Sari direct la conținut

După fenomenul „Barbenheimer”, pregătiți-vă pentru filmele „Wickiator” / HBO și Netflix se războiesc pe seriale / Cristiano Ronaldo face furori unde nu te-ai aștepta

HotNews.ro
După fenomenul „Barbenheimer”, pregătiți-vă pentru filmele „Wickiator” / HBO și Netflix se războiesc pe seriale / Cristiano Ronaldo face furori unde nu te-ai aștepta
Ariana Grande și Cynthia Erivo într-o secvență din filmul „Wicked”, FOTO: Universal Pictures / Backgrid UK / Profimedia Images

După succesul uriaș de care s-au bucurat filmele „Barbenheimer” în cinematografe anul trecut, alte două lungmetraje speră să reușească același lucru, HBO și Netflix își intensifică puternic concurența în materie de seriale, în timp ce Cristiano Ronaldo face furori într-un loc mai puțin obișnuit: „cultura pop”. În rubrica Nerd Alert din acest weekend mai poți vedea primele imagini din „Gladiatorul 2” și afla despre următorul film al lui Hugh Grant, unul neobișnuit pentru el, noul serial prolog pentru extrem de popularul „Dexter”, precum și o veste majoră legată de franciza „Resident Evil”.

După fenomenul „Barbenheimer”, pregătiți-vă pentru filmele „Wickiator”

Studioul Universal a anunțat recent că a decis să devanseze data de lansare în SUA a filmului său Wicked, o adaptare pentru marele ecran a musicalului de pe Broadway despre vrăjitoarele din Oz, iar internauții au luat-o razna de încântare, după cum relatează IGN. De ce? Păi noua data de lansare urmează să coincidă în SUA și în alte țări cu cea a filmului Gladiatorul 2 al legendarului Ridley Scott.

Pe rețelele de socializare au apărut imediat referințele la „Barbenheimer”, termenul sub care avea să fie cunoscută lansarea simultană a filmelor Barbie și Oppenheimer în vara anului trecut. Deși marile studiouri încearcă de regulă să evite astfel de suprapuneri pentru filmele în care își pun mari speranțe la box office, tocmai ca să nu își „devoreze” reciproc încasările, succesul „Barbenheimer” a fost uriaș.

Barbie avea să termine anul pe prima poziție în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări, în timp ce Oppenheimer a fost pe 3, cu mult peste toate așteptările pentru un lungmetraj istoric pe o astfel de temă. Iar situația de acum cu Wicked și Gladiatorul 2 nu amintește de „Barbenheimer” doar prin data de lansare comună. La fel ca OppenheimerGladiatorul 2 va fi un film istoric, chiar dacă unul fictiv.

Analiștii se așteaptă ca el să atragă mai mult publicul de sex masculin. Wicked, în schimb, va fi un musical „glossy” cu o cantitate copioasă de roz (și verde, având în vedere subiectul), asemănător cu Barbie. Deci pentru cupluri redevine de interes întrebarea: „Hai, vii să te uiți cu mine la filmul ăsta care nu îți place, dacă vin să mă uit și eu cu tine la al tău?”. Anul trecut răspunsul a fost, evident, „da”.

Internauții nu s-au pus întru totul de acord cum ar trebui să se numească noul „Barbenheimer”, însă opinia majoritară înclină puternic spre „Wickiator”, potrivit IGN. O altă neclaritate e dacă și cinematografele din România se vor alinia datelor de lansare din SUA. Cinemagia, site-ul de referință la noi în ceea ce privește lansările cinematografice, încă indică premiera filmului lui Scott pe 15 noiembrie și a Wicked pe 29.

Mă îndoiesc însă că ar rata o asemenea oportunitate de marketing. Dacă Gladiatorul 2 nu cred că are nevoie de foarte multe prezentări, despre Wicked știm că este o poveste despre cele două vrăjitoare din cartea lui L. Frank Baum, una care explorează prietenia și ulterior relația lor complexă în fața domniei corupte a Vrăjitorului din Oz. Rolurile principale sunt jucate de Ariana Grande și Cynthia Erivo:

Primele imagini din „Gladiatorul 2” arată spectaculos

Apropo de Gladiatorul 2, în mod frustrant tot nu avem încă un trailer oficial pentru el, chit că nu mai e atât de mult până la lansare. Motivul evident e că studioul Paramount Pictures vrea să creeze un suspans cât mai mare. Știm distribuția, pentru care cap de afiș sunt fără  Pedro Pascal și Denzel Washington, chiar dacă rolul principal al lui Lucius Verusva fi jucat de actorul irlandez Paul Mescal.

Știm de asemenea și povestea: Ea se va desfășura la câteva decenii după evenimentele din primul film Gladiatorul și se va învârti în jurul lui Lucius (jucat de Mescal), nepotul fostului împărat roman Marc Aureliu și fiul Lucillei (Connie Nielsen), care locuiește cu soția și fiul său în Numidia. Lucius este luat în sclavie după ce provincia africană este invadată de soldați romani conduși de Marcus Acacius (Pascal).

Inspirat de povestea lui Maximus (protagonistul primului film, pentru cei care au uitat), Lucius decide să lupte ca gladiator în timp ce se opune domniei tinerilor împărați Caracalla și Geta. Denzel Washington va fi Macrinus, un fost sclav care s-a îmbogățit enorm și are și el ceva de împărțit cu împărații. Până apare un trailer oficial, avem acum primele imagini din film, via Vanity Fair (fără de care n-am fi avut toate acele meme cu „Wickiator”):

Hugh Grant se reinventează într-un film terifiant

Rămânem puțin în zona actorilor pe care îi recunoaște toată lumea fiindcă am aflat de nicăieri că Hugh Grant urmează să joace într-un film produs de studioul A24, cunoscut pentru lungmetraje ca Everything Everywhere All At Once, marele câștigător al Premiilor Oscar din 2023, Ex Machina, Talk to Me, Lady Bird, Midsommar sau The Whale, care i-a adus lui Brendan Frasier primul său Premiu Oscar.

Cel mai recent hit al studioului a fost Civil War, un film pe care Rusia a ales să îl difuzeze sub alt nume. Dar ce e interesant legat de noul film marca A24 e rolul pe care îl va juca Hugh Grant. „Două misionare tinere sunt forțate să își demonstreze credința când bat la ușa greșită și sunt întâmpinate de diabolicul domn Reed, devenind captive în jocul său mortal de-a șoarecele și pisica”.

După cum probabil ai intuit, diabolicul domn Reed va fi Grant, în timp ce cele două misionare vor fi jucate de actrițele Chloe East (The Fabelmans) și Sophie Thatcher (Yellowjackets). Filmul are și un titlu pe măsură – Heretic – dar deocamdată nu și o dată de lansare în România. Cel mai probabil el va apărea în cinematografele de la noi în jurul datei premierei internaționale, programată pentru 15 noiembrie.

HBO și Netflix se războiesc pe seriale

Chiar dacă la nivel mondial Netflix e liderul pieței de streaming iar pe 2 vin Amazon sau Disney cu platformele lor (depinde cum calculezi datele), HBO a fost mereu prin a sa HBO Max, noua Max, cel mai serios concurent al Netflix la capitolul seriale de succes. Iar, dacă e să ne uităm la lansările sau anunțurile făcute în ultimul timp de cele două companii, această concurență e pe cale doar să se intensifice.

Pe lângă lansarea sezonului 2 al House of the Dragon, confirmarea unui al doilea serial spin-off bazat pe Game of Thronesa unuia Harry Potter și pregătirea lansării unui serial Dune (ca să menționez doar câteva), HBO a anunțat recent că următorul sezon al The Last of Us va veni cu o distribuție ce include nume noi ca Kaitlyn Dever, Catherine O’Hara, Young Mazino, Jeffrey Wright sau Danny Ramirez.

HBO a dat și o lovitură directă marelui rival, confirmând la finele lunii trecute că va produce în parteneriat cu BBC o miniserie semnată de Richard Gadd, creatorul și protagonistul seriei Baby Reindeer care a fost un succes de senzație anul acesta pe Netflix. Pe lângă propriile lansări recente de succes (amintesc doar de ultimul sezon al Bridgerton), Netflix a parat puternic săptămâna aceasta. 

Întâi, am avut parte de o confirmare practic oficială a ceea ce se specula de ceva timp, și anume că următorul sezon al Stranger Things, care va fi și ultimul, va fi o epopee cinematografică. „Facem practic 8 filme. Episoadele sunt foarte lungi”, a dezvăluit actrița Maya Hawke (Robin, în serial) în comentarii aproape sigur aprobate în prealabil de Netflix pentru interviul acordat de aceasta podcastului Podcrush.

Vestea vine după ce la sfârșitul lunii mai Netflix a confirmat oficial că Linda Hamilton (Sarah Connor din filmele Terminator) va face parte din distribuția sezonului 5. Iar la capitolul noutăți în materie de distribuție, Netflix a mai dezvăluit săptămâna aceasta că următorul sezon al The Sandman, serialul său despre care a vorbit toată lumea în 2022, s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 9 nume noi.

Două dintre ele – Jack Gleeson și Clive Russell – par o „împunsătură” directă la adresa HBO, având în vedere că aceștia i-au interpretat pe Joffrey și Brynden Tully în serialul original Game of Thrones. Și tot săptămâna aceasta am mai aflat că sezonul 2 al Wednesday va fi cea mai mare producție cinematografică din istoria Irlandei. Așa-zisul „război al streaming-ului” pare să intre într-o nouă etapă.

HBO Max, Foto: Rafael Henrique, Dreamstime.com
HBO Max e doar „Max” acum, mă rog (FOTO: Rafael Henrique, Dreamstime.com)

Showtime a făcut un serial prolog pentru „Dexter”

Da, ACEL Dexter. „SkyShowtime anunță că noul serial original Dexter: Original Sin – mult-așteptatul prequel al serialului Dexter, nominalizat la Emmy®, va fi disponibil în curând pe platformă”, a anunțat, ei bine, SkyShowtime, într-un comunicat de zilele trecute. Nu știu ce să zic de „mult-așteptatul” că fac recenzia presei pe zona de „pop culture” de aproape 4 ani încoace și habar n-aveam că e în lucru un „prequel” pentru Dexter.

Cert e că SkyShowtime a anunțat acum că povestea Original Sin se va desfășura timp de 10 episoade la Miami în 1991, deci cu 15 ani înainte de serialul original Dexter, și că acesta îl prezintă pe protagonist „în timp ce se transformă din student în criminal în serie, căutând răzbunare. Când dorințele sale sângeroase nu mai pot fi ignorate, Dexter trebuie să învețe să-și canalizeze latura sa interioară întunecată”.

Evident, Michael C. Hall nu se va întoarce în rolul lui Dexter, acesta urmând să fie jucat de actorul irlandez Patrick Gibson, cunoscut din serialul Shadow and Bone. Christian Slater îl va juca pe detectivul criminalist Harry Morgan, tatăl adoptiv al lui Dexter, în timp ce Molly Brown (Senior Year) va fi Debra Morgan, sora sa mai mică. Din distribuție vor face parte și Patrick Dempsey și Sarah Michelle Gellar.

Wow! Clyde Phillips, showrunner pentru serialul original, se va întoarce ca regizor și producător executiv. În mod normal, vestea despre Original Sin ar fi fost o știre cu care să deschid rubrica Nerd Alert, dar cei de la SkyShowtime n-au venit cu nici măcar o poză pentru serial, ce să mai zic de un trailer. Iar acel „în curând” mereu lasă loc de interpretare. Până atunci, zic să ne amintim cum a început totul:

Capcom a confirmat că lucrează la următorul joc „Resident Evil”

La capitolul noutăți din lumea jocurilor video, studioul japonez Capcom a decis în sfârșit să pună capăt speculațiilor tot mai numeroase din presa de specialitate și a confirmat oficial marți că un nou titlu pentru franciza sa de survival-horror Resident Evil e în lucru, după cum relatează Polygon. Dezvăluirea a fost făcută de Koshi Nakanishi, regizorul Resident Evil 7: Biohazard și al următorului joc.

„A fost cu adevărat dificil să ne dăm seama ce vom face după [Resident Evil 7. Dar am găsit-o și, sincer să fiu, se simte drept ceva substanțial. Nu pot împărtăși deocamdată niciun detaliu, dar sper să vă entuziasmeze” vestea, a spus el într-un material video de prezentare a versiunii pentru mobil a anteriorului joc al francizei longevive care a început în 1996. Următorul titlu Resident Evil va fi al 9-lea.

În condițiile în care zvonurile privind un anunț despre Resident Evil 9 persistă de ceva timp, probabil vom afla și detalii în perioada următoare. Cert e că jocul va fi pe mâini bune, Nakanishi având o istorie îndelungată cu franciza. Pe lângă că a fost șeful Resident Evil 7, care a reanimat seria în 2017, el a fost regizor și pentru Resident Evil Mercenaries 3D, dar și pentru primul joc Resident Evil Revelations.

Cristiano Ronaldo face furori unde nu te-ai aștepta

„Fotbalul din viața reală nu este un subiect obișnuit pentru știri pentru noi aici la IGN, dar după prestația lui Cristiano Ronaldo în victoria la penalty-uri a Portugaliei asupra Slovaciei, avem acea rară și magică instanță în care cultura fotbalului ajunge în lumea culturii pop – și bineînțeles că internetul este în centrul său”, scria zilele trecute IGN, cel mai mare site din lume specializat pe jocuri video, plus alte subiecte. 

Despre ce este vorba? Păi, după cum vor ști fără îndoială microbiștii, prestația lui Ronaldo în meciul respectiv nu a fost tocmai stelară, el ratând și un penalty în minutul 105. Dar loviturile libere repetate din apropierea porții pe care acesta nu a reușit să le convertească au fost cele care i-au făcut pe utilizatorii rețelelor de socializare să îl compare cu supereroul Homelander din serialul The Boys.

Pentru cei care nu știu serialul difuzat pe Amazon Prime, acesta este unul de satiră la adresa producțiilor cu supereroi și se învârte în jurul a două grupuri diferite: „The Boys”, un grup de justițiari care se opun supereroilor, și „The Seven”, grupul celor mai puternici 7 supereroi din lume. Homelander este liderul „The Seven” și conduce grupul ca un despot, fiind mult mai puternic decât restul.

Internauții l-au comparat pe Cristiano Ronaldo cu Homelander din cauza insistenței sale de a executa toate loviturile libere periculoase ale Portugaliei, în pofida faptului că echipa are alți jucători perfect capabili să le bată (Bruno Fernandes, de exemplu) și că el a reușit să dea un singur gol din lovitură liberă în cele 60 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul naționalei la turneele finale importante.

Evident, situația nu s-a schimbat nici după meciul cu Franța de aseară, care a trimis Portugalia acasă. Iar secvențele din The Boys folosite pe rețelele de socializare pentru a ilustra insistența lui Ronaldo de a bate loviturile libere (și penalty-urile) Portugaliei sunt de-a dreptul delicioase. Mai amintesc doar că sezonul 4 al serialului a avut premiera pe Amazon Prime 18 iunie și se va încheia luna aceasta.

Sper că ți-a plăcut rubrica Nerd Alert de weekendul acesta, care a apărut sâmbătă în loc de duminică fiindcă mâine vom avea o Ediție Specială, un interviu HotNews cu o legendă a Hollywood. „So, stay tuned”, după cum ar zice americanii. În caz că ești curios până atunci să citești rubrica de săptămâna trecută, o poți găsi aici:

INTERVIURILE HotNews.ro