Sari direct la conținut

Politic Show: Senatul a modificat legea in favoarea penalilor; Orban: Respingem orice propunere care sa restranga accesul mass-media la lucrarile Camerei; Ponta: Demagogia si ipocrizia PNL par a fi concurate doar de gogomania liderilor sai

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Ludovic Orban: Respingem orice propunere care sa restranga accesul mass-media la lucrarile Camerei. Liberalii resping orice eventuala propunere formulata de alti deputati, care sa restranga accesul mass-media la lucrarile Camerei Deputatilor, potrivit vicepresedintelui Camerei Deputatilor, Ludovic Orban. „Sustinem accesul mass-media asa cum este reglementat. Astazi si noi, ca liberali, vom respinge orice eventuala propunere formulata de alti deputati care sa restranga accesul mass-media la lucrarile Camerei Deputatilor”, a declarat Orban, la Palatul Parlamentului, dupa sedinta Biroului permanent, raspunzand unei intrebari privind posibilitatea interzicerii jurnalistilor de a filma de la balcon in sala de plen in momentul exercitarii votului secret, citat de Agerpres Intrebat daca un deputat poate sa-si pastreze votul secret chiar daca exista o camera de filmat la balcon, Orban a raspuns afirmativ, scrieEVZ.

Senatul a modificat legea in favoarea penalilor. Cat va dura ca solicitarile de ridicare a imunitatii sa fie votate in plen. Solicitarile DNA privind ridicarea imunitatii ministrilor care sunt si senatori vor putea fi tergiversate legal incepand de azi. Concret, va trece aproape o luna din momentul in care cererea procurorilor ajunge pe masa Senatului si pana in clipa cand se va da votul final. Sicanele Parlamentului la adresa Justitiei continua. Ieri, in timp ce in Camera Deputatilor se dezbatea motiunea simpla la adresa ministrului Justitiei, Raluca Pruna, senatorii adoptau un proiect de lege care sa ingreuneze procesul de ridicare a imunitatii pentru ministrii care sunt si senatori. Sau pentru fostii ministri care in prezent sunt senatori. Ambelor categorii li se aplica legea raspunderii ministeriale, si nu, in mod direct, imunitatea parlamentara prevazuta in Constitutie. Sa explicam cele doua tipuri de imunitate. Senatorii si deputatii se bucura de imunitate parlamentara, asa cum prevede Constitutia: nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara acordul Camerei din care fac parte, anuntaAdevarul.

Victor Ponta: Demagogia si ipocrizia PNL par a fi concurate doar de gogomania liderilor sai. Demagogia si ipocrizia se platesc intotdeauna, a scris fostul premier Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook, in contextul anuntului facut de PNL, cu privire la intentia de a solicitat anumite modificari legislative, prin care sa fie eliminate unele categorii de incompatibilitati care se aplica alesilor locali. Fostul premier a precizat ca initiativa liberalilor este buna, insa „porneste prost din doua motive”. Astfel, Victor Ponta a explicat ca „exact aceeasi modificare legislativa a fost propusa de PSD”, insa „toti <ofiterii> din presa au tabarat pe initiatori cu lozincile cunoscute – stat de drept, apararea coruptilor”, astfel ca „lasii” de la PNL au tacut ￯chitic de frica￯, la acel moment. Un al doilea motiv invocat de Victor Ponta este faptul ca „acele prevederi exagerate din lege au facut pana acum numeroase victime printre alesii locali”, informeazaRomania Libera.</ofiterii

Inca un demers PNL esuat: Tariceanu ramane sef la Senat. Conducerea PNL s-a facut de ras din nou: a anuntat revocarea lui Tariceanu de la Senat cu sprijinul UNPR, dar partidul condus de Steriu s-a razgandit. Fara sustinerea necesara, liberalii au amanat demersul Dupa ce liberalii au anuntat, cu surle si trambite, ca demareaza strangerea de semnaturi pentru initierea procedurii de revocare din functia de presedinte al Senatului a lui Calin Popescu Tariceanu impreuna cu UNPR, partidul condus de Valeriu Steriu i-a lasat pe cei de la PNL fara obiectul muncii. Saptamana trecuta, copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat ca „cei care au expus in spatiul public dorinta de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR”. „Am mai discutat informal cu unii, altii, din acest partid care si-a schimbat conducerea si pare a incerca o noua cale cel putin la capitolul imagine”, a mai afirmat copresedintele PNL, scrieEVZ.

PSD forteaza Regulamentul pentru a amana votul privind revenirea la alegerea primarilor in doua tururi. Majoritatea PSD-UNPR-ALDE a reusit sa prelungeasca termenul pentru adoptarea tacita de la 45 de zile, asa cum este prevazut in Regulament, la 60 de zile in cazul proiectului PNL de revenire la alegerea primarilor in doua tururi. PSD intentioneaza sa tergiverseze cat mai mult votul in cazul proiectului initiat de PNL pana dupa alegerile locale. ￯Nu avem nevoie de dezbatere, publicul a dezbatut in strada dupa Colectiv. Va e frica de aceasta lege, tremurati de frica alegerilor in doua tururi, va e frica de popor, dar de ce va e frica nu scapati”, a spus senatorul PNL Teodor Atanasiu. In replica, liderul senatorilor PSD a spus ca nu le e frica, dar o discutie despre revenirea la alegerea primarilor in doua tururi se va face dupa alegerile locale. „PSD nu e de acord cu modificarea legislatiei, dupa ce aceasta a fost adoptata de atat de putin timp”, a spus Fifor, precizand ca nu se mai impune o modificare a legislatiei electorale in an electoral si la finalul actualei legislaturi, anuntaAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro