Sari direct la conținut

Netflix se pregătește să dea o dublă lovitură la capitolul seriale / James Cameron va face un film despre bombardarea Hiroshima / „Workers & Resources” ne propune testarea nostalgiilor comuniste

HotNews.ro
Netflix se pregătește să dea o dublă lovitură la capitolul seriale / James Cameron va face un film despre bombardarea Hiroshima / „Workers & Resources” ne propune testarea nostalgiilor comuniste
Netflix, FOTO: Daniel Constante / Dreamstime

Netflix a înregistrat deja un succes major în materie de seriale luna aceasta și se pregătește pentru un altul, James Cameron spune că este obligat să facă un film despre efectele bombardării Hiroshima, în timp ce „Workers & Resources: Soviet Republic”, un joc video lansat vara aceasta, ne propune testarea nostalgiilor comuniste. În rubrica Nerd Alert de weekendul acesta mai poți citi despre distribuția de top pregătită pentru sezonul 7 al serialului „Black Mirror”, pe cine și-ar dori Gary Oldman să joace în viitorul serial „Harry Potter”, mema celebră care va fi subiectul unui joc video, dar și alte știri interesante.

Netflix se pregătește pentru o dublă lovitură în materie de seriale

Despre prima dintre ele am scris chiar vinerea aceasta: succesul destul de neașteptat al noii sale miniserii de dramă-mister The Perfect Couple, una în care Nicole Kidman și Liev Schreiber sunt cap de afiș. Cu peste 200 de milioane de ore de vizionare în primele 2 săptămâni după lansarea sa pe 5 septembrie, Cuplul perfect e în linie sau aproape de unele dintre cele mai populare seriale ale Netflix din 2024.

Ca o paranteză, nu-s nici la Netflix lucrurile mereu roz și popularitatea The Perfect Couple a venit probabil ca o ușurare uriașă pentru șefii companiei, având în vedere că titlul în care și-au pus speranțele luna trecută, sezonul 4 al serialului „glossy” Emily in Paris, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a ratingurilor obținute de sezoanele anterioare. Se mai plictisesc oamenii de aceeași ciorbă reîncălzită.

Însă după succesul miniseriei cu Nicole Kidman Netflix a lansat joia aceasta și Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. E continuarea pentru Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, seria limitată din 2022 care s-a bucurat de un succes atât de mare încât compania de streaming a decis să îi pună patalama de „antologie” și să vină și cu un al doilea sezon, unul despre o crimă celebră din istoria SUA.

Cazul fraților Menendez, acuzați că și-au ucis părinții pe 20 august 1989, a fost unul dintre cele mai mediatizate dosare de omor din istoria recentă a Statelor Unite, ținând prima pagină a ziarelor americane până la deznodământul procesului în care au fost inculpați pentru crimă cu premeditare. Ei s-au apărat în instanță afirmând că au acționat din teamă, după ani de abuzuri fizice, emoționale și sexuale.

Noua serie e fără doar și poate una dintre cele mai așteptate producții ale Netflix de anul acesta din cel puțin două motive: a) povestea pe care o adaptează; b) megasuccesul The Jeffrey Dahmer Story, „rebranduit” acum de Netflix drept sezonul 1 al antologiei Monsters. Ne vom putea lămuri cât de mare va fi succesul în curând, când Netflix va publica datele de audiență pe intervalul 16-22 septembrie.

Sezonul 7 al „Black Mirror” va avea o distribuție de top

Date fiind precedentele, asta nu e vreo știre în sine, dar acum știm distribuția probabil completă pentru următorul sezon al aclamatului serial sci-fi, cunoscut pentru explorarea în avangardă a unor subiecte  aparent futuriste ce și-au croit însă apoi loc pe agenda publică destul de rapid. Pentru început, distribuția va fi deschisă de Paul Giamatti, Emma Corrin, Peter Capaldi, Issa Rae și Chris O’Dowd.

Pe lângă numele grele ce n-au nevoie de foarte multe prezentări, sezonul 7 al Black Mirror îi va număra printre actorii săi pe  Awkwafina (Jackpot!), Patsy Ferran (Living), Lewis Gribben (T2__Trainspotting), Rashida Jones (Sunny), Siena Kelly (Domino Day), Rosy McEwan (Blue Jean), Paul G. Raymond (Wonka), Tracee Ellis Ross (American Fiction), și Harriet Walter (The Last Duel), potrivit Empire Online.

Fanii îi vor recunoaște foarte probabil pe Cristin Milioti, Billy Magnussen, Jimmi Simpson, Milanka Brooks și Osy Ikhile, care se vor întoarce pentru un episod „sequel” al USS Callister, episodul cu care a fost deschis sezonul 4. Pentru cei care nu își amintesc, e cel care a ironizat deloc subtil Star Trek. Vestea proastă e că deocamdată știm doar că sezonul 7 al Black Mirror urmează să apară în 2025.

Gary Oldman spune că l-ar putea juca pe Dumbledore în serialul „Harry Potter”

Trecând de la Netflix la rivalii de la HBO, reporterul celor de la IndieWire l-a prins pe Gary Oldman pe covorul roșu de la Gala Premiilor Emmy și s-a gândit să îl întrebe dacă ar fi interesat să revină în rolul lui Sirius Black în viitorul serial Harry Potter anunțat oficial de televiziunea americană în aprilie anul trecut. „Îl iubesc pe Sirius. El nu a fost destul în ele (n.r. filmele Harry Potter)”, a răspuns actorul britanic.

„El a apărut și apoi s-a făcut dispărut”, a mai spus el cu referire la personajul său din filmele bazate pe scrierile lui J.K. Rowling. Referindu-se la producătorii primului serial Harry Potter, el a zis că „mi-aș paria banii că ei vor lua o distribuție complet nouă de persoane”. Gary Oldman a lansat apoi surpriza: „Poate că l-aș putea juca pe Dumbledore”. Ar fi într-adevăr ceva aparte și e chiar interesant de imaginat.

Oldman a ajuns acum la vârsta numelui predestinat și are 66 de ani. Richard Harris, actorul care l-a jucat pe Dumbledore în primele două filme, a avut 71 de ani când a acceptat rolul. Dar Michael Gambon, care a preluat rolul lui Dumbledore după moartea lui Harris în 2002, era chiar mai tânăr decât e Oldman acum. El avea 64 de ani la momentul respectiv. Filmările la serial vor începe în primăvara lui 2025.

Gary Oldman alături de soția sa, Gisele Schmidt, la Gala Premiilor Emmy din septembrie, FOTO: Richard Shotwell / AP / Profimedia

James Cameron va face un film despre bombardarea Hiroshima

Dacă e un lucru după care îți poți regla ceasul acela e că dacă James Cameron vrea să facă un lucru atunci va face acel lucru. În fond, prin Avatar, Avatar: The Way of Water și Titanic a regizat 3 din primele 4 filme ca încasări la box office din toate timpurile (Avengers: Endgame se intercalează între ele pe poziția a doua), cu încasări de peste 7,5 miliarde de dolari. Ca atare, James Cameron nu e un om sărac.

Iar regizorul canadian a spus vara trecută într-un interviu acordat L.A. Times că vrea să facă un film bazat pe cartea din 2010 The Last Train From Hiroshima, care explorează viața locuitorilor din orașele Hiroshima și Nagasaki din perioada de dinainte și imediat după detonarea celor două bombe atomice americane asupra lor, pe baza mărturiilor supraviețuitorilor. El spune că e un proiect de suflet al său.

De fapt, a vorbit despre acest subiect încă din 2010, când a apărut cartea. Noutatea acum e că Deadline a aflat că el a și cumpărat drepturile de adaptare a cărții, dar și pentru Ghosts of Hiroshima, o altă carte a autorului american Charles R. Pellegrino care încă nu a fost scoasă la vânzare în librării. Ca o paranteză, cartea din 2010 e una controversată și a fost retrasă din librării la scurt timp după publicare.

Asta fiindcă Pellegrino a scris în ea că un accident cu bomba ce urma să fie aruncată asupra Hiroshima a dus la moartea unui american și la „slăbirea” ei. El a admis greșeala, afirmând că a fost indus în eroare, și o ediție revizuită a fost publicată în 2015. Lui Cameron nu pare să îi pese însă de asta. „Este un subiect despre care am vrut să fac un film și cu care m-am zbătut de-a lungul anilor”, a spus el.

„L-am întâlnit pe Tsutomu Yamaguchi, un supraviețuitor atât a Hiroshima, cât și a Nagasaki, cu doar câteva zile înainte să moară. El era în spital. El preda ștafeta poveștii sale personale nouă, așa că trebuie să îl fac [filmul]. Nu îl pot lăsa la o parte”, le-a mai spus el jurnaliștilor de la Deadline. Însă asta ar urma să se întâmple abia după ce el termină celorlalte 3 filme Avatar pe care le-a plănuit.

Deci va mai dura, având în vedere că planurile sunt ca Avatar 5 să apară în cinematografe abia în 2031. Iar Cameron a respins ferm chiar luna trecută zvonurile potrivit cărora ar urma să predea regizarea francizei unui alt cineast după Fire and Ash, al treilea lungmetraj Avatar, ce urmează să apară în cinematografe pe 19 decembrie. „Doar dacă sunt lovit de autobuz”, le-a spus el jurnaliștilor de la THR.

James Cameron la premiera „Avatar: The Way of Water”, Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
James Cameron la premiera „Avatar: The Way of Water”, Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

O memă celebră va deveni joc video

„Dacă ai fost pe internet la un moment dat în ultimii ani, ai văzut o memă: un desen cu un câine simpatic cu o pălărie simpatică, stând calm în timp ce camera din jurul său este acaparată de flăcări. Netulburat, cățelul spune doar ‘e în regulă’ (n.r. ‘this is fine’, în original), o ilustrare perfectă a acceptării colective pentru haosul și groaza care ne înconjoară”, scriu jurnaliștii de la IGN.

Tot de la ei am aflat că KC Green, artistul de benzi desenate care a creat acest desen cu mai bine de un deceniu în urmă, a ajuns la un acord cu distribuitorul britanic de jocuri video Numskull Games (Coffee Talk, TEVI) pentru ca mema cunoscută sub denumirea de „Question Dog” să fie adaptată într-un joc video. O campanie pe Kickstarter pentru finanțarea jocului urmează să fie lansată pe 26 septembrie.

Jocul se va numi This is Fine: Maximul Cope. Potrivit paginii sale de pe Kickstarter, el va fi un joc de tip platformer „fermecător, în care personajul nostru îndrăgit se va confrunta cu manifestările propriilor temeri și anxietăți”. „Se va arunca adânc în subconștientul său pentru a lupta cu monștrii și demonii pe care noi toți îi avem în mod similar alergând prin creierul nostru”, a precizat în plus KC Green.

„Workers & Resources” ne propune testarea nostalgiilor comuniste

Tot la capitolul video games, săptămâna aceasta m-am gândit să scriu despre Workers & Resources: Soviet Republic, un titlu pe care Facebook mi-l promovează agresiv cu reclame sponsorizate de ceva timp. Jocul a fost lansat pe 20 iunie, deci nu e chiar nou, dar m-am aplecat înspre el acum întrucât e în plin avânt și campania electorală de la noi cu tot felul de propuneri care mai de care mai comuniste.

„Transformă o țară sărăcită într-o superputere industrială sovietică. Gestionează toate aspectele vieții cetățenilor: educația, munca, loialitatea față de partid, infracționalitatea etc. Jocul simulează sisteme de producție complexe și întreaga economie globală”, ne spune descrierea oficială a jocului de pe Steam, unde acesta are o notă medie excepțională de 9 / 10 și aproape 17.000 de recenzii foarte pozitive. 

Îmi imaginez că asta se datorează și faptului că jocul de tip „city building” și management economic a fost dezvoltat de 3Division, un studio de jocuri video din Slovacia, țară care a experimentat pe propria piele gulagul comunist. Noul titlu se bazează pe alte jocuri de succes ale acestui gen de jocuri, printre care Cities: Skylines și Transport Fever și îl pune pe gamer în ipostaza unui conducător iubit.

Rolul de planificator central poate fi încercat atât la nivel micro, cât și macro. Acesta e unul dintre lucrurile prin care jocul făcut de slovaci se diferențiază de alte titluri asemănătoare, că accentul e pus pe simularea cât mai exactă a economiilor comuniste, mai ales a celor din Europa de Est înainte de căderea Cortinei de Fier. Workers & Resources se desfășoară între 1960 și 1990, dar nu are limită de timp.

Și, spre deosebire de Tropico, fără doar și poate cea mai cunoscută franciză de jocuri video care te lasă să încerci ipostaza de conducător iubit, titlul celor de la 3Division vine cu un „look” mai apropiat de realitate. Avem blocurile gri odioase din perioada comunistă, fabricile minunate care poluează într-o veselie, monumente menite să preamărească reușitele socialismului multilateral dezvoltat șamd.

Hai să vedem și câteva știri pe scurt, că iar am avut o mulțime săptămâna aceasta, mai ales că Netflix a organizat evenimentul său anual „Geeked Week”:

  • compania de streaming a dezvăluit nu doar un trailer nou pentru sezonul 2 (și ultimul) al serialului său animat Arcane, bazat pe jocul video League of Legends, ci și data de lansare a acestuia. La fel ca primul sezon, al doilea va fi lansat în trei acte. Actul 1 va avea premiera pe Netflix pe 9 noiembrie, urmând ca celelalte două să apară la o distanță de o săptămână până pe 23 a lunii;
  • tot la Geeked Week Netflix a venit și cu un prim trailer pentru Devil May Cry, un alt serial animat la care lucrează și unul care va adapta celebra franciză de jocuri video cu același nume, dezvoltată de Capcom. „Dante. Vine”, scrie Netflix. Pentru cei care nu știu jocurile video, numele vânătorului de demoni e o referință directă la acel Dante care a scris Divina Comedie. Serialul apare în aprilie 2025;
  • pentru cei care nu gustă serialele de animație, de la rivalii de la HBO am aflat în schimb că serialul Industry (tradus drept „Lumea financiară” la noi) va avea parte și de un al patrulea sezon. Serialul despre culisele băncilor de investiții e considerat unul dintre „perlele ascunse” ale HBO, cu recenzii foarte bune, dar fără să facă atât de multă vâlvă ca alte serii produse de televiziunea americană;
  • fanii genului sci-fi au și ei un motiv de bucurie, Warner Bros. lansând primul trailer pentru Mickey 17, filmul în care Robert Pattinson joacă un „expendable” ce pornește într-o misiune periculoasă de a coloniza o planetă înghețată. Va fi primul film al regizorului sud-coreean Bong Joon-ho după Parasite, care i-a adus 3 Premii Oscar. Mickey 17 urmează să apară în cinematografe pe 31 ianuarie 2025;
  • încheiem însă săptămâna cu un film pentru care nu vom mai avea mult de așteptat, tot cei de la Warner Bros. venind cu probabil ultimul trailer pentru Joker: Folie À Deux, „sequel”-ul pentru un alt film extrem de apreciat. Zic că e probabil ultimul trailer întrucât filmul cu Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Brendan Gleeson și alții va avea premiera în cinematografe pe 2 octombrie.

În caz că ești curios să citești și rubrica Nerd Alert de duminica trecută, o poți găsi aici:

FOTO Articol: © Daniel Constante | Dreamstime.com.

INTERVIURILE HotNews.ro