Sari direct la conținut

​Utile: ​Aşa afli dacă ai probleme la colon sau la pancreas; Sifilisul: cauze, simptome şi tratament; Vitaminele se iau cu cap. Iată cum te pot îmbolnăvi

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Aşa afli dacă ai probleme la colon sau la pancreas.Colonoscopia permite medicului să examineze interiorul intestinului gros (rectul şi colonul) cu ajutorul unui tub subţire şi flexibil, prevăzut cu o cameră mică în vârf. Procedura este folosită pentru a descoperi hemoroizi, polipi, tumori, zone ulcerate sau zone de inflamaţie. În timpul analizei, se poate preleva ţesut pentru biopsie sau pot fi extirpate tumori de la nivelul colonului sau rectului. Analiza mai determină cauzele unor simptome precum dureri abdominale, sângerări anale şi scădere bruscă în greutate, scrieClick.

Sifilisul: cauze, simptome şi tratament.Infecţia afectează atât bărbaţii, cât şi femeile, iar primul simptom al apariţiei este o usturime dureroasă. Conform Live Science, sifilisul se răspândeşte de la o persoană la alta prin intermediul contactului direct cu rana unei persoane infectate. Astfel de răni se găsesc pe penis, în vagin, anus, în interiorul gurii sau pe buze. O persoană se poate infecta dacă întreţine relaţii sexuale neprotejate, vaginale, anale sau orale. De asemenea, poate fi transmis şi de la mamă la copil în timpul sarcinii. Unul dintre cele mai mari mituri despre sifilis este că boala a fost eradicată, spune dr. Lindley Barbee, specialist în boli infecţioase din cadrul Harborview Medical Center din Seattle, SUA., conformdescoperă.ro.

Vitaminele se iau cu cap. Iată cum te pot îmbolnăvi.În timpul sarcinii, pentru gravide, există scheme foarte precise de administrare a vitaminelor. Cu precădere a vitaminei D, a cărei carență duce la rahitism. În exces afectează grav rinichii, favorizează cancerul de pancreas și de prostată. Iar cea injectabilă duce la afecțiuni cardiace la nou-născut. Gravida care ia prea multă vitamină A riscă să nască un copil cu malformații. O cantitate prea mare de vitamina A poate fi cauza unor boli neurologice grave. Fragilizează oasele, îmbolnăvește ficatul și chiar poate scurta viața, relateazăLibertatea pentru femei.

4 modalități simple de a scăpa de petele maronii provocate de soare.Pasul 1: Exfoliză-ți pielea. Dacă vrei o piele luminoasă, trebuie să scapi de celulele moarte. Iar cea mai bună metodă este exfolierea. Poți apela la cea chimică sau chiar la ingrediente pe care le ai și tu în casă: zațul de cafea, zahărul sau mălaiul. Pasul 2: Folosește creme și serumuri destinate acestei probleme. Următorul pas este să localizezi aceste “pete solare”, cunoscute și sub denumirea de pete hiperpigmentare. Alege un produs pentru “albit” pielea, bazat pe hidrochinonă, o enzimă necesară pentru producerea de melanină, și aplic-l pe piele conform prospectului, aratăClick pentru femei.

Este o afecțiune frecventă, dar generează complicații dacă nu o tratezi.Infecțiile de tract urinar sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni. Dacă nu sunt tratate corect, ele pot genera complicații, dar și recidive. Infecția urinară este o inflamație care apare prin multiplicarea microorganismelor la nivelul căilor urinare, care ajung în tractul urinar fie pe calea ascendentă, fie sangvină ori direct prin intermediul intrumentarului medical contaminat. Infecțiile pot fi localizate la nivelul uretrei, vezicii urinare, rinichilor. Simptomele vor depinde astfel de localizarea infecției. Există mai multe semne care ne indică faptul că am putea avea o infecție de tract urinar, caz în care trebuie să mergem urgent la medic. Trebuie evitată contramedicația, pentru că tratarea incorectă poate avea, pe termen lung, consecințe grave asupra sănătății, potrivitdoctorulzilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro