Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Inca un proiect imobiliar cu trei turnuri in zona Pasajului Basarab. Acesta este al patrulea mega proiect din cartier. Vezi cum se tranforma zona

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Zona din jurul Pasajului Basarab care s-ar putea transforma in urmatorii ani in La Defense-ul Bucurestiului este in continua expansiune, cel putin pe hartie. Daca la inceputul anului in zona erau in curs de avizare trei proiecte imobiliare uriase, care prevad construirea a nu mai putin de 12 cladiri inalte, printre care un turn de 35 de etaje, unul de 30 de etaje si altul de 17 etaje, miercuri s-a anuntat inca un proiect care prevede construirea a trei turnuri de 14 etaje. Acesta este situat pe Calea Plevnei 159 si a fost prezentat in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism pe langa Primaria Capitalei pentru a obtine aprobarile necesare. In plus, investitorii care vroiau sa construiasca turnul de 17 etaje au cerut permisiunea Comisiei sa ridice 20 de etaje.

  • Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum arata cele patru proiecte din zona podului Basarab

Calea Plevnei 159 – trei cladiri de 14 etaje

Calea Plevnei 159

Calea Plevnei 159

Foto: Hotnews

Investitorul, Interprime Propertis, vrea sa construiasca pe terenul de circa 20.000 mp trei blocuri cu trei subsoluri, demisol, parter si 14 etaje, cu o inaltime maxima de 50 de metri. Functiunea cladirilor este de: parc comercial, parc tehnologic. Elaboratorul documentatiei de urbanism este biroul KXL. Proiectul a fost discutat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, investitorii cerand avizul de oportunitate necesar aprobarii proiectului. Deocamdata CTUAT nu a luat nicio decizie in acest sens.

Turn de 17 etaje la intersectia str. Orhideelor cu Calea Plevnei

Sos Orhideelor 27-29 2

Sos Orhideelor 27-29 2

Foto: Hotnews

Tot miercuri, Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei (CTUAT) a discutat, avizarea unui turn de 21 etaje la intersectia str. Orhideelor cu Calea Plevnei. Terenul de pe str. Orhideelor nr. 27-29, pe care ar urma sa se construiasca cladirea, are o suprafata de circa 8.000 mp, iar langa turn ar urma sa fie amplasat si un bloc de 10 etaje. Initial, investitorii doreau sa construiasca un turn de 17 etaje. Proiectant: Alter Ego Concept. Beneficiar:IMS.

Ansamblul imobiliar de la Fabrica de bere Luther

Ansamblul imobiliar de la Fabrica de Bere 3

Ansamblul imobiliar de la Fabrica de Bere 3

Foto: Hotnews

In luna iulie 2012, CTUAT a dat aviz preliminar pentru construirea unui centru comercial de 1,6 ha in incinta fostei fabrici de bere Luther, pe Soseaua Orhideelor, monument istoric. Cladirile de patrimoniu aflate pe teren vor fi restaurate, hala centrului comercial fiind amplasata intre ele. Proprietarii doresc sa mai construiasca pe parcela 6 blocuri, 4 de 15 etaje si 2 blocuri de 9 etaje, cu functiunea de birouri, insa deocamdata legea interzice aprobarea acestei functiuni printr-un PUZ care nu e initiat de Primarie, daca terenul are alta functiune (in cazul de fata fiind zona industriala). In plus, trei dintre aceste cladiri se aflau pe domeniul public, un teren expropriat pentru construirea Pasajului Basarab.

Terenul fostei fabrici de bere Luther are o suprafata de 27.261 mp. Pe teren se afla patru imobile monument istoric: maltaria, orzaria, pavilionul administrativ si o cladire cu ateliere si magazii din care va fi pastrata doar fatada. Beneficiarul proiectului este firma Heineken, iar proiectant biroul MINA-M-COM.

Fabrica de Bere Luther a fost construita in anul 1869 de marele industrias neamt Erhard Luther. Aceasta a fost una dintre primele intreprinderi de bere din Bucuresti si din Romania. Berea „Luther”, produsa in halele neamtului Erhard, a devenit, in scurt timp, una dintre cele mai cautate bauturi in carciumile Capitalei, aceasta devenind si furnizor al Curtii Regale a Romaniei.

Citeste mai mult aici.

Ansamblul imobiliar de la Fabrica de tigarete

Proiectul imobiliar de la Fabrica de Tigarete 3

Proiectul imobiliar de la Fabrica de Tigarete 3

Foto: Hotnews

In septembrie 2012, CTUAT a dat aviz de oportunitate unui PUZ care prevede construirea a doua turnuri de 30 si 35 de etaje, un parc cultural si un cartier rezidential (un turn de 15 etaje, unul de 12, altul de 7 etaje, doua de 6 etaje si un bloc de 5 etaje) pe terenul fostei Regii Autonome a Tutunului din Bucuresti (bd. Regiei nr. 2). Potrivit PUZ-ului prezentat, turnul de evacuare a fumului si cladirea de caramida in forma de U a fostei fabrici vor fi pastrate si integrate in noul ansamblu. Poiectul mai prevede ca spatiul din fata cladirii vechi, in care se afla si turnul de evacuare a fumului, sa fie acoperit cu o copertina transparenta si astfel sa fie transformat intr-o piateta urbana. Istoria fabricii de tutun incepe cu aproape 200 de ani in urma. Terenul fostei Fabrici de tigarete are o suprafata de 62.544 mp si a devenit proprietate privata dupa privatizare.

Biroul care realizeaza Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect este M Design iar beneficiar este firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro. Aceasta societate este unul dintre principalii datornici ai Romgaz, se arata intr-un raport al Fondului Proprietatea privind activitatea desfasurata de compania de gaze in 2011, citat de HotNews.ro. Anul trecut, firma InterAgro era inregistrata ca debitor cu suma totala de 334,4 milioane de lei. Reamintim ca Ioan Niculae si mai multi directori din Romgaz sunt anchetati pentru subminarea economiei nationale si pentru favorizarea firmei InterAgro prin preturi preferentiale la gaze.

Citeste mai mult aici.

La Defense este un cartier de zgarie nori din Paris. Citeste mai mult aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro