Sari direct la conținut

Pleci în vacanță cu cortul sau cu rulota? Ce să iei cu tine ca să nu rămâi fără baterie la telefon

HotNews.ro
Vacanță cu panouri solare la cort / Sursa foto: Vitalalp | Dreamstime.com
Panouri solare la cort / Sursa foto: Vitalalp | Dreamstime.com

Ne bucurăm de fiecare dată când suntem cât mai aproape de natură și cum putem face asta mai bine decât într-o vacanță cu cortul sau cu rulota, în camping sau, de ce nu, direct pe plajă sau pe vârf de munte.

Tehnologia a evoluat și nu trebuie să ne mai fie teamă că rămânem fără lumină sau fără baterie la telefon.

Pe internet sunt o mulțime de soluții pe care le puteți comanda înainte să plecați în aventură.

Cele mai simple sunt bateriile externe de sub 10.000 mAh, care costă sub 100 de lei, însă le-aș recomanda doar dacă plecați pentru o zi sau stați maximum o noapte.

Însă dacă aveți planuri mari și vreți să stați mai multe zile departe de lumea dezlănțuită, o baterie externă de 50.000 mAh își face treaba foarte bine. Una bună în magazinele online costă între 300 și 500 de lei.

Dacă nu mergeți cu mașina, dezavantajul unui powerbank de capacitate mai mare este greutatea, care se adaugă unui rucsac și așa greu.

Există însă și soluții pentru a vă produce energia pe loc, nu să o cărați cu voi în rucsac. Este vorba de panouri solare mobile, unele dintre ele care se pot plia și se pot duce în spate, cum are domnul din fotografia de mai sus.

Și aici găsiți pe internet o varietate de modele, capacități și prețuri. Spre exemplu, un sistem foldable (pliant) de 21 W costă în jur de 400 de lei.

Pentru cei care merg cu mașina sau cu rulota, există și alte sisteme mai complexe de producere a energiei din surse solare, pliabile sau nu sau chiar în formă de masă. Un sistem solar de 100 W costă aproximativ 2.000 de lei.

Dacă plecăm cu o rulotă mare și avem aparate care consumă mai multă electricitate, precum frigider, televizor sau cuptor cu microunde, potrivit ar fi mai bine un sistem puternic, de peste 1.000 W, cu panouri solare de capacitate mai mare.

O astfel de stație electrică portabilă costă de la 10.000 de lei în sus și include panouri solare și baterii de stocare.

Acestea au fost doar niște sfaturi minimale, dar pe site-urile de specialitate există foarte multe produse, de diferite capacități și pentru toate buzunarele. Sigur veți găsi acolo tot ce aveți nevoie.

Așadar puteți merge liniștiți cu cortul sau cu rulota în concediu și vă puteți bucura de natură fără teamă că rămâneți fără baterie la telefon sau fără lumină în cort sau în rulotă.

Sursa foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro