Sari direct la conținut

Procurorul Bogdan Licu, mandat prelungit la șefia Parchetului General / Fostul agent guvernamental la Curtea de Justiție a UE, delegat adjunct al procurorului general – surse

HotNews.ro
Razvan Horatiu Radu , Foto: Hotnews
Razvan Horatiu Radu , Foto: Hotnews

Mandatul procurorului Bogdan Licu la conducerea Parchetului General a fost prelungit marți cu însă șase luni, decizia fiind luată de procurorii din CSM. De asemenea, aceștia au decis ca fostul agent guvernamental Răzvan Horațiu Radu să fie delegat în funcția de adjunct al procurorului general, au declarat pentru Hotnews.ro surse judiciare.

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât marți ca Lui Bogdan Licu să îi fie prelungit cu șase luni mandatul în funcția de procuror general.

De asemenea, procurorii din CSM au decis ca Răzvan Horațiu Radu să fie delegat în funcția de adjunct al procurorului general. Timp de 4 ani, Răzvan Horațiu Radu a fost agentul României la CEDO, iar timp de 7 ani el a fost agentul României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Răzvan Horațiu Radu a fost demis în mai 2018 de către premierul Viorica Dăncilă, fiind înlocuit cu Costin-Radu Canţăr.

Bogdan Licu a fost delegat de CSM în funcția de procuror general după ce mandatul lui Augustin Lazăr s-a încheiat în 27 aprilie. Bogdan Licua fost adjunct al procurorului general din 2016, iar între 2013 și 2016 a fost prim-adjunct. El a asigurat interimatul la conducerea Parchetului General și în 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu, acuzat de DNA că a folosit ilegal coloana oficială. De asemenea, Licu a fost membru CSM în perioada 2006-2012.

Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susținută la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. El a susținut că nu a plagiat, iar în martie 2016 anunța că renunță la titlul de doctor. Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Bogdan Licu a dat în judecată Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Academia SRI, în tentativa de a opri procedurile de verificare a tezei sale, dar și Ministerul Educației, pentru a-l obliga să-i retragă titlul de doctor, la care vrea să renunțe benevol. În acest război juridic, Academia SRI a tergiversat procedurile de verificare a acuzațiilor de plagiat timp de trei ani și jumătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro