FOTO Bucureștiul – un oraș frumos, dar plin de probleme. Aproape 1.500 de raportări de la cititorii HotNews.ro pe harta Capitalei în 24 de ore
Circa 1.500 de sesizări în ultimele 24 de ore au venit de la cititorii HotNews.ro pe aplicația web interactivă de raportare a problemelor din București. Peste 60% dintre raportări sunt legate de infrastructură, marea majoritate au semnalat gropi în carosabil, trotuare degradate , lipsa marcajelor rutiere sau mașini parcate pe trotuar acolo unde nu (mai) sunt montați stâlpișori.
HotNews.ro va centraliza toate sesizările primite de la cititori și le va înainta primăriilor de sector și primăriei generale.
În ultimele 24 de ore, de când HotNews.ro a lansat aplicația web interactivă de raportare a problemelor din Capitala, nu mai puțin de 1.500 de probleme au fost înregistrate pe hartă. Puteți accesa aplicația aici, în articolul cu instrucțiunile de folosire.
Numărul raportărilor directe pe hartă a fost și mai mare, dar pe hartă au rămas mai puține în urma moderării lor (eliminarea raportărilor duble, greșite sau care au venit să semnaleze aceeași problemă, în același loc; raportări cu probleme inexistente; raportări pe vârful munților Făgăraș sau în Groenlanda :), etc).
CLICK aici pentru un tablou informativ și interactiv cu raportările transmise de cititorii HotNews.ro.
Sectorul 1 și Sectorul 6, campioni la probleme semnalate. Infrastructura, marea durere de cap a Bucureștenilor
Aproape 900 de raportări au vizat componenta de Infrastructură, peste 40% făcând referire la gropi în carosabil sau trotuare distruse. Aproape 10% dintre raportări au semnalat situații cu mașini care ocupa neregulamentar trotuarul acolo unde nu (mai) sunt montați stâlpișori, iar aproape 7% au atras atenția la zonele unde lipsesc marcaje rutiere pe benzi sau pe trecerile de pietoni.
Peste 260 de raportări au vizat componenta de Salubritate, aproape 17% din total rapotărilor sesizând zone murdare, cu gunoaie aruncate sau depozitate ilegal. Aproape 2% dintre raportări au vizat mașini abandonate și rable care ocupă domeniul public.
Peste 200 de raportări au fost din categoria „Altele”, însă și aici multe din probleme expuse au vizat partea de infrastructură.
Cât privește dispunerea geografică, în Sectorul 1 și Sectorul 6 au fost cele mai multe raportări.
– Sectorul 1: 461 raportări
– Sectorul 6: 403 raportări
– Sectorul 2: 307 raportări
– Sectorul 3 – 200 raportări
– Sectorul 5: 166 raportări
– Sectorul 4: 143 raportări
Pe langă acestea, au mai fost raportări în localitățile din jurul Capitalei, dar și din alte orașe și sate din țară.
–