Sari direct la conținut

Wesley Snipes a doborât două recorduri Guiness World Records cu ultimul film în care a apărut

HotNews.ro
Wesley Snipes a doborât două recorduri Guiness World Records cu ultimul film în care a apărut
Wesley Snipes într-o secvență din filmul „Blade: Trinity” apărut în 2004, FOTO: All Film Archive-New Line / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Organizația Guiness World Records a omologat două recorduri stabilite de actorul american Wesley Snipes prin apariția sa neașteptată în rolul vânătorului de vampiri Blade în noul film „Deadpool & Wolverine”, relatează revista Variety.

Actorul acum în vârstă de 62 de ani a interpretat pentru prima oară rolul lui Blade în filmul omonim din 1998, primul din ceea ce avea să devină o trilogie de lungmetraje.

Guiness World Records a omologat astfel un record de longevitate pentru actor și personajul său: de la primul film Blade și până la apariția în filmul Deadpool & Wolverine lansat la sfârșitul lunii iulie au trecut nu mai puțin de 25 de ani și 340 de zile.

Snipes a devenit astfel actorul cu cea mai longevivă carieră în pielea unui personaj dintr-un film live-action al francizei Marvel.

Deși apariția sa în Deadpool & Wolverine a fost una scurtă, de tip „cameo”, ea a fost suficientă pentru ca Snipes să îi ia fața tocmai lui Hugh Jackman, unul dintre actorii principali ai filmului, în ceea ce privește acest record de longevitate pentru interpretarea unui personaj Marvel.

Jackman apăruse pentru prima oară în rolul lui Wolverine în urmă cu 24 de ani în primul film „X-Men”.

Wesley Snipes s-a întors în rolul lui Blade după o pauză de aproape 20 de ani

Celălalt record omologat de Guiness World Records pentru Snipes după apariția sa în noul film este de asemenea unul legat de longevitate.

El a stabilit recordul pentru interpretarea unui personaj după cea mai mare pauză între două filme ale Marvel. Snipes jucase ultima oară rolul lui Blade în filmul Blade: Trinity din 2004. De atunci și până la revenirea sa în rol au trecut 19 ani și 231 de zile.

Snipes a doborât astfel recordul deținut până acum de actorul britanic Alfred Molina, care revenise după o pauză de 17 ani în rolul lui Dock Ock în filmul Spider-Man: No Way Home din 2021. El interpretase ultima oară personajul în filmul Spider-Man 2 din 2004.

Însă Wesley Snipes nu va juca rolul lui Blade și în viitorul film al francizei cu vampiri, anunțat de Marvel și Disney încă din 2019, însă amânat în mod repetat din cauza pandemiei și a grevei ce a paralizat Hollywood anul trecut.

Disney a dezvăluit în 2019 că rolul lui Eric Brooks / Blade urmează să fie preluat de actorul american Mahershala Ali, care tocmai câștigase Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru interpretarea sa din comedia dramatică Green Book.

Pentru Ali a fost al doilea Premiu Oscar din carieră, după ce cu doi ani înainte își adjudecase premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar grație filmului de dramă Moonlight.

Snipes, surprins și el de revenirea în rolul lui Blade pentru filmul „Deadpool & Wolverine”

„Nu am crezut că este posibil. Nu am crezut că vom putea reuși asta. Nu credeam că [studioul] Marvel e curios de idee, și fiindcă Mahershala a fost ales pentru următoarea versiune” a lui Blade, a spus Snipes într-un interviu acordat recent revistei Entertainment Weekly.

El a explicat de asemenea că nu e deranjat că studiourile Marvel și Disney au ales un alt actor pentru rolul în care a făcut furori la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000.

„Am făcut 3 dintre filme și am crezut că au ieșit destul de bine. Au fost mulțumitoare… Așa că trecem mai departe la alte lucruri, mai mari și mai bune”, a declarat el.

El și-a reiterat de asemenea sprijinul pentru Ali în ceea ce privește preluarea rolului lui Blade.

„Mi-am exprimat mulțumirea față de el, i-am spus că are toată susținerea și binecuvântările mele”, a declarat Wesley Snipes, subliniind că amânarea repetată a viitorului film Blade nu poate fi pusă pe seama actorului său principal, în pofida zvonurilor în acest sens.

Disney și Marvel au anunțat ultima oară că intenționează ca viitorul lungmetraj să apară în cinematografe înspre finele lui 2025.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro