Decizii AGA la Transelectrica: Au fost alesi cei sapte membri ai Consiliului de Supraveghere. Remuneratia directorilor poate ajunge pana la 38.000 lei/luna brut, iar cea a unui membru CS pana la 10.000 lei net.
Actionarii Transelectrica au desemnat in sedinta AGA din 30 mai membrii noului Consiliu de Supraveghere, in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. Cele sapte persoane care vor face parte din Consiliul de Supraveghere au fost selectate dintr-o lista de 20 de candidati propusi de Ministerul Finantelor, actionarul majoritar al Transelectrica. La aceasta lista de candidati s-au adaugat si membrii provizorii in functie la data in care s-a intrunit AGA. De altfel, trei dintre membrii provizorii chiar au fost votati in sedinta AGA din 30 mai. Ceilalti, printre care si Dumitru Pirvulescu, fost secretar general adjunct in Ministerul Economiei si inculpat intr-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, au fost revocati.
In AGA au fost votate si remuneratiilor membrilor Directoratului care se vor situa intre 6.800 lei si 38.000 lei/luna brut. De asemenea, remuneratia membrilor Consiliului de Supraveghere va fi de 7.000 lei net/luna. In plus, remuneratia membrilor Consiliului de Supraveghere care sunt desemnati să-si desfăsoare activitatea la nivelul Comitetelor consultative stabilite de Consiliul de Supraveghere va fi de3.000 lei net/lună.
Mandatului membrilor Consiliului de Supreveghere va fi de 4 ani.
Noii membri ai Consiliului de Supraveghere.
- Mihai Andrei Pogonaru: Detine functia membru provizoriu in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. De profesie economist. A fost numit la propunerea SC Prodplast Imobiliare, in calitate de actionar la Transelectrica Craiova cu o participare de 0,3%.
- Ovidiu Artopolescu: Detine functia membru provizoriu in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. A fost director în ANAF, Autoritatea Nationala a Vămilor in perioada 1996-2009. A studiat la Universitatea Politehnica Bucuresti si ASE
- Ion-Toni Teau: Administrator si Director General la SANEX Cluj-Napoca si Lasselsberger. Presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali. In perioada 2006-2011 a fost manager financiar in grupul Realitatea-Catavencu. Este doctor in economie
- Gheorghe Diaconu: Membru in directoratul Transelectrica. In perioada 2011-2013 a fost director general adjunct in Transelectrica. Lucreaza in Transelectrica din 1998.
- Stefan Bucataru: Director general al Veldtster Management&Consulting (firma de consultanta) din 2008
- Danut Sandu: Presedinte executiv Nextebank (fosta MKB Romexterra). Licentiat in finante, banci si contabilitate
- Radu Bugica (membru CS in functie): fost director pentru Romania al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact.
Au fost revocati:
- Dumitru Pirvulescu (membru si presedinte CS): fost secretar general adjunct in Ministerul Economiei si inculpat intr-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice.
- Adrian Costin: A fost director în ANAF, Autoritatea Nationala a Vămilor in perioada 1996-2009. A studiat la Universitatea Politehnica Bucuresti si ASE
- Andrei Maioreanu: inginer principal specialist la Hidroelectrica si vicepreşedinte PSD Gorj.
- Ionel Puchiu: consilierul primului-ministru pe probleme de IT, comunicare si proiect online.
Transelectrica a fost transferata luna trecuta de la Ministerul Economiei la Ministerul Finantelor. Reamintim ca Transelectrica si Transgaz au trecut in subordinea Ministerului Finantelor, deoarece legislatia europeana nu permite ca transportatorii de energie sa aiba acelasi actionar ca si producatorii.
Vezi aici care au fost propunerile Ministerului Finantelor
Nu se regasesc pe lista cu membrii numiti Radu Ştefan Cernov, membru in Consiliul de Administratie al Transgaz. Partener in Societatea Civila de Avocati Enescu Panait Pop si Asociatii (fosta Sova& Asociatii), Stere Farmache, fost prim-vicepresedinte Alpha Bank si fost presedinte BVB, si Adrian Volintiru, membru in Consiliile de Administratie de la Posta Romana (presedinte CA) si Romgaz.