an, iar filmul spune spune povestea călătoriei pline de aventuri a lui Seydou și Moussa, doi tineri care pleacă din Dakar sperând să ajungă în Europa. O odisee contemporană prin pericolele deșertului, ororile centrelor de detenție din Libia și primejdiile mării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro