Sari direct la conținut

​Utile: Ce trebuie să faci dacă te ciupesc „tigrii platanului”; Deviaţia de sept: simptome, operaţia, complicaţii; Investigaţii care văd tulburările neurologice

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Ce trebuie să faci dacă te ciupesc „tigrii platanului”. ​Bucureștenii sunt agresați aproape zilnic de insectele cunoscute sub numele de „tigrul platanului”, însă medicii susțin că nu există motive de îngrijorare. Conform medicului, senzația de mâncărime poate fi ameliorată dacă se aplică o compresă rece sau o mixtură mentolată.De asemenea există și creme antiinflamatoare ce pot fi aplicate direct pe zona afectată. Totuși, persoanele care suferă de alergii pot avea manifestări mai vizibile, mai intense, iar în astfel de cazuri este recomandată administrarea unor tratamente antialergice, potrivitUnica.

Deviaţia de sept: simptome, operaţia, complicaţii. În majoritatea cazurilor, simptomele nu apar, iar această afecţiune este de multe ori neobservată de către pacienţi. Ei nu reclamă un disconfort sau nu simt că le este afectat ritmul vieţii, chiar şi activităţile sportive se desfăşoară normal, totuşi, în situaţii grave pot apărea factori perturbatori: blocarea/ înfundarea unei nari, cu consecinţe asupra calităţii respiraţiei. Sângerările nazale pot fi frecvente şi pot genera un disconfort vadit. Sforăitul este un alt inconvenient major. Durerile faciale şi migrenele reprezintă poate cele mai supărătoare simptome, pentru că pot genera lipsă de odihnă şi de concentrare, potrivitCSID.

Investigaţii care văd tulburările neurologice. Investigaţia constă în două probe: una de hiperventilaţie (care se face cu ochii închişi şi presupune respiraţia puternică şi accelerată timp de 3-5 minute) şi una de stimulare luminoasă intermitentă (la care pacientul este supus unor flashuri luminoase între 1 şi 30 de secunde). Rezultatele analizei trebuie să fie simetrice pentru cele două emisfere cerebrale. Investigaţia durează între 20 şi 30 de minute. Investigaţia, care costă circa 100 de lei, poate fi efectuată la orice vârstă, inclusiv copiilor, potrivitClick.

Viciul care distruge iremediabil plămânii. Expert pneumolog: ”În fumul de țigară, există substanțe radioactive”. Cum compromite fumatul ADN-ul, cum ajung fumătorii pasivi să inhaleze aceeași cantitate de fum ca fumătorii și cifrele creșterii riscului de cancer pulmonar Fumatul face în continuare ravagii și rămâne una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică globală ce a afectat vreodată omenirea. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste un miliard de persoane fumează, iar jumătate din cei care o fac vor muri din cauza acestui obicei. Fumatul afectează adulți și copii deopotrivă, distrugând iremediabil plămânii, potrivitDoctorul zilei.

Top 10 ponturi pentru o vacanţă aproapegratis în destinaţii exotice. Cu un plan de geniu, creativitate şi mult curaj, te poţi aventura într-o vacanţă de lux cu un buget neaşteptat de mic.Prima estimare a unui buget de călătorie începe cu costul cazării. În funcţie de apetitul pentru risc, poţi opta pentru o rezervare din timp sau pentru una dintre ofertele last-minute ale agenţiilor şi lanţurilor hoteliere. Ambele variante reduc substanţial costurile unei vacanţe în destinaţii exotice, altfel extrem de costisitoare. Unele oferte includ la pachet şi transportul, aşa că poţi avea de la început o imagine destul de clară asupra costului total al călătoriei, potrivitGandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro