Sari direct la conținut

Un fost primar dezvăluie ce sunt învățați candidații PSD la parlamentare să spună: „Mesaje despre riscul de a intra în război și tăierea pensiilor”

HotNews.ro
Sigla PSD, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Sigla PSD, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Radu Mihaiu, fost primar al Sectorului 2 al Capitalei, care candidează în prezent pe lista USR pentru Camera Deputaților la București, a publicat joi seară un mesaj pe pagina lui de Facebook în care afirmă că a intrat în posesia „punctajului” PSD pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc duminica aceasta.

Candidatul USR susține că punctajul i-a fost trimis de „cineva care este în grupul lor de pe WhatsApp” și publică integral mesajul persoanei respective, fără a-i dezvălui însă identitatea.

De remarcat că postarea lui Radu Mihaiu este una electorală, deoarece este însoțită de codul de mandatar, cerut de lege pentru candidații și partidele politice care participă la alegeri.

Conform acestui mesaj publicat de Mihaiu, activiștilor și membrilor PSD li se cere să se mobilizeze în ziua votului, să depună „cât mai multe cereri pentru urna mobilă” și să îi convingă pe oameni că „acum trebuie votat PSD”.

Un alt mesaj pe care trebuie să marșeze activul de partid în campania de până în ziua votului l-ar reprezenta propagarea ideii că „dacă PSD nu va fi la guvernare se vor opri proiectele, investițiile, se vor tăia pensiile, ajutoarele de hrană și de încălzire, vor veni instituțiile să verifice dacă (oamenii) au autorizații la case, la gard, vor veni să le verifice animalele”.

„Mesajele trebuie să facă trimitere la riscul de a intra în război, tăierea pensiilor, căsătoria între persoane de același sex”, mai scrie în punctaj.

Redăm mai jos, integral, acest punctaj al PSD pentru parlamentare, așa cum reiese din postarea candidatului USR:

IMPORTANT PENTRU ALEGERILE DE DUMINICĂ!

În urma ședinței pe care am avut-o în cadrul partidului vă scriu următoarele idei pe care trebuie să le punem în aplicare în următoarele zile:

Vă rog să organizați o ședință pe fiecare localitate la care să participe obligatoriu: primarul (președintele de organizație), consilierii locali, echipa de campanie și oamenii din secție cu care să discutăm umătoarele:

1. Campanie până la alegeri:

  • să fie conștienți că altă soluție nu există decât cu o guvernare PSD și să ne mobilizăm foarte bine;
  • să avem lista cu oamenii pe fiecare sat și să îi convingem să ne voteze, spunându-le ce se poate întâmpla dacă ajung alții la guvernare. Mesajele trebuie să facă trimitere la riscul de a intra în război, tăierea pensiilor, căsătoria între persoane de același sex, etc);
  • să identificăm oamenii care nu ne-au votat, să aflăm de ce și să le arătăm de ce e important să voteze PSD duminică;
  • primarul și consilerii să meargă în fiecare casă să vorbească cu oamenii despre importanța votului de duminică și să îi convingă că acum trebuie votat PSD. Fiecare om trebuie ascultat, vă rog să discutați și problemele lor și ce mai este de făcut în comună.

Să se meargă și prin intimidare și pe forță cu mesaje:

  • în fiecare zi să postăm mesajele venite de la echipa de comunicare PSD, să distribuim cu text mesajele candidaților;
  • de postat în grupurile locale mesaje.

IMPORTANT: Mesajele care vor circula în aceste zile de campanie trebuie să facă trimitere la faptul că dacă PSD nu va fi la guvernare, se vor opri proiectele, investițiile, se vor tăia pensiile, ajutoarele de hrană și de încălzire, vor veni instituțiile să verifice dacă (oamenii) au autorizații la case, la gard, vor veni să le verifice animalele, etc.

Primarii pot organiza ceremonie de depunere de coroane și o masă tradițională cu fasole, cu ocazia zilei naționale, pe data de 1 decembrie.

Dacă nu vor să organizeze public, se poate face acest lucru pe fiecare sat, în două-trei locații, la oameni acasă, unde să vină și dintre cei care nu ne-ar vota sau ar vota cu altcineva, să îi convigem, la un pahar, de importanța votului de duminică.

2. Mobilizare în ziua votului:

Vă rog să faceți cât mai multe cereri pentru urna mobilă. Nu este obligatorie adeverință de la medicul de familie, este suficient orice act care atestă boala cronică. Urna mobilă poate fi cerută pentru orice tip de boală cronică (reumatism, diabet, recuperare AVC, etc), nu este obligatoriu ca bolnavul să nu fie deplasabil, e suficient să fie bolnav și să aibă o hârtie care să ateste boala pe care o are. De asemenea, se poate solicita urna mobilă și pentru persoanele care au certificate de invaliditate, certificatul fiind suficient ca dovadă pentru solicitarea urnei mobile.

Unde există azile de bătrâni să se facă cerere de urnă mobilă și să meargă primarul acolo cu șeful de azil să vorbească cu oamenii.

Organizare cu mașini pe sate (șofer, încă un om să-l scoată pe alegător din casă și să aibă asupra lui lista cu oamenii pe care trebuie să-i aducă).

3. Activitatea în secții:

  • Reprezentanții în secții să aibă listele complete și telefoanele încărcate.
  • În secție rămâne tot timpul un reprezentant PSD!
  • Când le înmânați alegătorilor buletinul de vot, începeți cu Senatul, că sunt mai puțini candidați, desfaceți buletinul și țineți un deget pe PSD.
  • Pe cât puteți, încercați să vedeți cum au votat.
  • Primarul și consilerul local din satul respectiv să vorbească cu oamenii.
Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro