Sari direct la conținut

Donald Trump președinte. Cea mai prestigioasă revistă conservatoare din SUA îl înfruntă direct pe învingătorul Trump și-i amintește cât de deplasat a fost cu teoria conspirației: „De ce democrații și bătăușii lor nu au furat aceste alegeri?”

HotNews.ro
Donald Trump președinte. Cea mai prestigioasă revistă conservatoare din SUA îl înfruntă direct pe învingătorul Trump și-i amintește cât de deplasat a fost cu teoria conspirației: „De ce democrații și bătăușii lor nu au furat aceste alegeri?”
Donald Trump, fotografiat în spatele steagului american în timpul campaniei electorale de anul acesta, FOTO: Matthew Hatcher / AFP / Profimedia

Voci de dreapta îi amintesc lui Donald Trump că-și datorează mandatul care începe chiar sistemului democratic pe care de atâtea ori l-a pus sub semnul întrebării și pe care a vrut să-l sufoce cu perna teoriei conspirației. 

„Nu se poate deloc ca în 2020 o masă critică a poporului american să decidă să îl concedieze pe Trump din cauza bufoneriilor, comportamentului său haotic, și asocierii sale cu neliniștea socială și epuizarea din pandemia? Iar în 2024 ei să decidă să îi concedieze pe Biden și Harris din cauza inflației, extremismului woke, și a haosului de la graniță și să îi dea lui Trump încă o șansă, nu-i așa?”, îl întreabă, ironic, pe Donald Trump, prestigioasa revistă conservatoare National Review.

În 2020 n-a fost niciun furt

Semnatarul atrage atenția că democrația americană are meritul de a fi livrat un rezultat conform cu dorința oamenilor, atât când Trump a pierdut în 2020, cât și acum, când a câștigat.

„Să văd dacă am înțeles bine: În 2020, când Donald Trump era președintele în exercițiu al Statelor Unite și a controlat toate puterile ramurii executive, inclusiv Departamentul Justiției, agențiile federale ale legii, și serviciile noastre de informații externe și interne, Democrații – conspirând din beciul din Delaware al lui Joe Biden – au reușit să fure alegerile de sub Trump?”, continuă editorialul de opinie semnat de Mark Antonio Wright, editorul executiv al revistei.

Susținători Trump care neagă victoria lui Joe Biden în 2020. Foto: Robin Rayne / Zuma Press / Profimedia

„Dar în 2024, după evenimentele de pe 6 ianuarie 2021 (n.r. ziua asaltului susținătorilor lui Trump asupra Capitoliului), și după 4 ani de legiuire Democrată, într-un moment în care Partidul Democrat este disperat să îl țină pe Trump departe de putere, când un președinte Democrat stă în Casa Albă, când guvernatori Democrați sunt în funcție în state indecise cheie ca Michigan, Wisconsin și Pennsylvania, și vocea unită a presei mainstream și a aliaților săi din guvern se ocupă cu descrierea explicită a lui Trump drept fascist și o amenințare existențială pentru democrația Americană, Democrații au ales să nu fure alegerile de la Trump”, scrie revista.

National Review este considerată cea mai prestigioasă revistă conservatoare din Statele Unite. Ea a apărut încontinuu din 1955, când a fost fondată de proeminentul intelectual de dreapta William Buckley Jr. 

National Review continuă să apară și în ediție print până în ziua de azi.

Ca poziție editorială, National Review a respins acuzațiile lui Donald Trump și ale susținătorilor săi, care afirmau că victoria lui Joe Biden de la alegerile din 2020 s-a datorat unei fraude electorale fără precedent. De altfel, echipa lui Trump a pierdut atunci toate procesele pe care le-a intentat în mai multe state americane pentru a contesta rezultatul alegerilor.

National Review ironizează fără menajamente pretențiile lui Trump că alegerile din 2020 i-au fost furate

„Cum se poate așa ceva? De ce nu? Pur și simplu nu are niciun fel de sens”, scrie acum National Review cu privire la motivele pentru care de data aceasta nu a avut din nou o nouă presupusă fraudă electorală.

„Există o explicație logică pentru care Democrații malefici și clevetitori și Statul Paralel atotputernic ar decide de data aceasta să îl lase pe Trump să intre înapoi în Casa Albă?”, continuă articolul.

Întrebându-se dacă victoria lui Biden din 2020 și a lui Trump de acum ar putea fi un semn că alegătorii au decis să pedepsească administrații cu rezultate economice modeste, Mark Antonio Wright scrie sarcastic că „nu e posibil așa ceva”.

Întrebarea de final a revistei conservatoare:

„Fiindcă, să fim serioși, nu se poate ca Donald Trump și aghiotanții săi din 2020 să fi coborât atât de mult încât să mintă poporul american pentru a consola egoul rănit al unui singur om. Nu există nicio posibilitate ca șarlatanii din mass-media de dreapta să fi amplificat acel mesaj într-un efort de a livra ce vrea să audă publicul lor. Și chiar nu se poate ca atât de mulți susținători de pe dreapta ai ‘adevărului electoral’ să fi înghițit pe nerăsuflate miniciunile lui Trump din 2020”, continuă acesta.

„Deci, îmi poate explica cineva vă rog de ce Democrații și bătăușii lor nu au furat aceste alegeri? Doar se simțeau generoși? Care-i treaba?”, conchide articolul.

INTERVIURILE HotNews.ro