Sari direct la conținut

Wesley Snipes îi ia apărarea actorului care l-a înlocuit în viitorul film „Blade”: „Nu e niciodată vina actorului”

HotNews.ro
Wesley Snipes îi ia apărarea actorului care l-a înlocuit în viitorul film „Blade”: „Nu e niciodată vina actorului”
Wesley Snipes în filmul „Blade 3” din 2004: All Film Archive-New Line / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Wesley Snipes a sărit în apărarea actorului de top care îl va înlocui în următorul film „Blade”, respingând zvonurile potrivit cărora amânările repetate ale lungmetrajului se datorează celui care va prela rolul emblematicului vânător de vampiri, relatează IndieWire.

Studioul Marvel a anunțat încă din 2019 că urmează să facă un nou film Blade, un așa-zis „reboot” care să se bazeze pe cele 3 lungmetraje originale lansate între 1998 și 2004.

Mai mult, studioul de film deținut de gigantul Disney a dezvăluit atunci că rolul lui Eric Brooks / Blade urmează să fie preluat de actorul american Mahershala Ali, care tocmai câștigase Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru interpretarea sa din comedia dramatică Green Book.

Pentru Ali a fost al doilea Premiu Oscar din carieră, după ce cu doi ani înainte își adjudecase premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar grație filmului de dramă Moonlight.

Producerea următorului film „Blade”, o poveste fără sfârșit

După anunțul Marvel din 2019 privind noul film Blade a izbucnit pandemia de COVID-19 și, la fel ca în cazul a numeroase producții cinematografice, planurile au fost decalate. Spre deosebire însă de alte filme și seriale ce trebuiau să apară în anii următori, noul lungmetraj Blade nu a mai văzut de atunci lumina zilei.

Disney a anunțat cel mai recent în noiembrie anul trecut că a amânat lansarea sa până la sfârșitul lui 2025. Noua amânare a venit după ce dubla grevă de la Hollywood a paralizat producția cinematografică din Statele Unite anul trecut.

Însă în presa specializată pe cinema au apărut numeroase zvonuri că producția Blade a fost afectată nu doar de pandemie și greva actorilor și scenariștilor americani, ci și de presupuse nemulțumiri ale lui Mahershala Ali față de viziunea regizorilor și scriitorilor luați la bord de studioul Marvel pentru proiect.

De la anunțul făcut cu 5 ani în urmă Marvel a schimbat o serie de scenariști și regizori atașați viitorului film Blade.

Actorul Mahershala Ali cu Premiul Oscar câștigat în 2019, al doilea din cariera sa, FOTO: John Angelillo / UPI / Profimedia Images

Wesley Snipes spune că amânarea unui film nu poate fi pusă pe seama actorului său principal

Snipes, acum în vârstă de 62 de ani, a declarat însă într-un nou interviu acordat Entertainment Weekly că, oricare ar fi problemele, amânarea unui film nu poate fi pusă pe seama actorului ales să joace rolul principal. El și-a reiterat de asemenea sprijinul pentru Ali în ceea ce privește preluarea rolului lui Blade.

„Mi-am exprimat mulțumirea față de el, i-am spus că are toată susținerea și binecuvântările mele. Am făcut referire inclusiv la faptul că unele din provocările cu care se confruntă ei acum cu proiectul nu ar trebui puse pe seama sa”, a spus Wesley Snipes.

„Nu este vina actorului”, a subliniat el, adăugând că „se întâmplă mult mai multe lucruri cu realizarea acestor chestii Blade pentru lansare”.

„Ai nevoie de mult sos secret să faci chestia Blade. Baftă. Ești omul meu însă”, i-a transmis el din nou lui Mahershala Ali. Snipes a făcut comentariile într-un interviu acordat celor de la EW cu ocazia apariției sale cameo surpriză în rolul lui Blade pentru noul film Deadpool & Wolverine, care s-a bucurat de un succes imens după lansarea în cinematografe weekendul trecut.

„Nu am crezut că este posibil. Nu am crezut că vom putea reuși asta. Nu credeam că [studioul] Marvel e curios de idee, și fiindcă Mahershala a fost ales pentru următoarea versiune” a lui Blade, a spus Wesley Snipes. El a explicat de asemenea că nu e deranjat că studiourile Marvel și Disney au ales un alt actor pentru rolul în care a făcut furori la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000.

„Am făcut 3 dintre filme și am crezut că au ieșit destul de bine. Au fost mulțumitoare… Așa că trecem mai departe la alte lucruri, mai mari și mai bune”, a declarat el.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro