Sari direct la conținut

VIDEO Noul film „Deadpool & Wolverine” a confirmat spectaculos așteptările uriașe și face uitată „oboseala” față de supereroi

HotNews.ro
VIDEO Noul film „Deadpool & Wolverine” a confirmat spectaculos așteptările uriașe și face uitată „oboseala” față de supereroi
Secvență din noul film „Deadpool&Wolverine”, cu Ryan Reynolds și Hugh Jackman. FOTO: Walt Disney Studios - Marvel Stu / Christophel Collection / Profimedia

Cel mai recent film din universul Marvel, „Deadpool & Wolverine”, a făcut minuni în weekendul de lansare ajungând în fruntea box-office-ului nord-american, potrivit datelor transmise duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Cu încasări de 205 milioane de dolari de vineri până duminică în sălile de cinema din Statele Unite şi Canada, lansarea „Deadpool & Wolverine” este a opta cea mai mare din istoria box office-ului.

„Cifrele sunt fantastice” şi se adaugă la recenziile pozitive de care se bucură filmul, a spus David Gross de la compania Franchise Entertainment Research.

Potrivit revistei Variety, lungmetrajul studiourilor Walt Disney a depăşit încasările din weekendul de lansare, de 202 milioane, ale filmului Black Panther, în 2018, plasându-se chiar înaintea celor în valoare de 208 milioane obţinute de Jurassic World în 2015.

„Popularitatea acestor personaje nu este decât în creştere”, a spus Gross, în contextul în care „oboseala față de supereroi” a dărâmat speranțele studiourilor DC și Marvel în lungmetrajele lor.

„Oboseala” față de filmele cu supereroi, după cum a descris situația un director din industrie, a fost resimțită din plin anul trecut, când aproape toate lungmetrajele din acest gen care odată garantau încasări mari au avut vânzări de bilete sub așteptări, cu mult sub așteptări, și în unele cazuri de-a dreptul catastrofale.

Filmul „Deadpool & Wolverine”, neafectat de „oboseala” față de lungmetrajele cu supereroi

De exemplu, filmul The Marvels al studioului deținut de Disney a înregistrat cel mai slab debut pe care l-a avut vreodată un lungmetraj Marvel la lansarea în cinematografe. Studioul rival DC, deținut de conglomeratul Warner Bros. Discovery, nu a avut nici el un 2023 mai bun, înregistrând eșec după eșec.

Nici noul film Aquaman cu Jason Momoa, nici Madame Web, noul lungmetraj din universul Spider-Man, nu au reușit să redreseze situația, deși așteptările erau uriașe pentru ambele pelicule. După un debut catastrofal în cinematografe, Madame Web a reușit să ajungă la încasări globale de aproximativ 100 de milioane de dolari, aproximativ cât a fost bugetul de producție al filmului.

În condițiile în care analiștii din industrie estimează că un film cu pretenții de „blockbuster” are nevoie de încasări de cel puțin 2,5 ori mai mari decât bugetul de producție pentru a intra pe „verde”, Madame Web a fost un eșec major.

Prietenia dintre Ryan Reynolds (Deadpool), care a participat de asemenea la scrierea filmului, şi Hugh Jackman (Wolverine) este posibil, de asemenea, să fi contribuit la „chimia” lor de pe marile ecrane și să fi contribuit la succesul noului lungmetraj.

El a fost lansat oricum după o campanie de marketing și promovare absolut uriașă din partea Disney și Marvel Studios.

„Twisters”, un film care s-a bucurat de un succes uriaș în SUA, coboară pe poziția a doua la box office

Deadpool & Wolverine a detronat de pe prima poziție a box office-ului Twisters, un remake al filmului din 1996 despre tornadele devastatoare din Oklahoma. Lungmetrajul a obţinut încasări de 35,3 milioane în al doilea weekend de prezenţă în cinematografe.

Daisy Edgar-Jones joacă rolul unei specialiste în meteorologie, nevoită să facă echipă cu un temerar „vânător de furtuni” (Glen Powell).

Twisters a fost un succes major pentru cinematografele nord-americane, în special în zonele din SUA afectate de tornade. În restul lumii încasările au fost mai puțin spectaculoase. În total, el a ajuns la nivel mondial la încasări de 221 milioane de dolari în condițiile în care a avut un buget de producție de 155 de milioane.

Filmul de animaţie al studiourilor Universal și Illumination Despicable Me 4 a completat podiumul la box office, cu încasări de 14,2 milioane de dolari în al patrulea weekend de prezenţă pe marile ecrane nord-americane, având un total de 290,9 milioane.

Urmează Inside Out 2, de la studiourile Pixar (8,3 milioane), film dedicat, de data aceasta, problemelor adolescenţei. Inside Out 2 a fost un succes fulminant pentru Pixar și Disney, devenind săptămâna trecută filmul de animație cu cele mai mari încasări din istorie.

Drama psihologică horror Longlegs de la studioul independent Neon, cu Nicolas Cage în rolul unui criminal în serie, a obţinut încasări de 6,8 milioane în acest weekend, plasându-se pe locul al cincilea.

Topul 10 al box-office-ului nord-american este completat de filmele:

6. A Quiet Place: Day One (3 milioane de dolari);

7. Bad Boys Ride or Die (1,3 milioane de dolari);

8. The Fabulous Four (1 milion de dolari);

9. To the moon (750.000 de dolari);

10. Raayan (375.000 de dolari). 

Ca întotdeauna, poți citi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro