Sari direct la conținut

Paxlovid vs. Molnupiravir. Discuțiile UE cu Merck pentru furnizarea tratamentului său anti-Covid sunt mai avansate decât negocierile cu Pfizer

HotNews.ro
Molnupiravir si Paxlovid, Foto: Colaj foto
Molnupiravir si Paxlovid, Foto: Colaj foto

Uniunea Europeană negociază cu Merck și Pfizer posibile contracte de furnizare a medicamentelor lor experimentale anti-Covid, a spus un oficial UE pentru Reuters, care a adăugat că discuțiile cu Merck sunt mai avansate.

Ambii producători de medicamente din SUA au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promițătoare în studiile efectuate pe adulți cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire gravă, cu Pfizer la 89% și Merck în jur de 50%.

Discuțiile cu Merck sunt mai avansate, deoarece a început deja să trimită date către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a spus oficialul UE familiarizat cu discuțiile, dar a cerut să rămână anonim, întrucât negocierile sunt confidențiale.

Pfizer nu a transmis încă date deoarece rezultatele preliminare ale studiilor sale au fost publicate abia săptămâna trecută, la o lună după primele rezultate ale Merck.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care coordonează discuțiile cu producătorii de medicamente în numele statelor UE, a refuzat să comenteze negocierile.

Merck nu a fost disponibil imediat pentru a comenta subiectul, iar Pfizer a refuzat să comenteze.

Oficialii UE au discutat despre achiziționarea de medicamente anti-COVID-19 în cadrul unei întâlniri de săptămâna trecută, a spus sursa UE, subliniind că blocul celor 27 de state membre dorea să se miște cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar dorea să aibă mai multe garanții privind siguranța lor.

Până acum, singura aprobare este pentru medicamentul lui Merck în Marea Britanie.

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile. Tratamentul Pfizer constă în trei pastile luate dimineața și trei seara, în timp ce tratamentul Merck constă în patru pastile dimineața și patru seara.

Întrebat dacă eficacitatea mai mare arătată de tratamentul Pfizer ar putea afecta discuțiile cu Merck, oficialul UE a spus că acestea nu pot fi comparate deocamdată și că sunt necesare mai multe date.

În acest moment toate țările se grăbesc pentru a-și asigura doze din partea ambelor tratamente.

Marea Britanie a achiziționat 480.000 de doze din tratamentul lui Merck și 250.000 de tablete de Pfizer.

Între timp, președintele american Joe Biden a declarat săptămâna trecută că Statele Unite au asigurat „milioane” de doze ale tratamentului Pfizer și au cumpărat, de asemenea, 1,7 milioane de tablete Merck.

Australia și mai multe țări asiatice și-au asigurat, de asemenea, doze cu noile medicamente sau sunt în curs de a face acest lucru.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Indonezia a declarat luni că examinează tratamentul de la Merck, înainte de o posibilă achiziție de până la 1 milion de doze luna viitoare.

Thailanda, care a purtat discuții cu Merck pentru a cumpăra 200.000 de doze din octombrie, este, de asemenea, în negocieri cu Pfizer pentru pilula sa, a declarat un consilier medical pentru Reuters.

Pfizer se așteaptă să producă peste 180.000 de doze de terapie până la sfârșitul anului 2021, în timp ce Merck plănuiește o producție de 10 milioane de doze. Ambele companii plănuiesc să intensifice producția în 2022.

Citește și:

Paxlovid vs. Molnupiravir. Ce știm despre cele două pastile-minune de la Pfizer și Merck care promit să reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro