48 de ore pe HotNews.ro: S-a intors in Romania prima acvila urmarita prin satelit. Vezi harta migratiei lui Benjamin; Dupa 50 de ani, omenirea se va intoarce in cel mai adanc punct al planetei, Groapa Marianelor; Cea mai noua taxa din Calarasi: 200 de lei pentru evacuarea pamantului ramas dupa ingroparea mortilor in cimitir
S-a intors in Romania prima acvila urmarita prin satelit. Vezi harta migratiei lui Benjamin
Ornitologii au putut urmari indeaproape traseul parcurs de sase acvile in migratia lor din Africa de Sud spre Romania cu ajutorul unor mici transmitatoare satelitare montate pe aceste pasari. Acvilele au parcurs in medie 200 km, dar cea mai tanara a reusit sa zboare mai mult de 500 km intr-una din zile, arata datele culese de specialisti. Benjamin, prima din acvilele care au ajuns in tara, si celelalte au putut fi urmarite pe site-ul pomarina.ro. Traseul pasarilor poate fi urmarit aici.
Transmitatoarele satelitare au furnizat date importante despre zborul pasarilor catre si dinspre Africa si au indicat vitezele si altitudinile de zbor, precum si distantele parcurse de cele sase acvile. Viteza medie de zbor din timpul migratiei de toamna (2010) s-a situat intre 20-50 km/h, iar viteza maxima atinsa a fost de 92 km/h. Altitudinile de zbor au fost cuprinse intre 867-1031 m, iar altitudinea maxima atinsa a fost de 2.041 m.
Dupa 50 de ani, omenirea se va intoarce in cel mai adanc punct al planetei, Groapa Marianelor
Dupa ce a fondat Virgin Galactic, primul serviciu de turism spatial din lume, Richard Branson isi propune sa duca oameni in cele mai adanci puncte din cele patru oceane cu ajutorul unui “submarin zburator”. Spre deosebire de majoritatea submersibilelor existente, submarinul propus de compania lui Branson va folosi o aripa care ii va permite sa planeze in adancuri, solutie inspirata de modul in care se deplaseaza delfinii. Intra in articol pentru a afla mai multe despre proiect si pentru a citi o scurta istorie a explorarii oceanelor in ultimul secol.
Echipa lui Branson isi propune sa atinga pana la sfarsitul lui 2012 cele mai adanci puncte ale fiecarui ocean:
- Groapa Marianelor din Pacific (11.034 m adancime)
- Groapa Puerto Rico din Atlantic (8.605 m adancime)
- Fosa Diamantina din Oceanul Indian (8.047 m adancime)
- Groapa South Sandwich (7.235 m adancime) din sudul extrem al Atlanticului
- Adancimile Molloy (5.608 m adancime) din Oceanul Arctic.
“Duceti dumneavoastra pamantul cu roaba cu galeata cu ce vreti dumneavoastra dupa ce il ingropati pe mort dar mie imi lasati locul curat si nu mai platiti taxa. Ca nici nu ne-au venit inca hartiile sa vedem ce e cu ea concret”, zice doamna de la Administratia Cimitirelor din Calarasi. Institutia a descoperit ca, atata vreme cat pe lumea cealalta nu se simte, poti pune pe lumea asta ce taxe vrei. Taxa pe pamantul ramas in urma inhumarii. Descoperirea mi se pare geniala. Cand oamenii mor, ei sunt de regula bagati in groapa. Groapa se sapa, in urma procesului rezultand o cantitate de pamant. Notam cu q cantitatea de pamant extrasa.
Senatul nu a reusit, miercuri, nici sa aprobe, nici sa respinga, dupa o serie de discutii in contradictoriu, Legea de aprobare a OUG nr. 10/2011 prin care se abroga articolul din legea avocatilor care prevede ca “avocatul nu raspunde penal pentru recomandarile si opiniile profesionale pe care le comunica clientului sau si nici pentru actele juridice pe care le propune clientului sau, urmate de savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala”. Indecizia senatului a dus si la eliminarea unui amendament propus de senatorul Iulian Urban care prevedea abrogarea articolului prin care se stipula ca avocatii stagiari pot, dupa un mandat politic, sa ajunga avocati definitivi.
„Daca vrea sa aiba o sansa, daca vrea sa numere multe milioane de euro, fotbalul trebuie sa se transforme, sa fie modern si sa devina produs paytv”, spune Costi Mocanu, Directorul general al PRO TV, intr-un interviu exclusiv pentru HotNews.ro pe tema licitatiei pentru drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I. Costi Mocanu evalueaza in interviu suma pe care o televiziune comerciala mare ar putea-o plati pentru meciuri astfel incat investitia sa fie rentabila, amendeaza comportamentul de pana acum al LPF („un stapan deranjat”) si asteptarile nerealiste ale unor patroni precum Adrian Porumboiu si Arpad Paszkany.
„Nu mi-a cerut presedintele sa plec in ultimele luni”, a declarat, marti seara, premierul Emil Boc in cadrul unui interviu la postul Realitatea TV. Afirmatia pare insa departe de adevar. Conform surselor HotNews.ro, presedintele Traian Basescu a avut de curand o discutie cu Emil Boc in care principala tema a fost demisia acestuia si numirea unui tehnocrat in fruntea Executivului. In urma discutiei, relatia dintre presedinte si premier s-a deteriorat datorita refuzului lui Boc de a parasi functia inainte de congresul PDL, sustin sursele citate.