Consiliul General a dat un teren de circa 1.200 mp din Parcul Herastrau Clubului Sportriv Municipal pentru modernizarea bazei nautice Dinamo-Electrica
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat un teren de circa 1.200 mp din Parcul Herastrau Clubului Sportriv Municipal. CSM ar urma sa se asocieze cu cluburile nautice Electrica si Dinamo, pentru ca baza sportiva aflata in prezent pe o parte din teren, sa functioneze in continuare si sa se extinda. Cluburile Electrica si Dinamo functioneaza pe acel teren inca din 1948, insa din 2011 Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, unde s-a aflat pana acum terenul, nu a mai prelungit contractul cu cele doua cluburi sportive.
George Cosac, presedintele Clubului Sportiv Dinamo, a declarat ca singura modalitate de salvare a bazei nautice este infiintarea unei sectii de de kaiac-canoe, canotaj si yachting la Clubul Sportiv Municipal si cluburile Dinamo si Electrica.
„Clubul Dinamo functioneaza pe acea baza din 1948, de la infiintare, impreuna cu cluburile Electrica. De-a lungul timpului aici au crescut, au activat si au obtinut performante pentru Romania majoritatea sportivilor de frunte ai nostri, incepand cu dl. Patzaichin, d-na Lipa. Astazi din pacate, ma refer la perioada din 2012 incoace, nu mai putem activa acolo deoarece este construita o terasa, un restaurant. Este foarte necesara infiintarea acestei sectii de de kaiac-canoe, canotaj si yachting la Clubul Sportiv Municipal, urmand ca imediat dupa infiintare sa ne putem asocia si sa putem forma un club mai puternic unde sa putem dezvolta acest sport foarte important pentru noi. Referitor la prelungirea contractului, noi am discutat cu dl director (n.r. directorul ALPAB) si ne-a invitat sa participam la o licitatie. Noi nu avem posibilitatea sa participam la o licitatie cu diferite firme care intreprind astfel de activitai, in sensul ca au terase, restaurante. De aceea noi ne-am dorit sa putem avea un contract pe un minim de 10 ani fara plata chiriei astfel incat sa putem face aceasta asociere la nivel de copii si juniori sa putem dezvolta mai departe aceste sporturi, kaiac, canoe, canotaj si yahting”, a declarat George Cosac, presedintele Clubului Sportiv Dinamo.
Terasa de fite pe parcarea bazei sportive
Un hangar si o parte din parcarea cluburilor nautice Dinamo si Electrica de pe malul lacului Herastrau au fost date in 2011 de o institutie aflata in subordinea Primariei Bucuresti (ALPAB) unei societati comerciale pentru a amenaja o baza sportiva. Intre timp insa, sub ochii ingaduitori ai autoritatilor, pe locul bazei a aparut un restaurant. Conducerea clubului Dinamo acuza Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) ca nu le-a mai prelungit contractul de inchiriere, le-a desfiintat pontonul plutitor si le-a taiat utilitatile, punand in pericol activitatea clubului. Cele doua cluburi cer Primariei Capitalei sa le permita sa isi desfasoare mai departe activitatea in Parcul Herastrau, gratuit, in cadrul unui parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal. Astfel a aparut hotararea de Consiliu General de joi.
Cum au fost dati 1000 mp din Parcul Herastrau unei societati comerciale si cum s-a transformat baza sportiva in terasa de fite
Pe 3 iunie 2011, cand primar general era Sorin Oprescu, societatea comerciala CEA BEST INVESTEMENT solicita Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement, institutie in subordinea Primariei Capitalei care administreaza Parcul Herastrau, o asociere in vederea desfasurarii activitatii de agrement, sporturi nautice si alimentatie publica.
Pe 25 iulie 2011, ALPAB si societatea comerciala CEA BEST INVESTEMENT incheie un contract de asociere in participatiune pentru un teren de 933 mp din Parcul Herastrau in vederea desfasurarii activitatii de agrement, sporturi nautice si alimentatie publica. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 25 de ani, iar ALPAB trebuie sa primeasca lunar 20% din profitul realizat din exploatarea terenului, dar nu mai putin de 1.197 euro/luna. Contractul a fost semnat de directorul ALPAB, Radu Popa.
Pe 12 decembrie 2012, ca urmare a cererii adresate de catre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement prin CEA BEST INVESTEMENT, Primaria Municipiului Bucuresti a emis autorizatia de construire prin care s-a aprobat executarea lucrarilor de construire pentru amenajari interioare si exterioare pentru redeschiderea clubului nautic. Autorizatia de construire este semnata de fostul primar Sorin Oprescu si fostul arhitect sef – Gheorghe Patrascu si exista aviz de la Ministerul Culturii, aviz necesar deoarece parcul Herastrau este monument istoric.
La 21 martie 2014, constructia este receptionata, la receptie fiind prezent si un reprezentant al Primariei Capitalei – Daniel Stefanache de la Directia de Urbanism.
Pe 23 iunie 2015, Cea Best Investement incheie un contract de asociere in participatiune cu firma SC Quattro Stagionni Express pentru operarea constructiei. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, iar CEA BEST INVESTEMENT are dreptul la cota de 20% din beneficiile si pierderile rezultate din activitatea desfasurata, dar nu mai putin de 5.000 de euro plus TVA.
Prezent: in loc de club nautic pe teren se afla o terasa – Il locale. La 13 mai 2016, Politia locala a amendat cu 7.500 lei societatea CBI Sport Investments (fosta CEA BEST INVESTEMENT) pentru ca nu a prezentat inspectorilor autorizatia de construire.
Cum a fost pusa in pericol activitatea clubului Dinamo – sectiile de kaiac-canoe, canotaj si yachting
Eugen Colita, reprezentantul clubului Dinamo, spune ca terasa a aparut in locul unui hangar care facea parte din baza sportiva si pe parcarea pazei sportive, iar peridocul, masina care aduce barcile, nu mai poate intra cu ambarcatiunile.
„Noi si clubul Electrica detinem hangarele din Parcul Herastrau din 1948, de atunci platim chirie. In 2012, ALPAB ne-a suspendat contractul si a dat unul dintre cele 5 hangare pe care le aveam si parcarea unde venea peridocul cu barci ca sa se faca restaurant si terasa. Nu mai avem cum sa venim cu barcile din cauza lor, pentru ca nu mai avem loc sa intram cu peridocul. In plus, ne-au luat pontoanele plutitoare si au instalat niste tevi ca sa faca o terasa. A mai ramas un ponton fix si sportivii se pun in pericol cand intra cu ambarcatiunea in apa. Nu ne-au spus de ce ne-au reziliat contractul, cu dl Oprescu nu se putea discuta. Noi vrem sa functionam in continuare acolo, sa avem acces la parcare sa putem sa intram cu barcile si sa avem pontoanele plutitoare”, a declarat pentru HotNews.ro Eugen Colita.
Acesta spune ca din 2012 si pana in prezent au refuzat sa plece din baza sportiva, desi li s-au taiat utilitatile, iar clubul Electrica se judeca cu ALPAB pentru prelungirea contractului de inchiriere.
Acum, cluburile Dinamo si Electrica mai detin doar doua hangare si o mica curte; in rest, in dreapta clubului a aparut terasa Il locale, construita in locul unui hangar ce a facut parte din baza sportiva.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca terasa a fost construita ilegal si a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria sector 1.