Sase studente ale Universitatii din Bucuresti au castigat cele mai importante premii ale Programului European NetAware 2013
Sase studente ale Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti au castigat cele mai importante premii la Programul Intensiv European NetAware, desfasurat la Katowice, in Polonia. Reprezentantele universitatii au castigat cele doua locuri 1 si cele doua locuri 2 – maximum posibile -, precum si doua locuri 3, informeaza Universitatea din Bucuresti printr-un comunicat remis HotNews.ro.
Concursul s-a desfasurat in perioada 23 februarie – 8 martie 2013. Cele sase reprezentante ale Universitatii din Bucuresti, masterande in programul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene al Departamentului de Limbi Moderne Aplicate, sunt:
- Locul 1 – Andreea Hompoth si Liliana Mocanu
- Locul 2 – Iulia Andreea Draghici si Aida Carmen Vladut
- Locul 3 – Madalina Elena Isac si Dora Iuliana Petre
Delegatia a fost insotita de conf. dr. Diana Ionita, prof. dr. Magdalena Iordache-Platis si lect. dr. Daria Protopopescu. Cadrele didactice insotitoare au primit, de asemenea, diplome pentru locul 1, informeaza universitatea.
Programul Intensiv European NetAware este un proiect ce isi propune sa creasca gradul de constientizare al participantilor despre existenta problemelor sociale si sa le ofere instrumentele de marketing necesare pentru a facilita rezolvarea acestor probleme. Scopul principal al acestui proiect este acela de a demonstra ca solutiile inovatoare din Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) ar putea fi utilizate pentru a creste gradul de constientizare sociala si pentru a lupta cu excluziunea sociala de toate tipurile.
Editia din acest an a programului NetAware a inclus cursuri si ateliere, avand ca finalitate redactarea si prezentarea unor rapoarte folosind programul Google AdWords. Echipele internationale, din care au facut parte studenti din Olanda, Ungaria, Spania, Germania, Italia, Franta, Polonia si Romania, au redactat o campanie de constientizare cu privire la excluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si a celor care nu au acces la Internet. Intregul demers a fost sprijinit de Google.
Cele sase masterande ale Universitatii din Bucuresti au primit, de asemenea, certificate care atesta competenta de a folosi instrumentul Google AdWords.
Andreea Hompoth, una dintre castigatoarele locului 1, a declarat ca „diplomele primite ma vor ajuta in primul rand din punct de vedere profesional, experienta Google AdWords fiind un punct forte al CV-ului meu, si ma vor ajuta in cazul in care voi dori sa particip la alte proiecte din cadrul consortiului Dukenet”.
Delegatia Universitatii din Bucuresti a contribuit la continutul academic al Programului Intensiv NetAware prin sustinerea de cursuri (A New Perspective on the 22 Immutable Laws of Marketing – conferentiar dr. Diana Ionita; Presentation Methods and Skills – lector dr. Daria Protopopescu), care vor fi incluse intr-un volum al programului ce urmeaza sa fie publicat de Uniunea Europeana. Prof. dr. Magdalena Iordache-Platis, prorector al Univerasitatii din Bucuresti, a monitorizat si moderat prezentarile finale in echipele internationale, informeaza universitatea.
Amintim ca la inceputul anului studenti tot de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine – Departamentul Limbi Moderne Aplicate – precum si de la Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti au obtinut trei medalii de aur (din cele trei maximum posibile), doua medalii de argint si trei medalii de bronz la cea de-a XVI-a sesiune Markstrat a programului intensiv organizat de consortiul DUKENET la Budapesta, anunta Universitatea din Bucuresti.
Precizam de asemenea ca Specializarea Limbi Moderne Aplicate a fost anul trecut cea mai cautata la Universitatea din Bucuresti, cu 77 de candidati pe un loc.
Citeste si: