Sute de blocuri din aproape toate sectoarele din Capitală, fără apă caldă din cauza unor lucrări
Peste 420 de blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 din Capitală rămân fără apă caldă, cel mai devreme până joi, din cauza unor lucrări de înlocuire, modernizare şi de reparaţii pe conductele reţelei termice, a anunțat luni compania municipală Termoenergetica Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Termoenergetica, vor avea loc următoarele lucrări și vor fi afectate zonele:
- Reţeaua termică primară – Magistrala Pajura – conducte cu diametre de 300 mm şi 400 mm. Se vor executa lucrări de reparaţie pe strada Jiului, în zona Bulevardului Bucureştii Noi, precum şi în zona străzilor Băiculeşti şi Pajurei din Sectorul 1. Aceste lucrări impun sistarea furnizării agentului termic primar către 6 puncte termice (90 de blocuri) şi aproximativ 60 de module, până în 26 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1998, această porţiune de reţea având peste 25 de ani de funcţionare.
- Reţeaua termică primară – Magistrala Flora – conductă Dn 500 mm, în zona Pieţei Domenii, pe Bulevardul Ion Mihalache din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor care impun sistarea furnizării agentului termic către 15 puncte termice (104 blocuri) până în 26 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1976, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.
- Reţeaua termică primară – conductă Dn 500 mm, în zona Căii Griviţa din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de reparaţie, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către 5 puncte termice (21 blocuri) până în 26 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.
- Reţeaua termică primară – conductă Dn 400 mm, în zona Bulevardului Lacul Tei şi a străzii Judeţului din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de reparaţie, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 8 puncte termice (104 blocuri) până în 26 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1978, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare.
- Reţeaua termică primară – conducte cu diametre cuprinse între 200 mm şi 600 mm – pe strada Luică din Sectorul 4. Se vor executa lucrări în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Lotul 4, Obiectivul 20, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 3 puncte termice (64 blocuri) din 24 iulie până în 26 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1972, această porţiune de reţea având peste 50 de ani de funcţionare.
- Racordul comun al punctelor termice „2 şi 3 Sălaj” – conductă Dn 250 mm – în zona străzii Dunavăţ şi a Şoselei Sălaj din Sectorul 5. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 20 de blocuri până în 26 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1978, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare.
- Reţeaua termică primară – conductă Dn 400mm, în zona intersecţiei Bulevardelor Iuliu Maniu cu Doina Cornea din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie şi înlocuire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 11 blocuri până în 2 august, orele 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei corespunzatoare tronsonului pe care se execută lucrări este 1968, această porţiune de reţea având peste 55 de ani de funcţionare.
- Reţeaua termică primară pe strada Valea Cascadelor şi racordul punctului termic „10 Liniei” – conductă Dn 200mm în strada Bârsăneşti din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie şi înlocuire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă calda către 8 blocuri până în 25 iulie. Anul de punere în funcţiune a conductei corespunzatoare tronsonului mentionat este 1982, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.
Termoenergetica reaminește că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor, iar „finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”. „Pe măsură ce lucrările sunt finalizate şi ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, precizează reprezentanţii companiei.
Prognoza pentru București
Potrivit prognozei pentru București, de luni dimineață până marți dimineață valul de căldură va persista în Capitală.
Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară vor fi înnorări temporar accentuate și condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.
Valul de căldură va continua și pe parcursul zilei de marți și marți noapte, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități.
Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.