Sari direct la conținut

Italia pregateste o noua legislatie privind adoptia, incluzand si cuplurile homosexuale. Opozitia ramane ferma

HotNews.ro

Guvernul italian lucreaza la o legislatie asupra adoptiei copiilor, cu scopul de a include si cuplurile homosexuale, dupa ce saptamana trecuta a eliminat o conditie controversate din legea privind uniunea civila, scrie Reuters.

Legea privind uniunea civila pentru cuplurile heterosexuale si de acelasi sex a impartit parlamentul italian pe linie religioasa iar prim-ministrul Matteo Renzi a elimiant cea mai controversata clauza, ce ar fi permis cuplurilor necasatorite anumite drepturi de adoptie.

Ministrul Reformei Maria Elena Boschi, un aliat apropiat al lui Renzi, a declarat pentru ziarul La Repubblica faptul ca noua legislatie priveste cuplurile formate din persoane de acelasi sex si persoanele singure.

„Pregatim o lege extrem de complexa ce nu priveste doar adoptia in cadrul cuplurilor gay”, a fost citata Boschi, adaugand ca „trebuie sa cuprindem intreg sistemul de adoptie, sa il actualizam, sa il revizuim, sa il simplificam.”

Clauza de adoptie controversata, ce i-ar fi permis unui partener sa adopte copilul celuilalt, a impartit in doua coalitia lui Renzi, unul dintre motive fiind temerea ca ar putea incuraja cresterea surogata a copilului, ce este ilegala in italia.

Comisarul european pentru drepturile omului, Nils Muiznieks a salutat saptamana trecuta pe Twitter senatul italian pentru votarea legii, scriind „Am increderea ca urmatorul pas va fi legea ce permite adoptia copilului vitreg.”

Insa opozitia formata de politicienii apropiati Bisericii Catolice a fost intarita duminica de catre ministrul de interne Angelino Alfano, al carui partid mic Noul Centru-Dreapta (NCD) face parte din coalitia de guvernare.

Intrebat intr-un interviu pentru Il Messaggero ce crede despre planul lui Boschi de a reforma legislatia privind adoptia, Alfano a spus ca NCD a incheiat „aceste subiecte” votand legea ce a trecut in senat, dar nu vor merge mai departe.

„Nu am fi votat niciodata pentru (uniunile civile), daca am fi stiut ca eliminarea clauzei „copilului vitreg” ar fi una temporara, urmand o noua legislatie. Nu ne vom implica in asta”, a spus acesta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro