Sari direct la conținut

Chile extinde vaccinarea anti-Covid pentru copiii ce au împlinit 3 ani / Ce alte țări vaccinează copiii mici

HotNews.ro
Vaccinare anti-Covid copii, Foto: Hotnews
Vaccinare anti-Covid copii, Foto: Hotnews

Chile a anunţat joi extinderea programului său de vaccinare împotriva COVID-19 şi administrarea vaccinului Coronavac al laboratorului chinez Sinovac la copiii care au împlinit trei ani, a indicat Institutul de Sănătate Publică (ISP) într-un comunicat citat de AFP și Barrons, relatează Agerpres.

Din septembrie, ISP a autorizat administrarea aceluiaşi vaccin copiilor cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani. Pentru grupa de vârstă 16-18 ani este preferat vaccinul PfizerBioNtech.

Autorizarea ISP este consecutivă studiilor efectuate de Sinovac în China, care „au arătat că vaccinul a avut cel mai mare număr de reacţii adverse la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani şi că nu au apărut efecte secundare grave la grupa de vârstă 3-5 ani. Acest lucru este extrem de important”, a declarat directorul institutului, Heriberto Garcia.

Ce alte țări vaccinează copiii mici

Chile se aliniază astfel cu alte ţări din regiune, ca Argentina, Columbia sau Venezuela, care au aprobat vaccinarea copiilor de la vârsta de trei ani.

Cuba şi Nicaragua au coborât această vârstă la doi ani.

Autoritatea de reglementare europeană a autorizat joi administrarea la copii între cinci şi 11 ani a vaccinului anti-COVID-19 de la PfizerBioNtech, primul ser aprobat în Europa pentru această grupă de vârstă.

În afara continentului european, vaccinul Pfizer a fost deja aprobat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani în unele ţări, printre care Statele Unite, Israel şi Canada.

Chile se numără printre ţările cu cea mai largă acoperire de vaccinare din lume: aproximativ 16 din cei 19 milioane de locuitori au un program complet de vaccinare (83,6%) şi au fost injectate peste 42 de milioane de doze, majoritatea vaccinuri Sinovac (24 milioane), PfizerBioNtech ( 13 milioane) şi Astrazeneca (4 milioane).

Potrivit datelor oficiale, din martie 2020, au fost depistate 1.751.769 de cazuri şi s-au înregistrat 38.218 decese.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro