Sari direct la conținut

Press report: Spre disperarea fiicelor PSD, Andrei Ciolacu s-a însurat. Dinastia Doldurea. ,,Fierestrăul Codrilor” va moderniza centrul Târgu-Jiului. Fiu de primar, venituri nedeclarate de 1.500.000 lei

HotNews.ro
Press report, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Press report, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Nuntă mare-n cartier! Spre disperarea fiicelor PSD, Andrei Ciolacu s-a însurat ● ,,Fierestrăul Codrilor”, inculpat pentru corupție, va moderniza centrul Târgu-Jiului ● Dinastia Doldurea din Caracal. Cifra de afaceri a firmelor primarului, de șapte ori mai mare decât bugetul orașului ● Fiu de primar, venituri nedeclarate de 1.500.000 lei. „Juniorul” era angajat la primărie ● Ce poate să facă România ca să țină Rusia departe de graniță? Cinci greșeli grave de comunicare ● Șofer jefuit la intrare pe A3, în Prahova. Hoții i-au provocat o pană pe Centura Ploieștiului ● Carla’s Dreams, angajați să cânte la Iași cu o lună înainte de a se ține licitația ● „Picnic în cenușă” și „Birouri cetățenești”, în zona retrocedată din Parcul IOR

Nuntă mare-n cartier! Spre disperarea fiicelor PSD, Andrei Ciolacu s-a însurat

Andrei Ciolacu, băiatul premierului, s-a însurat cu Alexa Iris (23 de ani), nora lui Ciolacu fiind viitoare doctoriţă. Mirele a terminat Colegiul Național ”B.P.Hașdeu” din Buzău și relația cu viitoarea sa soție ar fi început încă din anii liceului. Cei doi termină aceeaşi facultate de Medicină a Universității „Ovidius” din Constanța.

Spre disperarea fiicelor PSD, Andrei Ciolacu s-a însurat. Familia norei lui Ciolacu este din Câmpulung Muscel, iar Alexa îi calcă pe urme mamei sale, care lucrează tot în domeniul medical, la secția UPU a spitalului din localitate, scrie Expres Sud Est.

,,Fierestrăul Codrilor”, un afacerist din Bistrița-Năsăud, inculpat pentru corupție, va moderniza centrul Târgu-Jiului

Compania Națională de Investiții a atribuit contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare a zonei protejate a Ansamblului Monumental Calea Eroilor, respectiv reamenajarea zonei pietonale din centrul municipiului Târgu-Jiu, asocierii de firme East Coast Construction and Remodeling SRL, Frasinul SRL și K&K Studio de Proiectare SRL. Costul lucrărilor se ridică la 17,8 milioane de lei, fără TVA, adică la aproximativ 4,3 milioane de euro, cu TVA.

Între cele trei societăți se remarcă Frasinul SRL, o firmă din localitatea Anieş, judeţul Bistriţa-Năsăud, deţinută de milionarul Traian Larionesi, trimis în judecată de către DNA, alături de firmă, pentru infracțiuni de corupție. În ancheta penală, procurorii anticorupție au vizat implementarea a două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile pentru modernizarea infrastructurii rutiere forestiere în două comune din Bistrița-Năsăud, prejudiciul fiind de 4.156.577 lei, scrie Gorjeanul.

Dinastia Doldurea din Caracal. Cifra de afaceri a firmelor primarului, de șapte ori mai mare decât bugetul orașului

Într-un interviu dat într-un ziar local din Olt, în 2017, actualul primar al Caracalului a vorbit despre el. Despre rădăcinile sale, despre pasiunile sale, despre familia sa, despre strămoșii săi. A descoperit în arhive că numele Doldurea apare încă de la începutul secolului al XIX-lea, în zona cartierului Bold din Caracal. Bunicul lui a fost prima generație cu pantofi și a lucrat pentru o companie de telefonie americană, povestea Ion Doldurea în același ziar local.

El a mers mai departe. Cu o facultate de chimie terminată în epoca comunistă, ing. Ion Marian Doldurea a lucrat aproape toată viața la fabrica de anvelope din Caracal. Cei care l-au cunoscut în acea perioadă spun că mânca chimie pe pâine și chiar era pasionat.

În 1999 a renunțat să lucreze pentru alții și a pus bazele unui imperiu.

Douăzeci și patru de ani mai târziu, firmele sale au adunat, în 2022, o cifră de afaceri de șapte ori mai mare decât bugetul Caracalului, scrie Europa Libera.

Fiul primarului, venituri nedeclarate de 1.500.000 lei. „Juniorul” a fost angajat magazioner la primărie

Liviu Andrei Corobuță, fiul primarului din comuna ieșeană Lungani, nu a înregistrat și declarat către ANAF venituri obținute din activitatea comercială în sumă de 1.500.000 lei. Inspectorii de la Antifraudă au descoperit faptul că Liviu Corobuță a achiziționat în perioada 2017-2021 produse alimentare, nealimentare precum și băuturi alcoolice de la Metro printr-un număr de 1.370 facturi fiscale.

Produsele erau vândute la barul pe care acesta îl deține în comună, dar documentele fiscale nu erau înregistrate în contabilitate. În 2017-2021, Corobuță junior a obținut venituri ca angajat pe funcția de magazioner al Primăriei Lungani, unde tatăl este primar, având un salariu net ce a fluctuat de la 1.800 lei până la 2.500 lei pe lună.

Corobuță combate acuzațiile inspectorilor ANAF susținând că toată marfa achiziționată a fost pentru consumul propriu. Un simplu calcul matematic ne arată că Liviu Corobuță ar fi cheltuit, în medie, 300.000 lei pe an pentru mâncare, băutură și alte produse nealimentare necesare în gospodăria proprie, scrie 7Iasi.ro.

Ce poate să facă România ca să țină Rusia departe de graniță? Cinci greșeli grave de comunicare

Oana Marinescu, consultant comunicare strategică, analizează, într-un interviu acordat SpotMedia.ro, care au fost marile erori de poziționare și comunicare ale autorităților române, cu președintele Klaus Iohannis vârf de comunicare, în chestiunea dronelor, de acum, ale căror bucăți au fost găsite pe teritoriul țării noastre.

Privind retrospectiv, care au fost erorile pe care autoritățile le-au făcut în ceea ce privește chestiunea dronei căzute pe teritoriul României?

Prima greșeală e că nu au căutat drona. Și nu doar pe cea care a căzut săptămâna trecută. Nu par să fi căutat ca lumea în zonă, deși localnicii spun de mai multă vreme – au fost citați prima oară într-un reportaj din New York Times, în august – că zboară dronele pe-acolo. Oamenilor li s-a spus că se înșală.

Eu nu sunt specialistă în securitate și în culegere de informații, însă nu pot să nu mă întreb cum e posibil ca statul român să nu acopere informativ zonele de la granița cu Ucraina și de la gurile Dunării, cu atât mai mult când Rusia își concentrează atacurile atât de aproape de frontiera țării și, implicit, a alianței din care facem parte, NATO?, scrie Spotmedia.ro.

Șofer jefuit la intrare pe A3, în Prahova. Hoții i-au provocat o pană pe Centura Ploieștiului

”Eram la volanul unui Duster cu remorcă. Era trecut de miezul nopții, circulam pe DN 1, iar în apropiere de Ploiești am tot văzut făcând diverse manevre, pe sensul meu de mers, un Mercedes cu numere de Bulgaria, care începeau cu CC, clasa E, de culoare albastru sau gri. Atunci nu i-am dat importanță” povestește șoferul care locuiește în București.

La un moment dat, pe centura de Vest a Ploieștiului, acesta a sesizat că mașina începe să trepideze, iar în bord i s-a aprins ”martorul” care indica presiune scăzută în roți, scrie Observatorul de Prahova.

Carla’s Dreams, angajați să cânte la Iași cu o lună înainte de a se ține licitația

Vocalistul trupei va putea fi văzut fără celebrul machiaj de camuflaj pentru că va fi adus la audieri la DNA Iași. În 2015, când Mihai Chirica a ajuns primar interimar, Radu Groza a venit la Iași falit, într-un Renault Megane vechi, luat la mâna a doua. În opt ani a făcut milioane de euro din licitații aranjate și a plecat cu două Mercedes-uri. DNA punctează în Dosarul Revelionul că trupa Carla’s Dreams fusese antamată de impresar încă din luna noiembrie deși licitația a avut loc abia la sfârșitul lunii decembrie.

Coincidență: în caietul de sarcini, Primăria cerea formația Carla’s Dreams, de care Radu Groza făcuse rost cu greu. Deci nimeni altcineva nu putea câștiga licitația. Procurorii menționează că primarul Chirica, Tiron din Primărie și Radu Groza „participau la petreceri private”.

Sursele REPORTER afirmă că impresarul era prieten la cataramă cu soția primarului: cei doi luau masa în oraș de fiecare dată când se întâlneau, la București sau la Iași. La Revelionul 2019/2020, ținut La Castel, Cristina Chirica a stat la aceeași masă cu Radu Groza. Dosarul „Revelionul” de la DNA, detalii în exclusivitate. Procurorii anticorupție au demonstrat că firmei lui Radu Groza, R&A Events&Concerts, i s-a făcut pârtie pentru a umfla un pot de 100.000 de euro din bani publici, scrie ReporterIS.

„Picnic în cenușă” și „Birouri cetățenești”, în zona retrocedată din Parcul IOR

Ultimele incendii din parcul IOR (actual Alexandru Ioan Cuza) au generat un nou sentiment de urgență și presiune în rândul cetățenilor deja implicați în povestea locului. Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan, care a organizat protestul de la începutul verii se luptă deja în instanță, în timp ce alți locuitori ai Bucureștiului, dar și ai localităților învecinate, au „preluat” organizarea civică, pe care încearcă să o regândească. Protestul de sâmbătă nu a fost decât o mică parte din întreaga acțiune civică planificată până în momentul de față, scrie Buletin de București.

Scăderea drastică de la consum trage în jos creșterea economică și încasările bugetare

Ponderea consumului privat la formarea PIB scade, pe măsură ce puterea de cumpărare este erodată de inflație, iar dobânzile înalte descurajează creditarea. Astfel, unul din motoarele de creștere economică scade sensibil, tragând după el și creșterea economică și perspectiva creșterii veniturilor bugetare aferente consumului. În ultimii ani, apetitul pentru consum al românilor, impulsionat de majorarea salariilor și a dobânzilor relativ mici, a constituit principalul motor al creșterii economice. Conform Eurostat ritmul de creștere anual al consumului privat în România a fost de 5,5%, cel mai ridicat din Uniunea Europeană, scrie Curs de Guvernare.

Cum văd cei care erau adolescenți în anii 2000 lipsa educației sexuale din școli: „Despre consimțământ am aflat din filmele americane”

În iunie 2022 deputații români au votat cu scandal legea privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli într-o formă și-așa diluată: educație sanitară începând cu clasa a 8-a și doar cu acordul scris al părinților.

Un an mai târziu, ministrul Sănătății vrea ca „educația pentru sănătate” să devină disciplină obligatorie în învățământul din România. Dar nu de acum: un „termen rezonabil” este 2024, a declarat recent Alexandru Rafila. Între timp, ministrul Educației Ligia Deca a făcut o serie de compromisuri cultelor religioase, așa că dreptul tinerilor la informare este în continuare negociat politic, scrie PressOne.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro