Utile: Cât de des trebuie realizat testul Papanicolau; Sfaturi pentru cumpărături deștepte; Picior diabetic: simptome, cauze, tratament, prevenţie
Cât de des trebuie realizat testul Papanicolau. Diagnosticarea cancerului de col uterin este deosebit de importantă pentru sănătatea femeilor. Conform cercetărilor actuale ale Societăţii Americane de Obstetricieni şi Ginecologi (ACOG) femeilor le este recomandat să realizeze un test Papanicolau la fiecare doi ani începând cu vârsta de 21 de ani. După vârsta de 30 de ani, poţi scădea frecvenţa la fiecare trei ani dacă rezultatele anterioare ale testelor au fost bune şi dacă sistemul imunitar nu a fost slăbit de un virus sau o afecţiune de sănătate recentă, potrivit Descopera.
Sfaturi pentru cumpărături deștepte. Marile magazine îşi lichidează stocul de produse de toamnă-iarnă şi au ajuns acum, pe final, la reduceri de până la 70%. Este cel mai bun moment pentru a-ţi reînnoi garderoba. Dacă ai noroc şi ştii ce să cauţi, poţi găsi adevărate chilipiruri. În aceeaşi măsură, rişti să faci greşeli, iar la final să rămâi şi cu buzunarele goale, şi cu aceeaşi frustrare de a nu avea cu ce să te îmbraci dimineaţa. Potrivit creatoarei de modă Sonia Trifan, contează şi ziua când mergi la cumpărături. Cele mai bune zile sunt lunea şi joia, scrie Click.
Picior diabetic: simptome, cauze, tratament, prevenţie. Piciorul diabetic este cea mai frecventă complicaţie a diabetului zaharat, aproximativ 70% dintre bolnavi prezentând această afecţiune. Infecţiile şi ulceraţiile la nivelul membrelor inferioare – cumul de simptome ce definesc piciorul diabetic – apar în principal din cauza neuropatiei diabetice, care constă în pierderea sensibilităţii la nivelul extremităţilor (aproape jumătate dintre diabetici se confruntă cu această problemă). Altfel spus, rănile sunt sesizate cu întârziere şi, prin urmare, riscul de complicaţii este crescut, din cauza lipsei tratamentului la timp, potrivit CSID.
Bolile „moderne”. Afecțiunea dată de poluarea din interiorul locuinței. Creşterea temperaturii medii, suprapopularea oraşelor, dezvoltarea motoarelor cu ardere internă, modernizarea materialelor de construcţii şi izolarea tot mai bună a caselor. Sunt câteva dintre schimbările din ultimul secol care ne influenţează sănătatea fără să bănuim. 40% din populaţia Planetei este diagnosticată cu cel puţin un tip de alergie. O parte din răspundere o poartă încălzirea globală, deşi pare greu de crezut. Din acest motiv, în ultimul secol Europa a fost invadată de o buruiană numită ambrozie, potrivit Digi24.
Mituri despre gripă şi imunizarea antigripală. De cele mai multe ori, infecţia cu virusul gripal se vindecă în urma tratamentului antiviral. În anumite situaţii însă, boala poate duce la complicaţii ameninţătoare de viaţă. Referitor la gripă şi la imunizarea antigripală continuă să circule o serie de mituri, mai ales pe reţelele de socializare, care stârnesc teama oamenilor. Riscurile îmbolnăvirii sunt legate de apariţia complicaţiilor, cea mai frecventă dintre acestea fiind pneumonia. Anumite categorii de persoane, precum copiii sub cinci ani şi vârstnicii peste 65 de ani sunt mai vulnerabile în faţa virusurilor, potrivit Adevarul.