Sari direct la conținut

Institutul Fundeni – cel mai mare spital pentru bolnavi de cancer din țară, și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu rămân 24 de ore fără apă caldă și căldură

Institutul Clinic Fundeni, Foto: Facebook/ Institutul Clinic Fundeni
Institutul Clinic Fundeni, Foto: Facebook/ Institutul Clinic Fundeni

Cele mai mari spitale pentru bolnavi de cancer din țară – Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic Al. Trestioreanu – precum și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, rămân timp de 24 de ore fără apă caldă și căldură. Oficialii RADET au declarat, pentru HotNews.ro, că personalul administrativ al celor 3 spitale a primit o înștiințare în acest sens. Cele 3 spitale au, împreună, o capacitate de aproape 2.000 de paturi – adică aproape 2.000 de pacienți internați. În noaptea de joi spre vineri, timp de câteva ore, RADET va opri și apa rece la cele 3 spitale.

Potrivit legii, cele 3 spitale ar trebui să asigure, în aceste condiții, o sursă suplimentară de apă caldă și căldură, pe perioada avariei RADET. Gheorghe Ceaușu, managerul Institutului C.C. Iliescu, este singurul dintre managerii celor 3 spitale care a putut fi contactat de HotNews.ro până la ora publicării acestui articol. Gheorghe Ceaușu spune că pe perioada avariei, saloanele vor fi încălzite cu aer condiționat și calorifere electrice, iar spitalul a suplimentat, de asemenea, numărul de pături, în condițiile în care pacienții Institutului sunt oameni cu sensibilitate specială la diferențele de temperatură. De asemenea, angajații spitalului vor pregăti rezerve de apă potabilă și menajeră, în condițiile în care în noaptea viitoare RADET va sista, timp de câteva ore, și apa rece. Gheorghe Ceaușu mai spune că o parte dintre operațiile programate inițial în acest interval vor fi reprogramate, din cauza lipsei apei.

Adriana Cotel, managerul Institutului Clinic Fundeni și Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic Al. Trestioreanu, nu au putut fi contactate de HotNews.ro până la ora publicării acestui articol, pentru explicații privind soluțiile alernative pe care le au spitalele în această situație.

Anunțul RADET:

„Cinci puncte termice si două instituții sunt afectate de această avarie. Precizăm că această magistrală ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24.00 în cartierul Aviației, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziționată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil. Magistrala are o vechime de 36 de ani. Menționăm că înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an.

Tot astăzi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă – conductă Dn400, rețeaua fiind veche de 54 de ani.

RADET își cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat, cu precizarea că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire și modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an.”

  • Și spitalele de copii din București au rămas recent fără apă caldă

Spitalul de Copii Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, care au împreună peste 400 de copii internați, au rămas recent, timp de câteva zile, fără apă caldă și căldură.

Managerii celor două spitale, Daniel Buzatu (Spitalul Marie Curie) și Liliana Pădure (Centrul de Recuperare Robănescu) au declarat, pentru HotNews.ro, că pe perioada avariei, în spital s-a încălzit apa, iar saloanele au fost încălzite cu aer condiționat.

În aceste condiții, Asociația Dăruiește Viață donează Spitalului Marie Curie un cazan de capacitate mare, care va asigura apă caldă și căldură celor două spitale atunci când sunt avarii RADET, a declarat, miercurea trecută, pentru HotNews.ro, Oana Gheorghiu, co-fondatoare a asociației. Cazanul a ajuns marțea trecută la Spitalul Marie Curie, însă va mai dura câteva zile până când va putea fi pus în funcțiune, din cauză că trebuie parcurse toate procedurile legale pentru instalarea lui, a precizat Oana Gheorghiu. Cazanul va asigura apă caldă și căldură atât pentru Spitalul Marie Curie, cât și pentru Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, aflat în imediata apropiere, cele două spitale având instalații comune pentru apă caldă și încălzire.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro