Completari la lista lui R. Orasanu pentru ministru al educatiei. Daca premierul V. Ponta vrea sa mearga la sigur
Incitat de lista de propuneri a lui Razvan Orasanu va propun şi eu o lista de nume care ar putea da buni şi merituoși miniştri ai educaţiei. Problema mea este că cei din lista pe care o propun sunt tehnocraţi, oameni care şi-au dovedit valoarea in reformarea educatiei peste graniţe, şi sunt necunoscuți în afara sistemului de educaţie. Dar tocmai de aceea cred că trebuie cunoscuţi: pentru că merită şi nu sunt! Şi o altă problemă ar fi că nu ştiu dacă aceştia ar accepta. Nu i-am întrebat, să mă scuze.
In fine, daca Premierul Victor Ponta vrea sa mearga la sigur de data asta şi să nu se mai rişte cu propuneri hazardate, se poate baza pe lista mea. Parol.
Dr. Alexandru Crişan
Poate cel mai bun expert pe curriculum (nu s-a făcut un clasament dar e pe primele poziţii alături de Dakmara Georgescu) pe care îl avem, are o bogata activitate în Europa, Asia Centrală, Ţările Arabe. În România a fost Preşedintele executiv al Centrului Educaţia 2000+, organizaţie care a inovat şi transpus în România nenumărate concepte didactice şi de management al educaţiei. Are experienţa academică la nivel national şi international, fiind în trecut profesor invitat la Columbia University.
Dr. Dakmara Georgescu
Autor de manuale, expert de prim rang în primele rânduri ale reformei iniţiată de Andrei Marga în 1997, (asta pe vremea când Marga era erou pozitiv), consultant al Băncii Mondiale, are o bogată experienţă internaţională şi a contribuit în numeroase programe de asistenţă tehnică pentru reformarea sistemelor de educaţie din mai multe ţări.
Dr. Ana Maria Sandi
Reprezentanta pe educaţie a Băncii Mondiale în România pentru mai mulţi ani. Expert în politici educaţionale, cu o vastă experienţă internaţională.
Dr. Romita Iucu
Prorector al Universităţii Bucureşti, autor de studii şi cărți pe teme de politici educaţionale, cu experienţă greu de exprimat în câteva rânduri. Avantajul său este dat de faptul că, deşi este profesor în sistemul universitar, cunoaşte foarte bine sistemul preuniversitar căruia i-a acordat atenţie prin mai multe studii şi cărţi publicate. Este membru în mai multe organizaţii profesionale respectabile la nivel naţional şi internaţional.
Dr. Lucian Ciolan
Nu de mult timp este Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, deţine competenţe şi experienţe greu de acumulat de o persoană cu vârsta sa. Are o excelentă pregătire în zona politicilor publice din educaţie. Are experienţă internaţională, cunoaște bine cum trebuie bazate deciziile pe cercetare, studii de impact şi are o viziune de ansamblu asupra educaţiei la toate nivelurile.
Toţi aceştia şi-au demonstrat valoarea si sunt gata sa bag mana in foc ca nu au plagiat vreodata. Si nu cred ca şi-ar supradimensiona CV-urile. Din contra, le-ar subţia ca să pară mai credibile.
Ideea pe care am vrut sa o tansmit aici este ca avem expertiza in tara. Din pacate nu ne folosim de ea cum si unde trebuie. O folosesc alţii, plătind bani grei.
Acum, am cel putin o rezervă fata de numele propuse de Razavan Orasanu. I-am zis, dar nu ma crede. M-a indemnat sa pun lista mea “pe forum, s-o dezbata poporul”.
Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro