Sari direct la conținut

Utile: Semne de alarma care anunta leucemia sau alte boli ale sangelui; Ce trebuie sa stii despre ciuperca piciorului; Gaura in inima e cea mai intalnita malformatie a cordului. Cum stim ca o avem

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Semne de alarma care anunta leucemia sau alte boli ale sangelui. Leucemia este cauzata de proliferarea necontrolata a celulelor precursoare ale globulelor albe (blasti). Printre cauzele implicate in aparitia bolii sunt radiatiile si chimicalele, precum si virusul HTLV (care produce leucemia cu celule T a adultului), ce poate fi transmis prin transfuzia de sange. Boala poate fi recunoscuta prin paloarea pielii, slabiciune, sangerari sau rani fara motiv, febra inexplicabila, scadere in greutate, inflamarea ganglionilor limfatici, tulburari de vedere, sensibilitate in fata infectiilor. Exista 4 tipuri principale de boala: leucemia acuta mieloida (LAM), leucemia acuta limfoblastica (LAL), leucemia mieloida cronica (LMC) si leucemia limfoida cronica (LLC), scrieDoctorulZilei.ro.

Ce trebuie sa stii despre ciuperca piciorului. Ciuperca piciorului este o infectie fungica obisnuita care afecteaza pielea piciorului. Aceasta poate fi tratata si acasa, insa daca nu trece cu remediile naturiste trebuie sa faceti o vizita medicului. Este foarte contagioasa si se dezvolta in medii calde si umede, cum ar fi festiarele si dusurile de la piscine sau de la salile de sport. Cum arata ciuperca piciorului? Este vorba despre o iritatie rosie cu mancarime intre degetele de la picioare, care se pot transforma in basici. De asemenea, aceasta se poate raspandi la unghiile degetelor de la picioare, facandu-le sa capete culoarea galbena si sa fie solzoase. Cel mai important este sa mentii zona afectata racoroasa si uscata. In plus, trebuie sa acorzi o atentie deosebita igienei, deoarce ciuperca se poate intinde si sub unghii, facand ca infectia sa se intinda intre degete, anuntaClick.

Opt motive sa tii dieta alcalina. Ne este din ce in ce mai greu sa tinem pasul cu toate teoriile revolutionare privind raportul dintre alimentatie si boli sau cu dietele la moda ale Hollywoodului, dar nu putem ignora unul dintre cele mai disputate subiecte actuale: dieta alcalina. Avand adepte superbe precum Jennifer Aniston si Gwyneth Paltrow, dieta alcalina porneste de la ideea ca organismul nostru are un pH usor alcalin si ca, prin urmare, alimentatia ar trebui sa se supuna aceleiasi reguli. Adeptii dietei alcaline au o teorie complexa in spatele alegerii lor: nu este vorba doar despre o tendinta dictata de ultima moda. Conform lor, organismul nostru are un pH normal de 7.35-7.45, inscriindu-se mai degraba intr-o traiectorie alcalina (pH-ul de 0 este complet acid, cel de 14 este complet alcalin). Atunci cand consumam alimente acide (carne, lactate, peste, fasole, mancare procesata sau fast-food), corpul nostru trebuie sa elibereze in sange minerale puternic alcaline, precum calciul, fosforul si magneziul, pentru a contracara efectele aciditatii; in cazurile extreme, cand nu are la dispozitie resurse suficiente, organismul apeleaza la cele din oase, dinti si organele interne, informeazaDivahair.ro.

Gaura in inima e cea mai intalnita malformatie a cordului. Cum stim ca o avem. Aproximativ 25% dintre noi avem o gaura in inima, dar nu stim de existenta ei. Ea ne poate cauza accidente vasculare cerebrale. Defectul atrial septal, cunoscut sub denumirea populara de gaura in inima, este cea mai frecventa malfomatie cardiaca. Atriile reprezinta camerele colectoare ale inimii. Septul este peretele dintre partea stanga si cea dreapta ale inimii. Defect inseamna ca ceva nu este in regula, respectiv exista o gaura. Asadar, Defectul Septal Atrial (ASD) consta in gaura din peretele care desparte camerele atriale. Sangele din atriul stang are o presiune mai mare decat cel din atriul drept. Aceasta inseamna ca o parte din sange trece din atriul stang prin gaura in atriul drept. Consecinta este ca inima trebuie sa pompeze mai mult sange decat normal din atriul drept spre plamani, scrieDoctorulZilei.ro.

Uite cum iti tii parul frumos si sanatos. Va vine sau nu sa credeti, dar alimentatia joaca un rol extrem de important pentru podoaba capilara. Cu cat mananci mai nesanatos, cu atat parul tau va arata neingrijit si lipsit de vitalitate. Iata ce trebuie sa contina meniul zilnic, dar mai ales ce nu trebuie sa se afle pe masa, pentru a avea un par stralucitor. Regimul alimentar nesanatos, dar si stresul, anxietatea, poluarea, modificarile hormonale fac parul sa devina mai gras. Excesul de sebum ofera parului un aspect neingrijit, imbacsit si lipsit de stralucire. Pentru a evita sa va confruntati cu astfel de probleme, tineti cont de sfaturile specialistilor hair-stilisti, anuntaClick.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro