Sari direct la conținut

Burger King încă operează în Rusia, în ciuda promisiunii de a pleca

HotNews.ro
Burger de la Burger King, Foto: Robert309 | Dreamstime.com
Burger de la Burger King, Foto: Robert309 | Dreamstime.com

Lanțul de fast-food Burger King continuă să funcționeze normal în Rusia, în ciuda faptului că a declarat că se va retrage din țară din cauza invaziei din Ucraina, potrivit BBC.

Compania a întrerupt sprijinul corporativ pentru locațiile sale din Rusia în luna martie a anului trecut, dar a declarat că s-a confruntat cu obstacole, deoarece principalul său partener din țară „a refuzat” să închidă unitățile.

Rapoartele sugerează acum că lanțul de fast-food își desfășoară în continuare activitatea ca de obicei în Rusia.

Restaurant Brands International (RBI), care deține o participație de 15% din operațiunile Burger King din Rusia, a declarat pentru BBC că nu are „nicio actualizare nouă de împărtășit în acest moment” cu privire la ieșirea sa.

Produsele Carlsberg nu vor mai fi vândute în Rusia

Carlsberg a pus capăt acordurilor de licență pentru mărcile sale în Rusia ca răspuns la ceea ce a numit „preluarea ilegitimă” a activității sale de către Moscova în luna iulie.

Producătorul de bere a declarat astăzi că a informat filiala sa rusă Baltika că a reziliat acordul care îi permitea să producă, să comercializeze și să vândă produsele Carlsberg.

Care sunt marile companii occidentale care au rămas în Rusia?

​Numeroase companii străine, inclusiv din Occident, continuă să încaseze venituri de miliarde de ruble în Rusia, în pofida sancțiunilor și a apelurilor de a boicota țara condusă de Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina, arată Forbes Rusia.

Compania străină cu cele mai mari venituri realizate în Rusia până acum în 2023 este gigantul francez Leroy Merlin, cu încasări totale de 529,7 miliarde de ruble (aproximativ 5,185 de miliarde de euro).

Aceasta este urmată în clasament de doi producători de tutun, Japan Tobacco Internațional (venituri de 432,6 miliarde de ruble) și compania americană Philip Morris International (399,9 miliarde de ruble).

Clasamentul top 10 este completat de:

  • PepsiCo – 303,3 miliarde de ruble;
  • Auchan – 292,6 miliarde;
  • VEON (companie olandeză de telecomunicații) – 286,4 miliarde;
  • Metro Cash & Carry – 223,6 miliarde;
  • Mars – 201,4 miliarde;
  • Nestlé Rusia – 195 miliarde;
  • Chery Automobile (producător auto chinez) – 147,5 miliarde de ruble.

(foto: Robert309 | Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro