Cum sunt instruiți membrii de partid să se apere în scandalul momentului – punctaj PSD
PSD a evitat să se pronunțe oficial în scandalul declanșat de acuzațiile de hărțuire la adresa europarlamentarului Mihai Tudose, însă membrii de partid sunt instruiți cum să răspundă în acest caz.
Libertatea a scris despre „punctajul” PSD transmis luni – „punctajul” este ghidul de comunicare al partidului pentru membrii săi, care sunt instruiți cum să abordeze unitar, în interesul politic al partidului, temele zilei.
Versiunea pe care membrii PSD sunt îndemnați să o susțină vorbește despre o fostă consilieră supărată ca a fost demisă în urmă cu trei ani.
- „În realitate este vorba de o fostă consilieră care a fost supărată ca a fost demisă în urmă cu 3 ani.
- Demiterea a survenit după ce o Comisie specială a Parlamentului European a stabilit că aceasta nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile profesionale, respectiv a umflat cheltuielile cabinetului și a desfășurat activități ilegale de lobby în numele europarlamentarului.
- Persoana în cauză nu dorește să își decline identitatea tocmai pentru a nu putea fi acționată în judecată.
- Este greu de explicat de ce aceste acuzații apar la trei ani după ce respectiva consilieră nu mai lucra la cabinetul eurodeputatului, nemaifiind deloc sub «presiunea» sau «influența» acestuia”, este punctajul PSD, conform Libertatea.
Mihai Tudose, acuzat de hărțuire de o fostă asistentă
Europarlamentarul Mihai Tudose este acuzat de către o fostă asistentă de hărțuire și abuz de putere. Tudose se apără, susținând că „e o poveste plină de frustrări” și că el a dat-o afară pe asistentă.
Povestea Florinei, fosta sa asistentă, a fost publicată, sâmbătă, de Europa Liberă. Florina, un nume fictiv pentru a proteja femeia, detaliază două luni în care șeful său a încercat să o acapareze, recurgând apoi la abuzuri verbale și psihice.
Într-un final, femeia a plecat din serviciul europarlamentarului, fiind apoi ajutată de către departamentul HR al Parlamentului European să găsească un motiv pentru care deputatul să o concedieze. Dacă și-ar fi dat demisia, nu ar fi avut dreptul la plată compensatorie.
G4media a aflat că europarlamentarul în cauză este Mihai Tudose. Într-un răspuns pentru Europa Liberă, eurodeputatul se apără susținând că afirmațiile fostei sale asistente pentru Europa Liberă sunt minciuni.
„Nu ea a plecat, ci eu am dat-o afară”, răspunde europarlamentarul. El o acuză că făcea lucruri neregulamentare cu dreptul său de semnătură, printre care că ar fi umflat cheltuieli sau desfășurat activități ilegale de lobby.
„E o fărâmă de adevăr și de aici ies minciuni. E o poveste plină de frustrări și ce și-o fi imaginat ea că e bine să se întâmple”, spune Tudose.
„Nu toată lumea care pare victimă, e victimă. Poate să fie și agresorul. Pentru ea, e o poveste interesantă despre de ce nu mai lucrează la Parlamentul European”, consideră europarlamentarul.
Mihai Tudose a fost ales europarlamentar pe listele Pro România. El s-a reîntors apoi în PSD.